Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Záměna se dá v rámci retro výletu a sociologického pobavení přežít. Eddie Murphy a Jamie Lee Curtisová jsou prostě dobří herci, příběh a prostředí je zajímavé, je tam pár pár dobrých vtipů (znásilňující zvíře prostě nikdy nezklame). Ale je to komedie pro pamětníky. Režisér má docela zajímavé vidění žen, protože každá ženská postava v tomhle filmu je v podstatě šlapka, ať luxusní nebo laciná a velmi jednoduchá (s vyjímkou prostitutky Curtisové, která má obchodní plán šlapání) jsou poměrně duté. Jejich existence spočívá v nabídnutí fyzické potěšení mužům za pohodlný život a to i v citové rovině (když je Dan Aykroyd nastydlý, projeví mu Curtisová útěchu tím, že se obětavě svlékne a lehne si za něj). A scény několika "spontánně" odhalených koz je velmi zábavné pozorovat, takhle se to asi dělalo v Hollywoodu, když ještě neexistoval PornHub. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Takýchto klasických amerických komédii by svet potreboval viac, dokonca o to viac by ich potreboval samotný Eddie Murphy ktorý už celé roky tápa v "úspešných" komédiách ktoré časom prestávajú baviť aj malé deti, ktorím sú určené. 90% hlavne vďaka hlavným predstaviteľom(Murphy, Aykroyd, Ameche...) a peknému scenáru ;) ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Výborná variace na Prince a Chuďase Marka Twaina, kde si hlavní dvojici střihnuli Dan Aykroyd a vycházející hvězda Eddie Murphy. Navíc ta zápletka má něco do sebe, lehce vede k zamyšlení, ačkoliv je to samozřejmě jen komedie, kterou je třeba brát s nadsázkou. A komických situací, které to umožňují, je tu dost a jsou povedené. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Eddieho Murphyho. Ta absurdní sázka o jeden dolar dvou zbohatlíků, ta nemá chybu. A nejhorší na tom je, že kdyby někdo chtěl, tak přesně takový podobný děj může zařídit i ve skutečném životě. Ani bych se nedivil. Vždycky je lepší začít na ulici a postupně vyšplhat, než začít se vším a postupně vše ztratit. Film mě bavil, ale né tak, abych si ho nějak extra zapamatoval. Na zasmání dobré. Nic víc, nic míň. 75% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dvě hezké kozy Jamie Lee Curtis, dvakrát jsem se zasmál, to máme hezké dvě hvězdy. Jako sorry, ale vykrást Milionovou bankovku a Lízu Doolittleovou, teda Pygmalion, a vykašlat se na scénář, který je děravý jak sviň, to chce odvahu. U komedií člověk některé věci samozřejmě nebere až tak vážně a logicky, ale vážně by bezďák během jednoho dne prozřel a začal mluvit spisovně a dokonce měl dobré nápady na kšefty na burze? A ta prostitutka jak z Pretty Woman (kde vlastně prostitutkou ani skoro nebyla), ta jakou investici viděla v tom otrapovi, když mohla mít za chvíli klid a i tak peněz dost? A Aykroyd co tady jako dělal, když mu zrovna někdo nepomáhal a netahal z bryndy? Opíjel se a máchal revolverem? Vůbec k řešení situace nijak nepřispěl. A vůbec, celá ta finální léčka - já do burzy nedělám, takže možná i takovým jako já měli vysvětlit, jak přesně ti dva chlápci a čím v tom mumraji vydělali? A ty čmáranice místo podpisů na šecích jako že platily? Ale ono mi to nedávalo smysl celou dobu. Tak nějak jsem čekal, že dojde k prozření boháče a dokáže ocenit chudé, nebo že bude rozvinut fór s tím, jak mu sluha drží dveře, jako by si sám nemohl otevřít, nebo že do děje nějak zasáhne ten černošský řidič, ale kde nic, tu nic. Jen vtípky na první signální, co se zrovna na place vymyslelo, a jede se dál. Ten film není konzistentní, vtipy jsou ubohé, a ani se nedivím, že se musela Jamie několikrát svléknout, protože jinak by celý ten film nikdo nedokoukal. Ale kozy měla pěkně, to zas jo. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Randolph Duke má na své straně pracovny obraz Ronalda Reagana, zatímco Mortimer obraz Richarda Nixona. (Kulmon)
  • Původní název filmu byl "Black and White". (don corleone)
  • Poslední film Alfreda Drakea. (Kulmon)

Reklama

Reklama