Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (333)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kreslenú Mulan nepoznám. Videl som len hranú Čínsku verziu z roku 2009, čo bol solídny historický veľkofilm. O niečo podobné sa snaží aj táto verzia, ale zároveň to stále chce byť filmom pre celú rodinu a úplne sa to nechcelo vzdať aj nadprirodzených prvkov, takže výsledkom je nefunkčný bastard v ktorom všetci Číňania komicky drmolia angličtinu. Na poriadny historický film to je v bitkách príliš bezzubé a bez kvapky krvi. Napriek vraj gigantickému rozpočtu, to nijak extra veľkolepo nevyzerá a otrasnému CGI sa film nevyhýba. Nebavili ma ani menšie súboje, ktoré sú zas hnusne predrátované. Nadprirodzené prvky ohľadom zápornej čarodejnice a toho, že s Mulan súperí, kto má silnejší prúd chcči mi nikdy nesedeli. Postavy sú jednorozmerné figúrky, ktorých osud mi bol ukradnutý. Herecké legendy tu majú prakticky len nepodstatné cameo výstupy. Jet Li si to po Willisovsky doslova odsedí. Takže celkovo ma ničím tento film nezaujal a okrem odvahy amerikánskych producentov utopiť kopec peňazí pri ďalšom znásilnení ázijských motívov, tu nie je čo pochváliť. 4/10. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ono to ale vůbec neni tak špatné jak by se z hodnocení mohlo zdát! Mulan je hezké fantasy se solidní akcí. Takový klasický nenáročný Disney. Neni to převratné a velkolepé jak se avizovalo, taky by si to zasloužilo jít víc do hloubky, ale rozhodně to má na víc než 56%. Proto taky pálím 4*. No a Yifei Liu je boží :) ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Parádní představení ze starověké Číny. Miluju filmy z dob císařských dynastií, kdy se vojáci prohání na koních, podstupují mnoho soubojů mečem, do toho hraje krásná čínská hudba a sledujeme ten tradiční skromný život Číňanů. Tenhle film všechno tohle splnil, navíc zde máme velice sympatickou Mulan, která změní veškeré tradice a jako žena vede císařskou armádu do boje proti nepříteli. Sekunduje jí výborný Donnie Yen. Za mě naprosto parádní film. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Takže jestli jsem to správně pochopil, tak žena v mužském světě uspěje jen tehdy, pokud má nějakou speciální schopnost, protože "normální" dřinou by toho nemohla dosáhnout? Inu, to je odvaha přijít v roce 2020 s takovým poselstvím. I když přejdu tenhle absurdní posun oproti originálu, zůstane vykastrovaný film s uměle působícími kulisami, zmateným střihem (Jak že se to Mulan dostala za padouchy u té sněžné hory?), nevýraznými vedlejšími charaktery, nevyužitými bojovými legendami v obsazení a hlavně s mdlou režií Niki Caro, která se evidentně k podobně velkému projektu nikdy neměla dostat. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl každý film hodnotit na základě toho, jestli se hlavní herec/herečka chová v reálném životě jako idiot, asi bych musel odstřelit celou Mission Impossible... Pravdou ale je, že ani tak není Mulan žádnou skvostnou či epickou podívanou. Nutno však dodat, že ani animák není svou příběhovou zkratkovitostí ničím extra zázračným. Hlavním problémem tak zůstává slabá režie, která moc netuší, co vlastně chce. Mulan totiž na jednu stranu dokáže zaujmout svými souboji, ale na stranu druhou už to moc přehání s větším, a mnohdy absurdnějším, zapojením čchi. Být tam písničky z animáku a Mushu, byly by spokojené aspoň děti. Takhle se jedná maximálně o průměrné čínské dobrodružství, na které se brzy zapomene. Nezbývá než zkusit verzi z roku 2009. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • Yifei Liu (Mulan) předváděla 90 % všech svých kaskederských kousků sama – jízda na koni, boj s mečem, bojová umění a bitevní scény. (ČSFD)
  • Jedná se o první disneyovskou pohádku, která si v USA vysloužila omezení typu PG-13, které znamená, že je film nepřístupný divákům do 13 let. V tomto případě z důvodů bojových sekvencí. (hansel97)
  • Ve filmu se objevilo 90 koní, kteří museli podstoupit několikaměsíční trénink. (Duoscop)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama