Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po rozjezdu ve slabším 1. díle přišla další neskutečná nálož fantastického humoru a snad ještě lepších hereckých výkonů, pokud se to tedy tak vůbec dá nazvat. Díly AIDS, Vládci loutek a Smrad pak jsou učiněné geniality, a vůbec ne malé, právě naopak, zbytek je pak velmi slušný nadprůměr a pohled na to, jaké praktiky s magiií a šutry se v šatnách praktikují, je zcela k nezaplacení. Všemu a všem samozřejmě vládne Krobot, ale Jarda Plesl jakožto Richard III, to je zážitek, na který se nezapomíná a výkon hodný Českého lva! Ještě lepší než Most. Špička českého humoru. 100%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sympatická hra s divákem, která v každém díle přinese řadu vtipných situací a fórků. Dada styl, který se v 90. letech očekával především od divadla Sklep a který v následujících dvou dekádách Sklepáci dovedli až do suterénu a zkompromitovali ho. Dejvický tým je nesrovnatelně profesionálnější, má větší sebereflexi a tvůrčí potenciál. Tenhle styl se mi líbí a kdyby se Dejvičtí nevyvarovali slabších momentů ve scénáři, bylo by to pět hvězdiček jako vyšitých. Ale i takhle Zkáza Dejvického divadla vyčnívá v české produkci jak maják nad oceánem. Celkový dojem: 85 %. ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že až takhle do absurdna dokáží dotáhnout a vypointovat hry na pravdu a práci s trapností, to jsem po první epizodě nečekal. Ale postupné přidávání pod kotel mne s každým dílem dostávalo víc a víc (krom finále ;). Ricky Gervais hadra. PS plus potitulkové rozhovory. ...PPS Shlédnuto znovu, po pár letech, a nejde jinak, hvězdy jdou do plna. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dejvické divadlo je u nás, i co se TV produkce už docela pojem. Napsat a zahrát seriál vlastně o sobě, není určitě nic snadného, ale tvůrci, herci, kostyméři, maskéři a mnozí další se toho chopili dost se ctí. Kvalita jednotlivých dílů není sice vždy 100%, ale dokážou se zde najít opravdové bombonky, u kterých se zasměje každý. Občas to sklouzává až moc k takovému artovému pojetí, a určitému klubovému humoru, ale naštěstí je tu dost scén, kde máme onen typický humor z Dejvic. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na zajímavou meta komedii s pohledem do zákulisí divadelního dění. Dostalo se mi čehosi post-post-post-postmoderního, ironicky však se zápletkami starými jak televize sama. Herecky zvládnuto na jedničku, navíc pro mě spousta známých tváří. V každém díle jsem našel něco zábavného, v drtivé většině se to však týkalo odbočení od hlavní dějové linie a jednalo se spíš o dobarvení charakteru postav. A to bohužel na vyšší hodnocení nestačí. Tak snad nedopadnu jako Dráteník. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v pražském Dejvickém divadle. (Duoscop)

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama