Reklama

Reklama

The Florida Project

  • Česko Florida Projekt (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nedaleko Disneylandu na Floridě stojí řada kdysi populárních pestrobarevných motelů. Okouzlující šestiletá Moonee (Brooklynn Prince) a její přátelé, kteří si naplno užívají léta, bydlí v jednom z nich. Radost ze svobody, potulování a neodolatelných kopečků zmrzliny nemá nudný a složitý svět dospělých šanci ohrozit. Co na tom, že její 22letá máma (Bria Vinaite) každý týden divoce shání peníze na činži a pozdními platbami dráždí starostlivého správce Bobbyho (Willem Dafoe). Je na čase seznámit se s novou sousedkou a naplánovat dalších pár průšvihů! Režisér Sean Baker přichází s neobyčejně silným snímkem, který se stal miláčkem kritiků i diváků ihned od svého uvedení na festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (218)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Portrét svobodné matky samoživitelky, která žije se svou dcerou v levné motelu na Floridě poblíž Disneylandu. Film je rozdělen do dvou rovin, kdy sleduje příběh z pohledu dětí a na druhou stranu z pohledu života dospělých, kteří musejí řešit záležitosti každodenního života. Je to v podstatě taková krátká epizoda ze života lidí v motelech, neměl jsem pocit, že sleduji film. Silný konec, kdy sociálka odvádí Moonee od její matky je velmi dojímavý. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Asi není každý den chuť sledovat takovýto film. Film o bezútěšném životě bílé spodiny kdesi na Floridě. Den co den je stejný a den co den hledají hlavně děti způsoby, jak se zabavit. Takováto ubytovna alias penzion, no potěš. Hlavně dětské role ve filmu jsou zahrány moc pěkně, malá Brooklynn je opravdový talent. Hodnotím lehce nadprůměrně, protože mi film sedl do nálady. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Drásavá sonda do hlubin "obyčejné" matky samoživitelky, která nežije v těch nejhorších podmínkách, co si umíme představit a navíc ty nepříjemné věci nám ani tak nejsou předkládány. I přesto konec musí semlít takřka každého. Pokud se člověk správně naladí na hodinu výplňkové vaty..bez které by samozřejmě konec nebyl tak ohromující. Pro mladinkou Brooklynn Prince naprosto zasloužená ocenění. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, když lidi tomuhle filmu přičítají nějaké pozitivní kouzlo - pro mě to je značně tísnivé řícení se do propasti, bezvýchodné tápání. Scény s dětmi mi přišly skoro jak z postapokalyptického filmu, jako by se procházely troskami civilizace bez naděje a východiska, že jejich život bude někdy jiný. I tady platí, že ta úžasná náladovka moc selhává, když se najednou pokusí moc o něčem být a začne se uchylovat k polopatickým významům - závěrečný běh Disney Landem je hodně dalece tomu, co se mi na tom filmu líbí, vlastně je toho opakem. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě velice smutný film, jehož žal se ale skrývá pod maskou velmi milé a úsměvné atmosféry, to zejména díky kouzelným scénám s hlavními dětmi, které byly opravdu k sežrání (A někdy teda i na zabití, co si budeme povídat). Prolínání nevinného dětského života plného srandy a radosti s nezáviděníhodným a lehkovážným životem mladé matky je tématem, jehož implementace do filmu není vždy jednoduchá. Floridě se to ale daří báječně. Vynikající scénář a kamera skvěle podtrhávají melancholicky hezkou atmošku, přičemž pár těch utahanějších scén to tolik nekazí. A Dafoe tu byl výbornej, to jako fakt. Docela škoda, že se film nedočkal větší pozornosti, rozhodně by si ji totiž zasloužil. Průměrné 4* ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Bria Vinaite se herečkou stala tak, že ji režisér Sean Baker oslovil na sociální síti Instagram a nabídl jí spolupráci na filmu. Halley je tak její úplně první rolí v životě. (Minimie)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama