Reklama

Reklama

První očista

  • USA The First Purge (více)
Trailer 1

Přežít dvanáct hodin, během nichž pro vás nehnou prstem ani policajti ani záchranáři. To je cíl potenciálních obětí Očisty. Ti ostatní tuhle noc chtějí využít k beztrestnému vybití agrese a vyřízení účtů. Dnes večer to bude poprvé. Co se stane, nikdo neví, ale hezký pohled to asi nebude. Úspěšná hororová série od mistrů hrůzy ze studia Blumhouse přichází po třech dílech se svou první kapitolou. Vláda původně naplánovala Očistu jako svérázný sociologický experiment. Aby na zbytek roku snížila úroveň kriminality pod jedno procento, vytipovala si jednu velkou městskou čtvrť, která by se kvůli míře zločinnosti mohla s klidem přejmenovat na „Peklo“, a v ní povolila zločin. Celá oblast je samozřejmě prošpikována kamerami a národ dostává zdarma zvrácenou reality show, která však diváky příliš nebaví, aspoň zpočátku. Byť je oblast plná nebezpečných gangsterů a zvrácených úchylů, nic moc se neděje, potenciální vrazi jsou moc ostýchaví. Organizátoři projektu „naštěstí“ počítali i s tím a mají metody, jak vlnu násilí zvednout do pořádné výšky. Stačí sem zvenčí poslat pár vyzbrojených propagátorů Očisty. Je jasné, že kdo tuhle noc přežije, bude jiný, než byl před pouhými dvanácti hodinami. Jako třeba bezohledný vůdce gangu, který dá před ochranou svého byznysu přednost svým sousedům, nebo dívka, zoufale v nočních ulicích hledající bratra, který se chtěl také „zapojit“. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (229)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjde mi, že je film hodně podhodnocený a je to možná způsobeno tím, že ve filmu je více černých než bílých, což mně osobně nevadí. Purge sérii mám rád a udělat prequel byl slušný nápad, líbilo se mi jak vše vlastně začalo, byť se schopnějšími tvůrci to mohlo být určitě nápaditější a inteligentnější, ale tady jde především o akci a zábavu a v téhle sféře film podmínky splňuje. Chaos v ulicích je možná ještě šílenější než předtím, krví se moc nešetří, masky opět paráda, hlavní hrdinka se svým bratrem jsou sympaťáci a udělat z drogového dealera hrdinu, kterému divák ve finále fandí zvládne natočit málokdo. Finální akční čistka v paneláku je jak z Terminátora, ale mně se to líbilo velice. Milé překvápko. 75% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, naprosto se ztotožňuji s komentářem uživatele rretrro, ale co se řemesla týče, tak se mi film líbil, idea filmu je naprosto nechutně zvrácená a rasistická, nebál bych se říci, že se jedná o nejvíce rasisitický film tohoto roku. A sorry, fakt mi nebude sympatický hlavní "hrdina", který vydělal miliony na prodávání levného pika malý dětem .... ale v tomto filmu je tento nigga podávaný jako největší milius a zachránce lidské populace a morálky ... fakt kurva ne. Být to blaxploitation, tak nehnu brvou, ale tenhle film se bere na 100% vážně. A pokud se v podobném duchu ponese i seriál, tak to bude mega sračka. Ale social justice warrioři budou film vynášet do nebes a onanovat, když banda street OGs zlikviduje bandu profi žoldáků do pěti vteřin .... lol ()

Reklama

Phietros 

všechny recenze uživatele

Prolog tehle brutalni serie, ktery poodkryva zamery vlady s jejim experimentem ocista. Serie by se uprimne uplne bez tohoto dilu obesla, nebo pri nejmensim by se dal zvladnout lip. Tvurci se opet zamerili na brutalitu a vsadili na cernou kartu doslova a do pismene. O to je to horsi, kdyz veskera kriminalita a nasili poukazuje na cernochy v Americe. Co se musi nechat, to je atmosfera a zabery na vrazdy. Ve zbytku se jedna o takove nadprumerne becko, co nesaha predchozim dilum ani po kolena. Proste prumer ktery nenadchne, ale za shlednuti stoji. Ocista se spousti kazdou chvili, davy lidi oslavuji na ulicich kam se vydavaji psychopati, ale i lide s chuti se pomstit a vrazdit. Vlada na vse prihlizi kamery po cele ctvrti. Vse ale nenabyra tempo a proto je vyslan maskovany team, aby se o vse postaral. Nicmene si vybrali spatnou ctvrt, kterou si brani mocny boss. Jatka muzou zacit! 55% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Letošní rok je zvláštní rozdávám jaksi moc 3 hvězdičkových hodnocení skoro každému hororu co jde do kin. Ani tenhle dík nebude výjimka tahle série nemá už co nabídnout jelikož se vyšťavila prvním dílem zde to navíc kazí nesmrtelný Dimitry a drsná černá babička s kvérem, která je neskutečně vtipná (já myslel, že jsem šel na horor ne na komedii) . Jo a jinak většina těch fotek z plakátů tam ani není (ten maník v černém s biblí nebo co to má) nebo se tam mihne pouze na té party a to je vše. Další díl bych bral v přístupnosti R (což nikdy bohužel nebude jelikož by na to do kin nikdo nešel) a pořádný masakr (čemuž taky nevěřím bohužel) jinak už tam potencionál nevidím. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když pominu tu politickou korektnost (zlí běloší,hodní leč chudí černoši,gangsta černoši,kteří i přesto,že obchodují s drogami mají zlaté srdce atd) je čtvrtá Očista pro mě osobně nejlepším dílem.Samotný mód Očisty byl pro mě hodně těžko uchopitelný od začátku a tady se celkem hezky ukázalo proč to celé vůbec vzniklo.Žádné prapodivné nucení lidí vybít se a vyvraždit se,ale tradiční mamon a boj o moc.Samozřejmě i tady je pár blbých momentů,ale jinak to celé slušně šlape celou dobu,postavy jsou sympatické/nesympatické akorát a některé záběry/scény bych si celkem s klidem pověsil doma na zeď.Poměrně zbytečně podhodnocený kousek...70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Film má potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Herec Rotimi Paul (Skeletor) jel na casting na svoji roli newyorským metrem v kompletním kostýmu včetně nalíčení. (DJMaroko)
  • V pokoji Isaiaha (Joivan Wade) je na zdi plakát k filmu Halloween (2018), který také produkovala Blumhouse Production Company. (NiWi)

Související novinky

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno