Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (362)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha hereckých exhibicí mistra Javiera, právě on a jeho nálady, emoce a zrůstající agrese na filmu funguje nejlíp. Gangsterka, kterých se dneska už moc netočí, správně živočišná, ale trošku flákající vedlejší postavy, zejména u agenta DEA to zamrzí chyběla tam zarputilost se kterou by po Pablovi šel, jeho chytrý kukuč s Virginií nebylo to co by film zrovna udělalo. Pene je pořád krásná, nebojte chlapci a hrát umí, má tam výborný scény, třeba při prodeji šperků jsem jí ten strach a bezmoc naprosto sežral. Nemá to v sobě akčnost a přímý tah na bránu, ale když spustí hudební motiv Federico Jusida tušíš dusno a nevěřím, že budu jedinej na csfd, komu se film líbí. Možná to není úplnej mainstream, ale kvalitní herecký výkony, dobře gradovaný scény, schopnost vyprávět naruší jen pár zbytečně zkratkovitých scén, ale na Pablovi si obrázek určitě uděláš a o to tvůrcům šlo především. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Přestože mé finální hodnocení nebude nijak slabé, musím říct, že je tohle promarněná šance roku. Všichni zde vyzdvihují výkon Bardema a já se přidávám. Ten byl super. Ale od Penélope jsem chtěl sakra víc. To samé od příběhu jako takového. Bohužel je to někde v polovině mezi tím, že příběh je vyprávěn z pohledu Virginie a životopisném dramatu krále. Některé věci jsou tím až příliš odlehčeny a na další události prakticky nezbyl prostor. S náturou Pabla, když má s někým problém, se v plné parádě potkáváme až ke konci snímku, kdy si vyřídí účty s kolegy. Na to jakého je film žánru, jaké na k dispozici téma a herecké obsazení se prostě nekoná nic extra. Na druhou stranu za poslední třetinu a některé silnější momenty tu 4tou hvězdu dám. 70 procent. ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že mám k filmu určité výhrady a aj napriek tomu, že v sále sedeli mladí fagani, ktorí sa po celý čas bavili a ja ich doteraz v duchu prefackávam, ma film vážne bavil. Javier bol skvelý, jeho podoba s Pablom sa podarila naozaj veľmi solídne. Penelope hrala otravnú čubku, ale dá sa povedať, že ju hrala dobre. Vadilo mi jej vyrozprávanie príbehu, ktorým si to tvorcovia uľahčovali. Tiež by som príbeh poňala od úplných základov Escobarovho biznisu (možno aj priblížiť krátke obdobie predtým, aby sme spoznali Pabla ešte bez nálepky narkobaróna). Ale aj bez toho ma to nenudilo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bardem je ako Escobar v pohode. Ale po Narcos je toto len taká rýchla jazda po jeho živote. Vidieť to skôr ako seriál, páčilo by sa mi to asi viac. Takto je to len slabý odvar. Drsné scény sú parádne ale je ich tam málo. A angličtina tomu vyslovene škodí. Hlúpy akcent či už Penélope alebo Javiera je niečo, čo aj napriek hereckým výkonom, ktoré sú v rámci ich možností skvelé, podkopáva nohy a robí z toho miestami nechcenú paródiu. Nezostal z toho taký ten wow pocit. Ale remeselne je to zvládnuté. Dakedy si len treba povedať, že sa nemusíme za každú cenu Američanom zavďačiť. Hoci.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No, myslím, že pomalu stačilo. O Pavlíkovi už je teď snad víc filmů než těch s Hitlerem a sledovat totéž jen s jinými držkami a trochu posunutým úhlem kamery, k tomu všem v dost softpornovém provedení, to jednoho po sté již docela otráví. Paní Křížové by sice i přes blížící se mumifikaci pořád stálo za to poklikat na kastaněty, i když skvěle předstírá povrchní slizkou zlatokopeckou pizdu, a Šavi taky vystřihnul toho kolumbijského cigoše s grácií sobě vlastní, nicméně S-bar je již kompletně vypit a snažit se přehrát famózního Benedikta Býkovského nebo Wágnera Moulu, to je jako pokoušet se upíchat nymfomanku po Siffredim. Takže tři za marnou snahu na vyčpělém námětu a doufám, že Eskobar resurekšn už nebude! ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Pablo Escobar byl zabit v přestřelce s policií 2. prosince 1993. Bylo mu 44 let. (krubi)
  • Jedná se o druhý snímek, kde si herec Juan Sebastián Calero zahraje po boku Pabla Escobara. Poprvé to bylo v seriálu Narcos (od r. 2015), kde ztvárnil sicaria Naveganteho. (Punisher)

Reklama

Reklama