Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po další divoké pařbě zaparkuje zbohatlický floutek a playboy Lenny svojí káru jen těsně vedle garáže, hned na dně napuštěného bazénu. A tátovi dojde trpělivost. Konec flákání, konec utrácení, konec toho být naprostý budižkničemu. Lenny se musí začít starat o patnáctiletého Davida s těžce nemocným srdcem, kterému podle lékařů zbývá pár měsíců života. David žije v sanatoriu a kromě operací toho vlastně moc nepoznal. V jeden moment se tak střetnou dva naprosto rozdílné světy, svět klubů, mejdanů, alkoholu a krásných holek se světem nemocnice, léků a operačních sálů. S tím druhým světem si ale Lenny moc starostí nedělá a začne se o Davida starat tak, jak prostě umí. „Jste bezstarostný ignorant a egomaniak. To je pro těžce nemocného kluka ideální,“ slyší od krásné lékařky. Rozhodne se, že to spolu dají a že si David musí užít, dokud to jde. Ukrást auto, jít na striptýz, do klubu, prostě jen nakupovat blbosti. A pak si David přeje, že by se chtěl zamilovat do nějaké holky. To je velký oříšek, ale nečekané kamarádství už je tak pevné, že začnou pracovat i na tom. Když se s někým stanete opravdoví kámoši, nese to sebou i jeden závazek – Spolu to dáme. A na plno, jako kdyby už nemělo být žádné zítra... což se ostatně může opravdu stát. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá citová vydíračka, jež chce raději slzy než smích a nabízí jen prostoduché kontrasty životních hodnot, nicméně je velmi slušně sehraná, v čele s mladým představitelem Davida, také celý vývoj děje rozhodně není žádný trapas. Pro mě určitě milé filmové překvapení. [Kino Citadela - Litvínov]. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem to viděl s dabingem (který byl podle mě fakt hrozný), tak se to pomalu bojím objektivně hodnotit, protože si myslím, že v originálním znění by z toho třeba takové herecké výkony mohly vyjít mnohem líp. Občas mi však připadalo, že sleduju vyloženě kýčovitej televizní film, který pomalu nemůžu brát vážně (až mi někdy bylo trapně). Občas to ale naopak mělo světlý chvilky a lhal bych, kdybych řekl, že mě příběh nezajímal. Ale obecně to bylo fakt prvoplánový a silně nedotažený. Jak kdyby to nechtělo jít ani trochu pod povrch. Navíc bez opravdového vtipu i silnějších emocí, což vzhledem k námětu opravdu nechápu. Se zavřenýma očima (a hlavně vypnutým dabingem) slabé 3*. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten žánr, pro který mám extrémní slabost. Stejně jako francouzší Nedotknutelní nebo Než si pro ně přijde z USA, tak i němečtí Bratři, co vše spolu zvládnou mají podobnou kostru, kostru ze které jde ještě dost čerpat a kde jde stále přidat spoustu nového. Hrozně feels good. Elyas né a né zklamat! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zrejme nebudem jediný, komu postava nezodpovedného Lennyho až príliš prenikavo korešpondovala s podstavou Zekiho Müllera z obľúbenej komédie Fack ju Göhte. Elyas M'Barek akoby len plynulo prešiel z jedného filmu do druhého - a postava len zmenila identitu, no charakterovo a temperamente je Lenny a Zeki za jedno. Ale to samozrejme len tak na okraj. Inak to bol samozrejme veľmi milý smutno-pekný príbeh s kusom nadhľadu a výborného dôvtipu. V poslednej dobe nadobúdam pocit, že žezlo niekdajšej francúzskej domény kvalitných dramédií postupne preberajú Nemci. Dôkazom je aj tento film, ktorý človeka chytil za srdce a takým nevtieravým štýlom priniesol aj silnú dávku sentimentu. To bratské puto, ktoré vzniklo medzi Lennym a Davidom bolo skutočne pôsobivé. Pekný film s veľmi dobrým feelingom, napriek dosť smutným okolnostiam. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Typická německá "komedie", které naprosto chybí koule, takže všechno potenciálně vtipné se utne ještě před tím, než se to stačí rozjet. Taková soft verze Fakjů pane učiteli, včetně hlavního hrdiny. Akorát postavená na citovém vydírání. A matka nemocného kluka byla úplně příšerná po všech stránkách. Takovou nepříjemnou a nesympatickou kozu snad ani scénarista vymyslet nemohl. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Při titulcích hraje skladba „Das Herz schlägt bis zum Hals“ od skupiny Revolverheld. (jiricek33)
  • Elyas M'Barek na otázku, čo nového dokázal v tomto filme po hereckej stránke: "Povedzme to takto: Nikdy predtým som vo filme nenarazil športovým autom do bazéna, to bolo úplne nové. Dve autá boli úplne zdemolované." (Arsenal83)
  • Film je podle skutečné události. (Comida)

Reklama

Reklama