Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"To tedy byl porod!" vzdychnete si, když se vám něco nepodaří lehce, ale stojí vás to hodně úsilí. "To tedy byl porod!" je přesná definice nejen vstupu naší hrdinky Olgy na svět (vzácnou polohou čelní), ale tato věta vystihuje výstižně i její touhu najít pravou lásku. Není to vůbec jednoduché, možná proto, že ani Olga není jednoduchá. Má se svým milostným životem velké plány a má přebujelou fantazii. Městečko, kde se narodila, jí pro realizace milostných záměrů nestačí. A tak se přemístí do velkoměsta. Nejprve prodává v dámském prádle, kde obslouží přes 3 tisíce žen, než se stane zázrak a přijde ON! Ten první a pravý! To si aspoň Olga myslí do okamžiku, než ho přistihne při nevěře. Olga studuje psychologii, a tak má svou situaci teoreticky zvládnutou. Praxe je ovšem jiná. Zvlášť, když se potká s vyhlášeným děvkařem a ten ji odveze do karpatských hor. Anebo, když se málem utopí v kanoi před očima toho mladíčka ...anebo, když zjistí, že ten kluk, který ji poprvé viděl nahou, není zas takový kretén ...anebo, když pochopí, že její syn už není dítě ...anebo... těch "anebo" je na cestě, kde Olga hledá báječný vztah, hodně. Určitě ale platí, že film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci je komedie, ze které vyplývá, že co se týče lásky, tak... i když je vám hrozně, i když jste k smíchu, tak to prostě nesmíte vzdát! (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

castor 

všechny recenze uživatele

Zoufalost na druhou. Zase tu máme klasické hledání toho pravého životního partnera, než se k němu prokoušeme, párkrát se i zastydíme. Hlavní hrdinka s permanentně vyjeveným kukučem je totiž nesympatická a sebelítostivá trubka, takže fandit jí bude sakra obtížné. Litovat holt těžko můžeme někoho, jenž zničehonic padá na kole přes řídítka, vyklápí se vlastní hloupostí z lodičky nebo vysypává obsah své kabelky do záchodové místy. Navíc vše okolo včetně vlastních nedostatků otravně glosuje. Hrajeme si na variaci na Bridget Jones, ovšem ta byla někde úplně jinde. Klidně ať hledá, klidně ať se spálí, jen ať to má alespoň NĚCO. Ani cílové skupině (přemýšlím, která to asi může být) nemůže výsledek nic předat, natožpak souvislý příběh. Kousek Filipa Renče, který je v posledních letech spíš k smíchu, vznikl podle stejnojmenné knižní předlohy Haliny Pawlowské. Renč překvapuje zoufale špatnou komediální režií, Pawlowské postavy zase svou plochostí a neustálým hihňáním se a vřískáním. Zdá se, že roky ani ona, ani pan režisér nepotkali krapet inteligentního nebo alespoň normálního člověka. Klára Issová má sice roztomile bezbranný kukuč, solidní komediální talent, ale v tomhle paskvilu je na facku. Za kámošku bych ji nechtěl. Ani kdyby mi opakovaně ukazovala bradavky! Pár jízlivých momentů by se našlo, několik vizuálních kudrlinek taky. Věděl jsem navíc, že to má něco málo přes 80 minut, takže se to nakonec přežít dá, i když nejste Mexičan! Zlatý Renčův Román pro ženy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že zoufalé ženy dělají zoufalé věci, a samozřejmě nejen ženy. Měla jsem pocit, že sleduju jednu velkou noční můru, ze které se nemůžu probudit a to jsem byla na tenhle film opravdu zvědavá. Kláru Issovou mám ráda. Pobavil mě Pavel Kříž, co by oddávající kněz a Lenka Vlasáková jako lékařka. Zbytek tu pobíhá spíše do počtu. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zoufalé ženy hrají v zoufalých filmech, jen mi není jasné proč se k tomuto propůjčila Klára Issová. Věřím, že jako satirická povídka pro ženy, může svébytný humor Haliny v knižní podobě vyniknout, ovšem jako námět k celovečernímu filmu to fakt není. Přitom rozjezd vypadal slibně, pak už děj jen padal a padal až na dno. Za mne jedna za ten rozjezd. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ano, je to vskutku jebnutý film. Postavy jsou úplně mimo mísu, herci relativně přehrávají... Ale.. není to řesně ten Halinin styl? Za mě teda je! A kdybych měl potřebu její styl vyprávění vidět na plátně, představoval bych si to takto. Za mě jedno lehké mínus (nadsázka!) - udělat životní smolařku a blbku z jedné z našich nejkrásnějších hereček... tomu jsem neuvěřil :) ()

Želik odpad!

všechny recenze uživatele

Pane Bože prečo? Ja nezvyknem dávať odpad ale tu sa inak nedá. Celé je to zúfalé. Divím sa,že sa Dvořák,Mitaš a aj Kríž až tak strápnili. Vedieť si urobiť zo seba srandu je fajn, ale toto tu prekročilo hranice. Ja viem, že aj herci musia platiť hypotéku a niečo jesť ale mne bolo trápne aj za nich. Bolo mi trápne,že som prehovorila muža aby sme to pozerali. To už nabudúce radšej ten dokument o leteckých katastrofách na ČT2. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Kromě Prahy se film natáčel v obci Pecka, odkud hlavní hrdinka pocházela. (rakovnik)
  • Ve filmu hraje a zpívá reálná skupina Mariachi Espuelas, která se zaměřuje na mexickou lidovou hudbu. (ČSFD)

Reklama

Reklama