Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (491)

Nin 

všechny recenze uživatele

Blbý je, že hlavní klučina nemá na akčního hrdinu příliš velké charisma a prostě není celkově zapamatovatelný. Naštěstí Ralph Fieness má dost charismatu za oba. V tomto pokračování série, která se nebere vážně a nabízí vysoce kvalitní akci (i když dost přestřelenou), se vrátíme do minulosti, kde se nám ukážou počátky těchto tajných agentů. Konkrétně tu máme první polovinu 20. století, a tak dojde na střet s úchylným Rasputinem anebo uvidíme atentát na Franze Ferdinanda. Samozřejmě je to vše upravené tak, že to působí skoro až parodie na hollywoodské pojetí historie... ale je to sranda. Příběh je poměrně fajn, ale nic extra. Určitě to není žádná super alternativní historie ve stylu Tarantina a oba předchozí díly mě bavily o dost víc. Celkově však solidní a hlavně je tu ten typ akce, kterou mám rád a baví mě. (6/10) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už to nějak není ono. Zasazení do první světové války sice přineslo zemitějsi přístup, ale Vaughn se prostě už tolik nesnaží. Zatímco první díl přetékal vizuálními finesami a potutelnými vtípky tady je povětšinou vážný. Pár zajímavých příběhových zákrut tady sice je a klobouk dolů za provázanost s historickými událostmi, ale nebýt Rasputina nebylo by co chválit. Navíc víme, jak Velká válka dopadla a čekat opak jako u Tarantina je zrovna tady bláhové. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rozhoduji se pouze tehdy, je-li můj břich plný nebo koule prázdné." S touto filozofií nemám problém. Rasputin s Leninem mě chvílemi dokonce bavili, ale to zklamání je obrovský. Kingsmany jsem měl prostě rád, ale teď už si tím nejsem tak jistej. Mám je totiž spojený s nečím jiným, než je slzopudná nuda plná logickejch nesmyslů a jeden snadno odhalitelnej padouch. Ono prostě 1+1 není 3,462, i když se to tak celou dobu tváří. Příště si hodně rozmyslím, jestli mám usednout ke Kulatýmu stolu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nechce-li člověk postupovat posloupně, jeví se prequel (téměř) vždy jako svěží nápad - a třetí Kingsman si na tento nápad vsadil. Zasadit příběh do období první světové války se vzhledem k povaze filmu tvůrcům jistě nabízelo a Vaughn se toho ujal s vervou. Třetí kingsmanské dobrodružství není rozhodně pro milovníky exaktní historie - což já naštěstí nejsem. Ve filmu se objeví řada historických osobností, které však dostávají zcela nový rozměr - Rasputin by o tom mohl sáhodlouze vyprávět - a Vaughnovi se vesměs podařilo i jejich netradiční pojetí humorně využít. Identita hlavního záporáka je jasná takřka od začátku, což však kompenzuje vcelku nečekané úmrtí jedné z hlavních postav. První mise má sice několik míst, které tlačí moc na pilu, přesto jsem se ale v kině bavil a s napětím jsem sledoval počátky novodobých "rytířů kulatého stolu". P.S. Při nejednom Fiennesově výkřiku jsem si nemohl nevzpomenout na Voldemorta ničícího obranný bradavický štít. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Jako ok, Ralph Fiennes je charismatický hlavní hrdina a film má docela spád. Zápletka příliš bombastická, rozuzlení a hlavní záporák jsou trochu přitroublí a pateticky dětinské outro mimo mísu, ale jinak se mi zdá, že jako akčňák film funguje. Akční scény fajn (nejlepší je souboj na šavle, nebo Rasputinův kozáček) a nepůsobí na mě tak odfláknutě, jako třeba v posledním Indiana Jonesovi. Bez postav Gemmy Arterton, Djimona Hounsoua a hlavně Aarona Taylor-Johnsona by se film obešel, ale předpokládám, že se v budoucnu bude pracovat na sequelu. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Režisér Matthew Vaughn se při natáčení filmu inspiroval pověstmi o Rasputinově (Rhys Ifans) enormním penisu, takže vznikly tři scény, které byly ale natočeny tak explicitně, že by celý film dostal rating od 18 let, což by ho jako producenta připravilo o část zisků v kinech. Proto tyto erotické scény s Rasputinem nechal dodatečně vystřihnout. (raininface)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama