Reklama

Reklama

Frigo na divadle

  • USA The Playhouse
Komedie / Krátkometrážní
USA, 1921, 22 min

Obsahy(1)

Tentokrát se Frigo převtělil do kůže kulisáka v divadle, který obvyklým klaunským způsobem bojuje s rekvizitami i lidmi a také se snaží získat dívku svého srdce. Film je ovšem nejznámější pro svou úvodní scénu, ve které se Frigo převtělil úplně do každého. (Morien)

Recenze (31)

classic 

všechny recenze uživatele

Frigo, ako šimpanz ? Prečo, nie, však ? Ako všestranný komik, je za každú výzvu a srandu zároveň, ale tých všetkých Busterov Keatonov bolo akosi veľa... Finále, a ka zaplavené divadlo, ma na záver dostalo na lopatky. Aj tak najzaujímavejšie je to, ako to s kolegom nakrútili, a na tú dobu - extrémne progresívne, odkiaľ sa mohli mnohí do budúcna čosi naučiť, inšpirovať sa, a dá sa povedať, že Keaton je v tomto priekopník. Je to perfektný šoumen. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Divadlo Bustera Keatona uvádí: Buster Keaton a jeho pěvci. V hlavní roli Buster Keaton, ve vedlejších rolích: Buster Keaton, Buster Keaton, Buster Keaton a Buster Keaton, orchestr diriguje Buster Keaton, na klarinet: Buster Keaton, bicí: Buster Keaton, basa: Buster Keaton, housle: Buster Keaton, kulisy: Buster Keaton, kostýmy: Buster Keaton, opona: Buster Keaton. Představení bylo zajímavé tím, že ho navštívil i Buster Keaton s manželkou. Začátek byl fakt zajímavej experiment, byl jsem zvědavej, jak se to dál vyvrbí, ale pak se to přeneslo do klasického Keatonovského duchu. Hodně povedených vtipných situací, je to jeden z lepších kousků od tohoto mistra humoru. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Kulisák Frigo si zrejme cecol trocha viac ako je zdravé a v sne sa obsadil do úlohy divákov, diváčok, hráčov orchestra a aj všetkých hercov: všade vidieť typickú vážnonaivnonevinnú tváričku - a leták s obsadením hercov to začudovanému Frigovi len potvrdil (zrejme inšpirácia pre jednu zo scén filmu V koži Johna Malkovicha). Po prebudení nasledujú klasické opilecké záväzky o nepití, postupne zmierňované. Nečakane sa musí postarať o hladký chod hry zároveň aj o frajerku, ktorú si neustále mýli s jej dvojníčkou. Smršť neošúchaných nápadov stačí aj na tri grotesky. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Buster ma opäť prekvapil. Toto je totiž asi najstarší film, v ktorom som videl trik s dvojníkmi herca. Keď sa Frigovi snívalo o divadle, tak všetky postavy hral Buster Keaton: dirigenta, všetkých členov orchestra, hercov na javisku aj divákov a diváčky v javisku. Celkom obstojne bola urobená aj interakcia postáv, keď sa rozprával sám so sebou. V jednom zábere bol dokonca "naklonovaný" až sedemkrát! ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Tahle groteska není zrovna z Keatonových nejvtipnějších, ale za vidění určitě stojí, protože je neuvěřitelně nápaditá a Keaton si tu opět pohrává s filmovým médiem. Ať už jde o jeho víceroli, úžasný a nepřekonatelný opičí převlek, nebo o směšování reality a fikce (scéna s postelí) až po záměnu dvojníků (Frigova milá). Turiec: Trik se zdvojováním herce je už třeba v Méliesově filmu L'Homme orchestre, to jen pro přesnost. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama