Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (447)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Herecké obsadenie je asi tou najsilnejšou stránkou filmu. Práve ansámbel vedený Margot Robbie čoby ústredná hrdinka, robí zo snímky tak unikátne predstavenie. Robbie, ktorá je známa predovšetkým ako Harley Quinn, konečne dostala príležitosť naplno využiť svoj herecký potenciál a predviesť sa ako kvalitná a veľmi talentovaná herečka. Do svojho výkonu vložila všetko ako po emocionálnej stránke, tak aj po tej komediálnej. Navyše verne stvárnila tú správnu južanskú náturu, ktorou Harding oplývala. Dohromady tak Robbie predviedla veľmi presvedčivý výkon. Spolu tvorí Ja, Tonya zaujímavú a zábavnú prehliadku, u ktorej sa divák nebude nudiť. Aj keď chvíľami sa príbeh trochu vlečie, tak to doháňa energetickými a svižnými momentmi. Je to snímka, v ktorom sa krížia viac než len dobré herecké výkony, originálne kostýmy a masky a nadupaný soundtrack. A navyše je to film inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sa skoro až zdajú neuveriteľné. Ja, Tonya v sebe kríži viac žánrov, je to biografia a čierna komédia s prvkami drámy, odohrávajúca sa v športovom svete. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tahle rockerka si rozhodně probruslila cestu do srdce diváka. Upoutala. Uchvátila. Je to vichřice. Je to totální nářez. Žít takto od dětství na drsňáka musí být mozek vymývající hnus a tělo do ostří nabroušený hnus. Nicméně film některé momenty zcela zbytečně prodlužoval. Kratší stopáž, klidně o půl hodiny, by filmu dodala větší šmrnc. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Životopisná charakterová štúdia s kvalitne rozpracovanými postavami, zaujímavá kontrastom buranskej povahy hlavnej predstaviteľky s uhladeným svetom krasobruslenia, ktorý je pre ňu všetkým. Svet, z ktorého pochádza a partia v ktorej sa pohybuje (a ktorú si sama vybrala), plodí napínavú drámu ako z žánrovky. Aniž by v nej išlo o život. Výborní herci, pútavo nakrútené športové vystúpenia. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zábavný film z, pro mně, nepříliš atraktivního prostředí krasobruslení. Musím uznat, že ty její jízdy byly natočené poutavě. Hlavní tahák je ale buranský prostředí, ve kterém se hlavní hrdinka pohybuje. Fascinoval mě ten špekoun a nechápal jsem proč se furt vracela k tomu manželovi, když jí furt jen dával do držky. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů roku a to z několika důvodů. Velmi svěže a neortodoxně podaný životní příběh Tonyi Harding, který v rukou jiných tvůrců mohl skončit jako další nudné biografické drama s dojemným koncem. Gillespie s pomocí skvělého scénáře ze scén domácího násilí, emocionálního týrání a životního neúspěchu dělají v podstatě černou komedii, která ale nikdy neztratí pojem o tom, jak těžké to Tonya měla, a jak daleko došla. Její příběh možná nemá nejšťastnější konec, ale při pohledu na to jaké imbecily měla kolem sebe, je s podivem, že to přece jen pro ni skončilo takhle. Margot Robbie si tenhle projekt vzala na starost a do svého výkonu dala všechno. Svět se k Tonyi zachoval nespravedlivě, ale ona určitě ne. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Film je postaven na rozhovorech s žijícími aktéry celé aféry, tvůrci i zdánlivě autentické záběry Tonyi, její matky či Jeffa natočili s herci. (ČSFD)
  • Po celý čas filmu nosí Margot Robbie paruku. Aby dosáhli stejně neupravených kudrlin jako měla Toyna, namáčeli paruku do piva. (Streeper)
  • Díky vytrénované postavě Margot Robbie, která navíc měří 168 cm, působila její Tonya Harding mnohem souměrněji, než tomu bylo ve skutečnosti. Skutečná Tonya Harding totiž měří pouze 155 cm, přičemž měla oproti ostatním krasobruslařkám té doby solidní svalovou hmotu, kterou následně využila v boxu. (Martrix)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama