Reklama

Reklama

Titans

(seriál)
  • USA Titans
Trailer 1
USA, (2018–2023), 36 h 50 min (Minutáž: 40–53 min)

Hrají:

Brenton Thwaites, Teagan Croft, Anna Diop, Lindsey Gort, Ryan Potter, Minka Kelly, Jarreth J. Merz, Sherilyn Fenn, Martin Roach, Phillip Jarrett (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Batmanův bývalý parťák Dick Grayson opouští jejich vzájemnou spolupráci a setkává se se skupinkou mladých hrdinů, kteří zoufale potřebují správného učitele. (Netflix)

Zajímavosti (37)

  • Seriál vznikl jako jeden z prvních projektů pro novou streamovací službu DC Universe, která začala své služby poskytovat od roku 2018. Mezinárodně Titans distribuoval Netflix. (JORDY)
  • Obsazení herečky Anny Diop do role Starfire se setkalo s rasistickou odezvou fanoušků. Těm vadilo, že herečka nevypadá jako komiksová předloha, která je mimozemšťankou s oranžovou pletí, jelikož je původem z afrického Senegalu. (hansel97)
  • Natáčení první série započalo 15. listopadu a filmování probíhalo v Kanadě (Toronto). (fiLLthe3DD)

Titans - Série 2 (2019) (série) (S02)

  • Natáčení druhé sezóny začalo 2. dubna 2019 a skončilo 20. září 2019. Produkce byla dočasně pozastavena v červenci 2019 kvůli smrti koordinátora speciálních efektů Warrena Appleyho – druhá série je tak věnována jeho památce. (fiLLthe3DD)

Titans - Série 3 (2021) (série) (S03)

  • V srpnu 2020 na akci DC FanDome oznámil showrunner Greg Walker, že příběh se bude odehrávat v Gotham City – později vyšlo najevo, že měl být zasazený do San Francisca, ale jelikož započalo natáčení na podzim, dospěli tvůrci k názoru, že sychravé počasí bude přeci jen vhodnější pro Gotham. (fiLLthe3DD)

Titans - Série 3 (2021) (série) (S03)

  • Zatímco předchozí série si svou premiéru odbyly na streamovací službě DC Universe, tak třetí byla uvedena na HBO Max – důvodem byl nízký zájem diváků o platformu DC Universe, a tak se veškerá její produkce přesunula právě na HBO. Samotná služba však úplně nezanikla, avšak změnila svůj název na DC Universe Infinite a místo filmové/seriálové tvorby změnila své zaměření na předplatné digitálních komiksů. (fiLLthe3DD)

Titans - Série 3 (2021) (série) (S03)

  • Natáčení mělo začít v březnu 2020, avšak bylo odloženo kvůli pandemii koronaviru – filmování nakonec započalo 13. října 2020 v kanadském Torontu, kde se točily i předchozí série. (fiLLthe3DD)

Titans - Trigon (2019) (epizoda) (S02E01)

  • Tato epizoda byla původně určená jako finále 1. série, tvůrci se však z neurčitých důvodů rozhodli jinak. Důkazem toho také je, že vzhled postav v této epizodě koresponduje s celou první řadou, nicméně od dalších dílů se již liší. (NiWi)

Titans - Rose (2019) (epizoda) (S02E02)

  • V epizodě je zmíněn Roy Harper, což je v komiksech jméno dalšího superhrdiny, který byl členem originálních Teen Titans. Zpočátku vystupoval jako pomocník Green Arrowa pod přezdívkou Speedy, později se však osamostatnil a byl znám jako Red Arrow či Arsenal. V seriálu Arrow (od r. 2012) postavu ztvárnil Colton Haynes. (NiWi)

Titans - Hawk a Dove (2018) (epizoda) (S01E02)

  • Seznam kontaktů v telefonu Dicka Graysona (Brenton Thwaites) obsahuje kromě postav Bruce Wayna či Donny Troy / Wonder Girl také členy štábu Briana Wessela, Tony Solomonse a Brendana Steacyho. (NiWi)

Titans - Hawk a Dove (2018) (epizoda) (S01E02)

  • V epizodě se vůbec poprvé ve hrané podobě objeví z komiksů tzv. Nuclear family. (NiWi)

Titans - Hawk a Dove (2018) (epizoda) (S01E02)

  • Všechny hlavní postavy v epizodě jsou spojeny s určitými druhy ptáka – Robin (drozd), Raven (havran), Hawk (jestřáb) a Dove (hrdlička). (NiWi)

Titans - Doom Patrol (2018) (epizoda) (S01E04)

  • V pokoji Garfielda / Beast Boye (Ryan Potter) je možno zahlédnout figurku padoucha Deathstroka, který je v komiksech jedním z nejčastějších nepřátel Teen Titans. (NiWi)

Titans - Doom Patrol (2018) (epizoda) (S01E04)

  • V epizodě vůbec poprvé máme možnost vidět hranou verzi komiksového týmu Doom Patrol. (NiWi)

Titans - Doom Patrol (2018) (epizoda) (S01E04)

  • Jeden z lovců při výslechu zmíní „starý Caulderův dům na Danny Street“. V komiksech je Danny the Street postava, živoucí kus města, který se může libovolně přesouvat kamkoliv a kde obvykle nacházejí útočiště hrdinové se zvláštními schopnostmi jako např. Doom Patrol. (NiWi)

Titans - Lazarus (2021) (epizoda) (S03E05)

  • Když se Jason (Curran Walters) vkrade do Mollyina bytu, aby vrátil Diega Martineze (Cole King), tak v pozadí můžeme slyšet skladbu „Fascination Street“ od britské hudební kapely The Cure, která byla vydána na jejich osmém studiovém albu nazvaném „Disintegration“, které vyšlo v roce 1989. (Trajektt)

Titans - Conner (2019) (epizoda) (S02E06)

  • Předtím, než byla epizoda odvysílána, se tvůrci nezávazně zeptali diváků platformy DC Universe, zda by měla postava Jasona Todda (Curran Walters) v seriálu žít nebo ne. Anketa dopadla v poměru 51 % ku 49 % pro to, aby Jason zůstal naživu. (NiWi)

Titans - Jason Todd (2018) (epizoda) (S01E06)

  • V epizodě je zmíněno jméno Harveyho Denta, státního zástupce, který se po kyselinovém útoku mafií stane padouchem a kriminálním bossem Dvě tváře (Two-Face), jenž osud svých protivníků rozhoduje hodem mincí. (NiWi)

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Bažináč se vrátí v novém seriálu

Bažináč se vrátí v novém seriálu

03.05.2018

Největšími hvězdami DC jsou bezpochyby Superman, Batman a Wonder Woman. Hollywood ale strávil spoustu času i s Bažináčem, který už se dočkal dvou filmů a dvou seriálů. Doktor Alec Holland, z něhož… (více)

Reklama

Reklama