Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že zde autoři honili příliš mnoho zajíců. Nejzajímavější linie - sledování počínání sériového vraha je tím pádem zatlačena do pozadí, a byt je člověk zvědavý zejména na posun v tomto plánu, musí od sekvence k sekvenci přečkat zabývání se mnohem nudnějšími problémy vznikající střetem disca a punku, nesnášenlivosti k odlišnostem a podobně. Vzniká tak trošku podrážděná nuda. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

John Leguizamo je pán herec, Adrien Brody majster chameleón hodiaci sa snáď do akejkoľvek typologickej úlohy a Spike Lee prvotriedny režisér. Úmorná stopáž vôbec nevadila, scenár a prezentované charaktery dobre bavili, preto jediná chyba snáď len v tom, že sa to všetko, čo do chytľavosti, akosi nechytá na žánrovo podobného (a hlavne maximálne bezchybného) Finchrovho Zodiaca. 80% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaný psychologický thriller/drama, který časem nevyhnutelně začne nudit, protože je neskutečně snadno čitelný. Snaha o větší hloubku vyznívá naprázdno, a to možná i kvůli tomu, že si v hlavě jednoduše nedokážu připustit, že by většina hlavních postav (=diskantů) vůbec byla nějakých hlubších interakcí schopna. A taky že není... :-P 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spike Lee udelal presne to, co jsem cekal. Zadnej horor se nekona, tohle je zase dalsi sonda do zivota urcity skupiny lidi. Takze 140 minut clovek sleduje osudy nekolika postav, ktery vicemene ani nic neresi, tu si nekdo zahne, tu se nekdo pohada nebo ozere a to je tak vse. Ale do toho, snad aby clovek nezapomnel, ze film je o radeni vraha, vzdycky jednou za cas Lee flakne naprosto perfektne atmosferickou scenu s vrahem, kterej se vzdy objevi tak na minutku, pekne krvave oddela dva lidi a zase zmizi. A tentokrat to neni zadnej genialni vrah a podobne, ale naprostej psychous, kterej bere prikazy od psa. Prislo mi, ze by zde mohla bejt aspon trosku vyraznejsi detektivni linie, takle policie dve hodiny nic nevi a vse vyresi nahodou az v zaveru. Jinak celej film tahne paradni Leguizamo, kterej hraje typickyho fuckujiciho drsnacka. Ale vic za pozornost stoji Adrien Brody, jakozto neco mezi satanistou, pankacem, stripterem, kterej za prachy obsluhuje stary dedky a pripadne hraje na kytaru. Pulku filmu ma navic uces jak Pinhead a druhou ma silenej blondatej punkacskej uces. Jeste bych zminil mensi rolicku samotnyho rezisera, kterej hraje novinare a je naprosto prisernej. Celkove, i pres fakt, ze tohle je hlavne drama, se musi uznat, ze film nenudi, ma docela slusnou atmosferu a sem tam nakou dobrou scenu, ale stejne jsou nejlepsi ty vrazdy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost přímočarý popis houstnutí atmosféry v rozžhaveném městě, kterým bloudí nevyzpytatelný vrah - kupodivu ale film právě tu atmosféru, která by diváka vtáhla do příběhu, postrádá. Snad proto, že se tříští na příliš mnoho postav, z nichž ani jedna není sympatická, zato mají zajímavé dějové linky, které by si zasloužily větší rozvedení. /24. 6. 14./ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • V klubu CBGB se objeví kapela jménem "L.E.S Stitches". Je to skutečná punková skupina z New Yorku, která hraje od devadesátých let. (ČSFD)
  • Sám Spike Lee se obsadil do role reportéra. (ČSFD)

Reklama

Reklama