Reklama

Reklama

Hladoví

(festivalový název)
  • Kanada Ravenous (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

V provincii Quebecu sa po vypuknutí neznámej choroby počet osôb drasticky znížil. Tí, ktorí mali to šťastie a prežili, musia každý deň bojovať s hladom a nebezpečenstvom, ktoré predstavujú nakazení a ich neustále narastajúci počet. (Marceloo)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (58)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tá najlepšia karta, s ktorou môže snímok hrať je bezpochyby prirodzenosť a reálnosť väčšiny situácií v spojitosti so zombíkmi. To sa potom samozrejme odzrkadlilo aj na celkovej bezútešnosti a relatívne depresívnejšej atmosfére. Škoda, že si nedali maskéri takmer žiadnu prácu s maskami a gore tu tiež mohlo byť viac (niečo tu je, ale veľmi, veľmi málo). Možno si to pýtalo aj zaujímavejšie rozuzlenie. Inak ten záver so stoličkami som nepochopil. Načo to tí nemrtví týpkovia stavali zostane zrejme záhadou. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí záležitost v kanadský fránině. Je mi sympatický, že partička intošů se domluví a natočí nekomerční nízkorozpočtovou zombiárnu namísto toho, aby točila třeba nějakou rádoby duchaplnou vztahovou konverzačku, nebo podobnou onanii. Po celou dobu jsem byl zvědavý na to, co se z toho nakonec vyvrbí; dlouho jsem to tipoval na emzáky, protože proč by ty mátohy neustále hypnotizovaly ty haldy šrotu v poli, kdyby to nebyly nějaký přijímače nebo vysílače nebo co. Ovšem nakonec se to celé vyvrbilo v poněkud surrealisticky nebo symbolisticky jebnutý art, což mě trochu zklamalo. A nevím teda jak vy, ale já bych si při úprku o kejhák před zatraceně rychlejma krvežíznivejma bestiema určitě neuvázal na hřbet akordeon. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Ve většině hororů ztichne hudba ve chvíli, kdy má nastat zvukově předimenzovaná lekačka. Tady je ve většině vypjatých scén dlouhotrvající ticho a je jasný, že nějaký to zařvání, který zde navíc dosahuje mimořádně nelidských rozměrů, může přijít kdykoli, což mně nejednou slušně pocuchalo nervy (sledování v noci a hodně nahlas zážitek drtivě umocní). Budování chvílema fakt nesnesitelnýho napětí jde naproti i polo-artový způsob zpracování, do kterýho jsou zcela nečekaně, ale o to funkčněji vnesený čistokrevně komediální prvky. Ještě za půlkou film sahá po pěti hvězdách, závěrečná třetina se ale začne nepěkně táhnout a navíc motat ve scénáristický bezradnosti. I tak je netradičnost snímku nutný zdůraznit nadprůměrným hodnocením. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu moc nevěřil, ale postupem času když se ukázalo, že tenhle film vnáší do zdánlivě daného subžánru zase něco nového a, že dokáže přijít se skromnými, ale zatraceně funkčními nápady, začalo mi to celé být dost sympatické. Úplně nezapomenutelný zážitek to nakonec asi nebyl, ale k té čtvrté hvězdě v mých očích schází fakt jen vlas.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Minimalistické drama o snaze přežít ve společnosti, kde se pravidla změnila natolik, že není lehké je dodržet. Zombie naháněčka z divné Kanady v prostředí krásných lesů, kde může za každým stromem číhat smrt. Divák postupně pochopí, že naděje skupiny lidí na přežití jsou téměř nulové. Já ale jen těžko chápal, proč zatraceně nezůstali v bunkru, kam celou dobu směřovali. Jediné vysvětlení pro sebe mám, že se jedná o alegorii současného světa. Můžeš se před ním skrýt, ale budeš tak v doživotním vězení. A pak samozřejmě symbolická scéna na louce a navíc scéna po skončení titulků. Tenhle typ filmů mám rád, a tak mi nedostatek gore nevadil. I když dojde nejen na ustřelenou hlavu a při střetech stříká krev až na kameru. Akorát ani po letech si nějak nemohu zvyknout na sprintující zombie... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Filmový festival v Torontu udělil ceny

Filmový festival v Torontu udělil ceny

18.09.2017

Filmový festival v kanadském Torontu letos svým návštěvníkům přinesl na plátnech kin 339 filmů během jedenácti dnů. A zde vám jako tradičně přinášíme přehled hlavních vítězů. Cenu diváků pro nejlepší… (více)

Reklama

Reklama