Reklama

Reklama

Mandy - Kult pomsty

  • Česko Mandy (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Píše se rok 1983. Red Miller (Nicolas CageGhost Rider, Drive Angry) a Mandy Bloom (Andrea RiseboroughBirdman, Souboj pohlaví) jsou dva outsideři, kteří spolu žijí láskyplným a poklidným životem na americkém severozápadu. Když ale jejich útočiště obklopené borovicovými lesy zničí náboženská sekta, v jejímž čele stojí sadistický Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikingové, Ve jménu vlasti), Red se vydává na fantasmagorickou cestu lemovanou ohněm a potřísněnou krví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (350)

strougy 

všechny recenze uživatele

Psychedelie, barvičky, apokalyptičtí motorkáři na špatném tripu a zkrvavený Cage ve slipech a tričku s tygříkem. A taky na férovku s motorovkami, kde na velikosti nezáleží. Či čedar goblin, co se vám na hlavu vyzvrací. Aneb Pink Floyd meets exploitation a já se bavil jako dlouho ne. Nejlepší revenge movie za dlouhé roky! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Divné. Velmi. Barevná hypnotická atmosféra podpořená Jóhannssonovou znepokojivou hudbou se mi sice líbila, nicméně co do mystiky, přeukecaných mono- i dialogů, přemrštěné stopáže a čekání na závěrečné zúčtování, které ale bylo ve výsledku z celého filmu nejnudnější, mě zkrátka Mandy zklamala. A to jsem od ní v podstatě nic nečekal. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Temný okultní drone-fuckový béčko, který i přesto, že možná nebude vaše krevní skupina/ nebudete na něj adekvátně v tripu, poslouží za hezky uhrančivý půlnoční kino. Úvodní hodinu bych nacpal do půl, pak už je tu skvěle přehraný dřevorubec Cage s krvavou pomstou. Že by tak nějak (zde úspěšněji) na dojem, co zamýšlel Zombie s LORDS OF SALEM? ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nicolase Cage v posledních letech nemusím i přesto jsem se rozhodl absolvovat tři filmy v řadě ve kterých hraje. Tohle je druhej z nich. A popravdě tohle šlo úplně mimo mě. První půlka vyloženě WTF. Druhá už byla o něco koukatelnější nikoliv však zábavná. Nakonec musím konstatovat, že N. Cage tady byl nejmenším zlem. U filmu se má člověk bavit a né trpět jako já v tomhle případě. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak pozor! Tohle se určitě povedlo. Mezi nánosem kvalitativně hrozivě špatných filmů s Cagem vypadl tenhle skvost. Pro milovníky temnoty a divných filmů povinnost. Pro ty co mají rádi pomstu v jakékoliv formě absolutní nutnost. Tenhle film z hlavy jen tak nedostanu. Odporně hnusně temně kvalitní. 80% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Před natáčením filmu se Nicolas Cage rozvedl se svou dlouholetou manželkou Alice Kim Cage. Svůj zármutek a frustraci následně přetavil do svého výkonu. (HellFire)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Starless“ od King Crimson. Ve 44. minutě hraje „Amulet Of The Weeping Maze“ od Jeremiaha Sanda – tato skladba se po uvedení filmu dočkala vysokého nárustu prodejů na platformě Bandcamp. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

11.12.2018

Tady si někdo zadělal na pěkný průšvih. První kolo oscarového hlasování pro nejlepší písně a původní hudbu bylo podle všeho odstartováno a hned čtyři významné soundtracky byly diskvalifikovány.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama