Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Arizona Dream z roku 1993 nás přivádí do prostředí New Yorku, kde žije Axel (Johnny Depp), který se živí jako strážce ryb v zátoce. Jednoho dne ho navštíví bratranec Paul, který Axela požádá, aby se zúčastnil strýcovy svatby pořádané v rodné Arizoně. Jelikož Axel nabídku odmítá, bratranec ho spícího unáší a Axel se ráno probouzí v těžké kocovině v Arizoně, kde se začnou dít neuvěřitelné věci... A především, kde se začínají plnit sny. Axel sní o životě na Aljašce mezi Eskymáky, v absolutním tichu. Elaine (Faye Dunawayová) se chce naučit létat. Grace by zase chtěla zemřít. Sny docházejí ke svému naplnění v momentu, kdy Axel podlehne touze postavit letadlo pro Grace, jelikož se do ní bezhlavě zamiloval... Magický realismus, jak bývá nazýván Kusturicův způsob filmového vyprávění, přenáší režisér z Balkánu do Arizony, i zde létají ryby, sanitky, touhy a sny se zhmotňují. Vedle slavných hollywoodských star jakými jsou Johnny Depp či Faye Dunawayová se ve filmu objevují i kultovní herci jako Vincent Gallo či Lili Taylorová. Nezaměnitelnou hudbu k filmu složil slavný Goran Bregovič, který s Kusturicou již dlouho spolupracuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (358)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Rusi tvrdia, že ak v prvej polovici nejakého filmu skúša herec scénu z filmu Na sever severozápadnou linkou na nečisto, tak v druhej polovici ju akiste zažije na vlastnej koži. Ja a Emir si asi nikdy nebudeme rozumieť. Osobne mi magický realizmus a kadejaké snové pasáže vo filmoch (a ani v knihách) nevadia, lenže musí byť za nimi kvalitný príbeh. Johnny tu bol ale hodný zaľúbenia. 2,5* ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Snít je tak krásné, ale žít se musí!... Výborný fantaskní film, takový kusturomantický americký sen...;-) Ještě lepší hudba! Skvělý soundtrack mistrova dvorního skladatele Gorana Bregoviče (s Iggy Popem - a že to není žádný pop! :-) Tenhle film - za čtyři a půl hvězdičky - a zaokrouhleno nahoru - to za všechno to snění - a taky za všechny ty Cadillacy... Život je totiž krásný. Ale snít se musí... ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Supr divnej film :). Jedna bizarnost a originalita střídá druhou, jedna (obrovská) radost pohledět. Skvělá Lili Taylor s tiky a cigaretou hrající na akordeon, výborný Johnny Depp i Faye Dunaway. Uprostřed filmu jsem se úchvatně bavil předváděnými obrazy, skopičinami a cool nápady. Jednoznačná 100% záležitost. Jenomže pak přišla poslední půlhodina a film ne a ne skončit. Jako by autor scénáře nevěděl, jak příběh vhodně zakončit. Škoda. Ze skvělého zážitku jsem vystřízlivěl ještě před koncem filmu, pocítil smutnou rozporuplnost a jenom si povzdechl. Škoda toho dlouhého, nudného konce. To neodpustím. Přesto se těším, až si tuhle výstřednost pustím někkdy příště :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nebyť ozaj nezmyselných a nesúvisiacich snových „alijašských“ predstáv na začiatku a na konci a keby si trefný humor držal svoje nasadenie počas celého filmu, nie len počas pár scénach, bolo by to skvelé. Takto je to len príjemný, zbytočne dlhý film bez hlbšieho zmyslu a dlhšej existencie. Nebyť Deppa, zostal by mnou nepovšimnutý ušte určite dlhú dobu. 65%. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní projekt. Trochu reality, více snů, ale musím bez obav přiznat, že nevím kam takový snímek zařadit. Chvíli komedie, chvíli tragédie, chvíli rodinné drama. Zřejmě jde o film "nové generace", ke které bezesporu Emir KUSTURICA patří. Je to první film, který jsem od tohoto režiséra viděla, proto se zdržím dalšího komentování. Stříbrný medvěd a Zvláštní cena poroty, které byly filmu v Berlíně 1993 uděleny porotou, jsou jistě na svém místě právem. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kde Axel (Johnny Depp) předvádí slepici a jezdí po domě na vozíku, začne Grace (Lili Taylor) hrát na harmoniku českou lidovou písničku „Pes jitrničku sežral“. (POciSEM)
  • Natáčanie trvalo kvôli psychickým problémom režiséra Kusturicu až rok. Aj preto sa dĺžka vlasov Johnnyho Deppa vo filme neustále mení. (Arsenal83)
  • Kvůli Kusturicovým depresím, které v té době prožíval se natáčení muselo přerušit na 3 měsíce. (Tygrys)

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

07.12.2009

Asi ne filmovou (i když, kdo ví?), pouze mexickou. Tu z počátku 20. století. O tom, že Emir Kusturica připravuje film o legendárním banditovi, revolucionáři a lidovém hrdinovi Pancho Villovi, jsme už… (více)

Reklama

Reklama