Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krimi příběh z prostředí tehdejších zahraničních západních diplomatů v Praze.  Členové pražského diplomatického sboru a jejich rodinné zázemí tvoří komparsní pozadí pro podivnou historku o odhalení válečného zločince... Podezřele odbytý film proslulého perfekcionisty. Jarmilu Košťovou po léta obdivovali TV diváci jako nejelegantnější hlasatelku bratislavského vysílání. Kvůli obavám ze zákazu natáčení byl děj oproti předloze oproštěn o všechny židovské motivy - původ postav i organizaci hledající nacistické zločince. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Díky fantastickým záběrům kamery má v sobě film takovou velmi nepříjemnou atmosféru. I jako kirminálka by to asi nebylo zlé, kdyby si soudruzi neodpustili do filmu natlačit sice pár, ale za to do uší bijících komunistických canců. Je přece zbytečné do dobrého jídla dávat pelyňek, ale budiž nad tohle bych se ještě dokázal povznést, ale těžko můžu příjmout fakt, že kriminalisté přicházeli na některé stopy a k některým lidem zřejmě zaklínadlem, čáry máry fuk, ať je důkazů jak much. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Lov náckov v diplomatickom zbore je, vzhľadom k rozsiahlym veľvyslaneckým imunitám, neľahkou záležitosťou. Obzvlášť, ak sa bývalý veliteľ koncentráku čomusi v lágri naučil, a svojich nepriateľov spaľuje v peci.  Predvídateľnosť páchateľa a celkove utlmený výraz, napriek plejáde známych hercov, znemožňujú vyššie hodnotenie. Zaujímavosť: málokedy je priamo v úvodných titulkoch filmu uvedený žáner filmu. Tu je uvedené hneď v úvode, že ide o psychologický kriminálny film. ()

Reklama

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s inteligentní zápletkou a zdařilou hudbou. Všechno do sebe logicky hezky zapadalo, až ten konec mi nesedl, na místě hlavní aktérky bych se asi rozhodl pro odlet. Jinak se jedná o jeden z mála filmů, kde si zahrála Yvonne Kodoňová, ale vůbec jsem ji nezaregistroval. Nejspíš se jen mihla na úvodní recepci coby manželka diplomata. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Záhadná zmizení dokonce dvou diplomatů, tajuplný pohřební vůz s posádkou kriminálního vzhledu, dále nepochopitelný, na hlavu postavený vztah mezi diplomatem a zaměstnanci pohřební služby a především přehnaný způsob likvidace těl obětí. Jak slaboduché! Toto a mnohé další rozhodlo v mém případě pro pouhé dvě hvězdy, ... a to jsem moc ohleduplný. Scénář prostě vycucaný z palce novorozence. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hrozná škoda, že první hodina filmu je totálně, ale naprosto absolutně totálně o ničem. To by unudilo i osla. Jakmile se však prozatím druhá hlavní postava ztratí a první postava ji začne hledat, rozehraje se napínavá a důmyslná krimi dráma. Ovšem to už je pozdě nato, aby se divák nadchnul. Škoda, potenciál tu byl jak herecký, tak scénáristický. Černobílý film. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe, konkrétne v štvrtiach Hradčany, Staré mesto, Josefov, Střešovice, Karlín a na letisku Ruzyň. (dyfur)
  • Jednu z manželek diplomatů si jako komparzistka a studentka zahrála Alena Janošková, později paní Chudíková. Zde se seznámili s Ladislavem Chudíkem, ale osudové setkání a manželství přišlo až o 10 let později. (JSYSMHJF)
  • Filmový debut herečky Jiřiny Krejčíkové. (M.B)

Reklama

Reklama