Reklama

Reklama

Happy!

(seriál)
  • USA Happy!
Trailer
USA, (2017–2019), 12 h 33 min (Minutáž: 39–48 min)

Předloha:

Grant Morrison (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Christopher Meloni, Patton Oswalt, Christopher Fitzgerald, Ritchie Coster, Lili Mirojnick, Patrick Fischler, Joseph D. Reitman, Gus Halper (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Bývalý polda, alkoholik, který se živí jako nájemný vrah, se bojí, že mu přeskočilo, když ho komiksový jednorožec začne nutit, aby zachránil holčičku, kterou unesl Santa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (68)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Že přinese jeden z nejodvážnějších a nejoriginálnějších seriálů současnosti zrovna Syfy, to by mě nikdy nenapadlo. Špičková emocionální horská dráha s přepálenými vizuály, divokou kamerou a brutální adrenalinovou akcí. A samozřejmě geniálním Christopherem Melonim. A modrým jednorožcem. Absolutní orgáč. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Uvnitř je to poměrně běžná kriminálka, ale obalené to je neuvěřitelně cool a originální koncepcí, ve které roztomilý legrační koník přemlouvá drsného policajta k tomu, aby společně někomu rozstříleli hlavy. Většinou režie drží plyn docela na podlaze, takže seriál frčí dopředu a střídavě vás šokuje brutalitou, bizárem (mr. Beattle for the win!) nebo nějakým černým fórem. Hlubšího tam nic není, ale jako oddechová svěží kriminálka je to víc než super. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velký bizár, kde má nájemný vrah jako parťáka kresleného jednorožce, čistí město od divných živlů a jde po krku Santovi, který unesl malou holčičku. Má to své zábavně krvavé a ujeté momenty, připomínající třeba první Kick Ass ale nesedlo mi to natolik, abych se dokázal bavit tak, jako když jsem si přečetl úvodní premisu. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Přes počáteční nedůvěru k seriálové adaptaci mé oblíbené komiksové předlohy, navíc z vesměs nevábně čpící produkce stanice Syfy plné béčkových odvarů, jsem již po dvou epizodách měl jasno. Tohle bude kurevsky vypečená laskomina. A taky že byla! Tvůrci si na přepisu dali záležet a už tak stylisticky notně přepálenou báchorku o nezvěstné dívence roztáhli na epický nářez nemající v současných vysílacích časech obdoby. Nevím nakolik za tím stojí producentský (a částečně i scenáristický) dohled samotného Granta Morrisona, ale nepředvídatelnou ujetost, akční dravost a černočerný humor jeho předlohy se zde podařilo povýšit na umělecký počin hodný zarámování a čestného vyvěšení na veřejných záchodcích kdesi v zaplivaných útrobách podzemky. Chris Meloni se pro roli věčně nasraného a (nejen) osudem znásilňovaného Nicka Saxe narodil, animovaný modrý jednorožec Happy je úžasně retardovaný a sladký zároveň a Patrick Fischler si úlohu sociopatického magora Smoothieo vyloženě užívá. Nasmál jsem se u toho vydatně, bránice se vlnila a popcorn lítal ušima. Tohle svým dětem rozhodně nepouštějte! ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Nekoretní, brutální, úchylný a naprosto šílený, takhle bych definoval tenhle seriál a vlastně i tak nedokážu vystihnout přesnou podstatu tohohle seriálu. Protože ustřelený, useknutý a rozdupnutý hlavy, sou vlastně v tomhle seriálu to nejmenší, nejen že každý díl stupňoval intenzitu toho všeho, ale i překračoval a kdy už sem si říkal, že tvůrci dosáhli svého úchylného vrcholu, tak na mně vyrukovali se sexem dvou imaginárních postav. A zatímco první série je spíše taková klasická kriminálka s pár podivnostma, která se snaží spíše šokovat, tak druhá série se více zaměřuje na postavy a rozjíždí velice bizardní příběhovou linku. Samotný seriál jako takový, je kritika dnešní společnosti a všeho v ní, vánoce, velikonoce, náboženství, policie, podstata lidskosti, rodičovství, vše si tady tvůrci berou na mušku a nikdo a nic, neni před nimi uchráněno a jo, je to skvělý a musím dát tvůrcům za pravdu. Svět je plný svinstava, lidských zrůd a uchránit před tím děti nelze, ale lze je připravit na ten svět, v tomhle směru děti spoléhají na rodiče, aby je připravil na to co je čeká a aby děti, vždycky našli zastání a oporu v rodičích, budou to potřebovat, protože i oni jednou budou rodiči. A jasně že je to boží, taky na to dohlížel jeden z komiksových bohů a to samotný Grant Morrison. ()

Galerie (213)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama