Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 1
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (669)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Schválně jestli poznáte v čem je problém (či přesněji nepříjemný zádrhel) této série… Má dvě ústřední linie. Narcotraficantes „jihoamerickou“ španělsky mluvenou zaměřenou na pozdní kariéru patróna Medelínského kartelu Pablo Escobara (fantastický, respekt budící a jakkoli by to k tomu svádělo, tak nepřehrávající Moura), která je plná intrik, napětí, skvěle vystavěná a dodržující žánrová specifika, aniž by se však výrazně odchylovala od skutečnosti (ostatně ani není důvod, ona byla i tak dost neuvěřitelná sama o sobě). Druhá DEA „severoamerická“ angličtinou mluvená linie je do morku kostí procedurální, řešící detaily vyšetřování (ostatně oba agenti se na vývoji seriálu aktivně podíleli) a honu na narkobarona, který byl jedním z vůbec nejbohatších/nejnebezpečnějších lidí své doby. Už asi tušíte v čem je onen zádrhel, že? Ano, každá je ze zcela (ale skutečně zcela) jiného těsta. Nedá se říci, že by jedno z těch těst bylo lepší druhého, protože obě se nesou natolik v jiném duchu, stylu i pojetí, až jsou v mnoha ohledech neslučitelné. A do toho navíc ještě třetí složka v podobě velmi častých dokumentárních pasáží "vypravuji jak v rozhlasové inscenaci a je to doprovázeno archivními dobovými záběry". Jakkoli každá ze složek sama za sebe funguje na výtečnou a není ji moc co vyčíst (snad jen že to vypadá jakoby každá agentura byla zastoupena jedním člověkem), tak dohromady pospolu zrovna neštymují a nevytváří soudržný celek. Což s ohledem na jejich kvality zamrzí. O to více, když již bylo prokázáno, že tyto zdánlivě neslučitelné přístupy k této látce skloubit přeci jen lze (aneb zdravím Dona Winslowa). Čili to sice zamrzí, ale rozhodně ne natolik, aby to cokoli změnilo na neoddiskutovatelném faktu, že se Narcos zařadilo mezi špičku současné "quality TV". ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„JESTLI JSEM SE NĚCO VE SVĚTĚ DROG NAUČIL, TAK TO, ŽE ŽIVOT JE MNOHEM KOMPLIKOVANĚJŠÍ, NEŽ SI MYSLÍTE. DOBRÝ A ŠPATNÝ - TO JSOU RELATIVNÍ POJMY.“ /// Jestli jsem si bláhově myslel, že na mafiánským poli plným trávy či koksu mě už nemá co překvapit, tak to tahle historie „Narcos“, vyprávěná agentem DEA dokázala! Zmapování úspěchu Pablo Escobara a jím stvořenýho impéria obsahuje všechno! Včetně ironickejch ftípků. Samozřejmostí jsou autentický záběry a jména nepodplatitelných (mrtvol), jejichž statečnost je spolu s exhibicí drogovýho krále tahounem příběhu. Další z příběhů, kterej psal sám život. Navíc tvůrci dokazujou, jak vás válka změní, že moc je opojná a vede k sebezničení. A vůbec nejvíc jsem rád, že letos bude pokračování! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy založený na skutečnosti. 2.) Miluju filmy, v nichž jde o stvoření monstra. 3.) Vždycky jsem toužil mít tolik prachů, že bych je neměl kam dávat. 4.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodl jsem se seriál ohodnotit i okomentovat po dvou sezónách, jakékoli další připomínky případně přidám ke komentářům jednotlivých sérií. Seriál si okamžitě našel místo mezi mými oblíbenými, baví mě zřejmě hlavně proto, že se tak odlišuje od běžné seriálové tvorby. Tvůrcům se podařilo od první epizody vytvořit skvělou, hutnou atmosféru, výborně pracovali i s akcí a napětím a nebýt čtyř poněkud rozpačitých epizod ve druhé polovině druhé řady, neměl bych v podstatě co kritizovat. A dokonce ani o těchto dílech nemohu říct, že by byly špatné, jen jsem se příliš namlsal dokonalosti, která jim předcházela. Velmi mě bavil komentář agenta Murphyho i použití reálných záběrů, které daly celému seriálu větší hloubku. Tohle jsem si opravdu užil. ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

95 % Wagner Moura je ďáběl. Jeho kreace vesnického tatíka v teplákách, který se stane nehledanějším mafiánem po celé Americe a při tom si stále zachovává svojí lidovst a buranství a věří, že může spasit svou zemi a stát se prezidentem, je geniální. Scénáři se dá těžko něco vyčíst, když jen celkem věrně zaznamenává realné události. Chvílema je to spíš dokument, ale parádní dokument, ze kterýho mrazí a je to takové pěkné varování, jak daleko to může zajít, když státu přerostou kmotři přes hlavu... Dokumentárnímu vyznění hrozně pomáhá obsazení zcela neznámých herců, kteří jsou navíc velmi podobní originálu (viděl jsem Elitní jednotku, ale Mouru jsem vůbec nepoznal), v tomto smyslu je jedinou vadou na genialitě, obsazní příliš provařeného obličeje Luise Guzmána, který neustále upozorňuje, že je to jenom "hrané". ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál jednoznačně jeden z nejlepších, co jsem kdy viděla. Tohle je prostě zkurvenej masterpiece, jinak to fakt nazvat ani nejde! Skvěle natočený, zajímavý jako prase, herecky skvěle zahraný a asi jsem si díky tomu zamilovala Kolumbijskou hudbu. (Hudební vložka: Soy el fuego que arde tu piel, Soy el agua que mata tu sed aneb kdo nepřeskakoval intro a poctivě si u něj pokaždý zatrsal jako já, tak to má určitě pořádně vyrytý za těch 30 dílů do mozku, a pozná oč jde ( ͡° ͜ʖ ͡°)) Zkrátka a dobře Narcos je takovej vylepšenej dokument, kde se i bavíte a neusnete během prvních deseti minut. Hodnocení: Hned se vrhám na Narcos: Mexico/10 ()

Galerie (500)

Zajímavosti (59)

  • Väzenie, ktoré si dal sám Pablo Escobar postaviť, bolo oplotené iba z troch strán, aby ho mohol kedykoľvek opúšťať na výjazdy za prostitútkami alebo rodinné oslavy. (Jadro)
  • Při nálezu peněz zakopaných na poli je vidět traktor československé výroby Zetor 6711. (bachta)
  • Postava pašeráka drog George Junga sa v seriáli neobjavila, ale práve on bol pravou rukou Pabla Escobara v Miami. Natočený bol o ňom aj film Blow (2001), v hlavnej úlohe s Johnnym Deppom. V tomto filme sa tiež predstavila postava Escobara. (vander19)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama