Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Gaius Claudius Glaber je mrtev. Od jeho porážky uplynulo už mnoho měsíců a rebelská armáda, vedená Spartakem a jeho generály, Crixem, Gannicem a Agronem, pokračuje ve vítězném tažení proti Římu. K povstalcům se připojují další tisíce osvobozených otroků a početné řady rebelů začínají ohrožovat i mocnou římskou armádu. Spartakus je více než kdy jindy odhodlán jednou pro vždy svrhnout Římskou republiku. Po smrti Ashura bojují Naevia a Crixus díky znovunalezené síle a odhodlání jako jeden muž. Gannicus se jako vždy snaží užívat si v jakékoli situaci života naplno, a tak své lože sdílí s krásnou, ovšem nebezpečnou Saxou. Společně se rebelové pouštějí do jedné krvavé potyčky za druhou a připravují se na nevyhnutelnou totální válku s Římem. Senát se obrací s prosbou o pomoc na nejbohatšího občana, Marca Crassa. Mocný politik a vynikající stratég respektuje svého soupeře a odmítá se dopustit stejných chyb, jaké zničily Glabera a jeho předchůdce. S pomocí mladého a soutěživého Julia Caesara je Crassus pevně odhodlán rozdrtit Spartaka a jeho vzpouru. Spartakus: Válka zatracených vyvrcholí v epickou bitvu, jež nemá obdoby. (HBO Europe)

(více)

Recenze (19)

Ceberus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I ve třetí sérii tvůrci udržují vysokou laťku, co se týče psaní postav, a opět se jim podařilo přivést k životu sadu nových neméně zajímavých charakterů. Čtyři hvězdy nedám jen kvůli tomu, že už to prostě nejsou gladiátoři, které mám se Spartakem, Gannicem a spol. už spojené. Ale pokud máte rozkoukané předchozí série Spartaka, rozohdně touto nic nezkazíte a pobavíte se. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drama par exellence. 1)  Ke konci příběhu se už děj poněkud zplošťoval na MY versus ONI. Plasticita odehrávaných událostí mizí a na obrazovce už běží čistě jen kdo s koho._____ 2)  Nicméně i když se drama a zobrazení postav změnilo, je pořád na co koukat._____ 3)  Nové postavy: 48letý Angličan Simon Merrells (Crassus), 21letý Australan Christian Antidormi (Crassův syn Tiberius) a 28letý australský klon Brada Pitta Todd Lasance (Caesar)._____ 4)  Historické okénko. S naší velmi přibližnou znalostí tehdejších poměrů a událostí si jen těžko uděláme jasný obrázek o tom, jak to bylo ve skutečnosti._____ Opustit republiku cestou na sever bylo očividně dost snadné (Řím tehdy zahrnoval dnešní Itálii a část španělského pobřeží) a dosud mnozí historikové nechápají, proč to Spartakus neučinil._____ Samotné povstání je ideově nejasné - žádné  náznaky reforem republiky, zrušení otroctví či tak něco historikové neznají._____ Povstání pomohly nejenom válečnické schopnosti Spartakovy a jeho druhů, ale rovněž podceňování celé věci ze strany Římanů, kteří dlouho operace proti otrokům považovali jen za jakési policejní pořádkové zásahy a nikoli za skutečnou válku a tomu také odpovídalo vojenské nasazení._____ Sama úloha Spartaka a dalších vůdců povstání je rovněž nejasná stejně jako jeho konec. Ani o dychtivém Caesarovi nejsou žádné zmínky, tím méně o dvou Crassových synech, kteří v té době byli v dětském věku a žádný se nejmenoval Tiberius._____ Už jen tento letmý pohled naznačuje, že nesledujeme historický seriál, ale akční dobrodružství v historizujících kulisách. ()

Reklama

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve třetí epizodě je více bitev, krve a emocí. Nechybí ani úžasné dialogy a morální poučení. Nevím s jistotou, jestli je třetí série nejlepší sérií seriálu, ale rozhodně vím, že má nejlepší epizodu celého seriálu - Victory. Neskutečně jsem si užil všechny tři řady, všechny tři jsou pro mě bezchybné, dokonale provedené a podle mě i stejně dobré. Byla by opovážlivost vyvyšovat nějakou sérii nad ostatní dvě. Dokonalé. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spartacus: War of Damned (95%) je zavŕšenie celého seriálu, kde sa Spartacus stretne zoči voči jednému s najvyšších generálov. Týchto posledných desať dielov je rozhodne zaujímavejších a výživnejších ako v predošlej sérii. Predovšetkým som si zvykol už na nového Spartacusa a príbeh ma rozhodne väčšie grády. Spartacus už ma dosť veľkú armádu a tak sa neschováva len v lesoch, ale ide dobiť rovno celý Rím. Akcie sú veľkolepejšie a prepracovanejšie ako v minulej sérii a rovnako je na tom aj príbeh, ktorý v každom diely ma čím prekvapiť. Taktiky útokov nikdy neprestanú prekvapovať a sila Ríma a záporných postav je nie len dvojnásobná, ale skutočne hrozivá. Obzvlášť potom čo si obľúbite niekoľko postáv. Záverečná séria je rovnako brutálna ako predošlé a rovnako neprestane prekvapovať. War of Damned si môže pripísať body predovšetkým za akciu, ktoré sú veľkolepejšie a dramatickejšia ako kedy koľvek pred tým. ()

Luxocculta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazně silnější série než Pomsta. Dějem, ale hlavně atmosférou a celkovým vyzněním hodně jiné než Krev a písek a Bohové arény, pochopitelně a asi nevyhnutelně, ale jde o obstojné navázání na kvality prvních dvou sérií a poměrně důstojné zakončení celého příběhu, který vyprávěl seriál, a přijde mi, že i hezká a silné emoce nepostrádající pocta skutečnému příběhu. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (6)

  • V této epizodě uspořádá Spartakus (Liam McIntyre) gladiátorské hry na počet padlého bratra Crixa (Manu Bennett). Historicky je toto pravda. Spartakus skutečně donutil 30 římských vojáků bojovat jako v aréně na počest Crixa. (PatrikP4)
  • V epizodě se objevuje postava Gaia Julia Caesara (Todd Lasance), která se ukáže pro další děj jako důležitá. Historicky ovšem není známo, jakou roli hrál Caesar ve Spartakově (Liam McIntyre) povstání, a jestli se ho vůbec nějak účastnil. (PatrikP4)
  • V závěrečném díle seriálu Gannicus (Dustin Clare) vzpomíná, jak lid provolával jeho jméno v aréně. Ale ta v té době, kdy si Gannicus vybojoval svobodu, ještě nebyla postavena. (Timak)

Reklama

Reklama