Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 1

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (121)

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude taková zmodernizovaná volovinka bez příběhu, ale vyklubal se z toho jeden z nejlepších Asterixů. Úžasný příběh, který jen nerecykluje starou zápletku, přináší nové postavy, humor, moderní animace, které ale hodně připomínají starý styl a hlavně - šťastné a hezké ukončení. "A ještě mi řekněte, že je to k ničemu!" ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jako předchozí film, je i tohle super zábava, po dlouhé době sem se od srdce zasmál a dobře bavil. Navíc je zde super záporák a finále má dobrou jiskru. Na filmu je nejlepší, že na nic netlačí a velice dobře plyne, takže se mi nestalo že bych se nudil. A navíc tady hraje song You Spin Me Round, co víc chtít ? Naprosto perfektní. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Asterix a... Ba ne, v tomto případě spíše Panoramix a tajemství... Asterix a hlavně Obelix jsou tu dost v pozadí hlavního příběhu, což je škoda, a tak nějak mi to připomnělo hrané Olympijské hry, kde tato dvojice byla také dost v pozadí. Tady jsou naštěstí dobré druidské narážky, vrcholem filmu je určitě cesta po Evropě při hledání nového, talentovaného druida. Římani tu jsou spíše na okrasu, Caesar se tu mihne jen na chviličku... Závěrečných cca 15 minut je podobně, jako u minulého filmu totálně přepálených, ale v tomto případě jsem se u nich i docela pobavil. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Sídliště bohů bylo lepší. Tady mi přišlo několik věcí amerických a neasterixovských. Hlavní záporák byl vyloženě trapný a jenom zdržoval. Chudák sám Asterix dostal dost málo prostoru a Obelix jakbysmet. . Místy to ovšem dostane takovou tu pravou Goscinnyovskou náladu a dalšímu pokračování od stejných tvůrců bych se nebránil. Ale příště trochu lépe, prosím... ()

Durdas 

všechny recenze uživatele

Na nového Asterixe jsem se moc těšil. Ostatně, jako vždy. Z kina jsem se vracel nadšený! Je vidět, že se stále dají vymýšlet nové a nové příběhy s našimi galskými hrdiny a dají se vymyslet rovnou pro velké plátno (toto je první film, který nemá předlohu v komiksovém příběhu). Navíc se mi líbily odkazy (easter eggy) na jiné reálie, ať už na komiksové (staré Asterixovy příběhy) nebo na skutečné. No, prostě, skoro se mi to příčí říct, ale tohle je jeden z nejlepších Asterixů ze všech! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)
  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • V úvodu a v závěrečném souboji zazní píseň „You Spin Me Round“ skupiny Dead or Alive. (Asmodin)

Reklama

Reklama