Reklama

Reklama

Errementari

  • Španělsko El herrero y el Diablo (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Errementari vypráví příběh kováře Patxiho (Kandido Uranga), který uzavřel smlouvu s ďáblem, aby se vrátil v bezpečí z války za svou milovanou ženou. Když nadejde den, kdy si má ďábel vybrat svůj dluh, skočí na lest vychytralému kováři a stane se jeho zajatcem. Situace se změní, když zatoulaná dívka jménem Usue (Uma Bracaglia) ďábla nevědomky propustí. Proti kováři teď stojí nejen rozběsněný dav vesničanů, kteří si myslí, že Patxi dívku unesl, ale především celé peklo. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Španělské převyprávění pohádky o kováři (mlynáři, pekaři atd.), který přechytračil čerta. Jen je to oproti verzím, které známe z dětství, mnohem temnější, ale o to víc se to blíži původním pohádkám. V první cca polovině zaujme spíš atmosféra, ale ta to sama neutáhne, takže jsem občas zíval. Ovšem když se objevil diblík, tak se to rozjelo a možná trochu zamrzí, že se Španělé víc neodvázali. Líbila se mi i vizualizace Pekla, kdy tvůrci nic nevymýšleli a použili tu nejklasičtější představu. A nakonec mi seděli i herci. Škoda první části. 60% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Je to taková lehce Hororová, sem tam vtipná pohádka. Příběh velice poutavý, pěkná atmosféra a parádně udělané peklo. Možná jsem měl počkat a pustit si to 5.12. :o) a možná se tohle stane takovou moji Hororovou povinností pro tento den. Kdo má doma zlobivé děti, pustil bych jim to jako večerníček, haha. (284. hodnocení) ()

Reklama

CSSML 

všechny recenze uživatele

Hrátky s čertem po baskicku. Najdeme zde vysloužilého vojáka v osobě kováře, čerta nižší kategorie, čerta vyšší kategorie a kněze místo poustevníka. Ženský prvek obstarává dívka Usue. Anděl žel chybí. V příběhu je správně zobrazena ďáblova prolhanost, nenávist mezi ďábly i strach ďábla z posvěcených předmětů, naopak karikatura latinské mše svaté a závěrečný žvást o Halloweenu jsou lejno, jak praví Písmo. Přesněji 3,5/5. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príbeh o odvážnom kováčovi a jeho zmluve s diablom. Avšak obávať sa môže celé peklo, jeho dušu totiž nie je také ľahké dostať. Celkom by ma zaujímalo, ako to vyzerá v pekle, rád by som sa tam šiel pozrieť. A pokiaľ démoni vyzerajú naozaj takto strelene, tak sa tam aj celkom teším, bude s nimi určite sranda. A ešte mať aj jedného v klietke, tomu by som sa rozhodne nebránil. Pri tomto filme som sa výborne bavil. Dokonca sa dostaneme až k pekelnej bráne. Krásna kamera a triky, historické prostredie, výborne vykreslené charaktery postáv a množstvo humoru. Len sa to trochu zbytočne pokladá za horor. Je to čisté fantasy mierne seknuté s komédiou. A riadne zhovorčivé, čo už tak nejako patrí k španielskej náture. ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že to Baskové (ne Španělé!) natočili jen proto, aby mohli oživit v podobě povedených masek takové ty pitvořící se ďáblíky z iluminací středověkých Biblí. Ale to nevadí. Je to celkem nenáročné, trochu hororové, hodně brutální, vůbec ne pohádkové, ale inspirativní. Napadá mě, že jestli se to něčemu podobá, tak a) Faunovu labyrintu a b) československému skoro zapomenutému Poslední propadne peklu ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo od 12. prosince 2016 do 27. ledna 2017 ve Španělsku. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. října 2017 na filmovém festivalu Sitges ve Španělsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama