Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva mladí vysokoškoláci, Warren Lipka (Evan Peters) a Spencer Reinhard (Barry Keoghan) z amerického města Lexington, naplánovali v roce 2003 krádež vzácných knih z tamní knihovny Transylvánské Univerzity. Do tohoto plánu zapojili ještě dva své přátele, čímž vznikla parta nezkušených zlodějů. Co začalo jako nevinný nápad, vyústilo v jeden z nejbizarnějších pokusů o loupež v americké historii. Bart Layton ve svém filmovém debutu, inspirovaným skutečnými událostmi, prokládá dějovou linku rozhovory se skutečnými pachateli této loupeže. (Bospor)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (61)

ink flo 

všechny recenze uživatele

Na začátku to vypadalo jako další zábavnej film o bandě amatérů/nešiků, kteří se rozhodnou něco ukrást (tady konkrétně vzácné knihy z místní knihovny), takže mě překvapilo, jakej se z toho v poslední části vyklubal nervák, kterej vás fakt chytí. Je to dle skutečné události a celou dobu do děje promlouvají i ti skuteční protagonisté. A hraje tam ten psychopat ze Zabití posvátného jelena, kterýho už budu mít díky tomu navždy zafixovanýho jako podezelej divnej ksicht...děj funguje a graduje, herecký výkony výborný. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Ach, to je vždycky blaho najít neznámý a nepovšimnutý film, ze kterého se vyklube fakt pěkná podívaná. American Animals se zpočátku může zdát jako další klon Dannyho parťáků, nicméně na rozdíl od nudného Logan´s Lucky nebo Ocean´s 8 na to film jde chytřeji a zajímavěji - jde na to realisticky. Nesledujeme žádné génie, kteří vymyslí super úžasný a nadupaný plán loupeže, sledujeme pár mladých ňoumů, kteří se během akce budou chovat asi tak jako každý z nás, kdyby mu bylo řečeno, že musí ukrást knihy za milion doláčů. V rámci onoho realistického podání je tak celý děj napínavý, plus k samotným, uvěřitelně se chovajícím, postavám si divák najde rychle cestu. I když je film realistický, přesto si dovoluje mít určitý mystický nádech, což naprosto senzačně předvede ve své intro scéně, která fakt sakra zaujme. Netřeba proto říkat, že celý snímek je opravdu dost slušně natočený, zejména když jde o režisérský i scenáristický debut. Od Dannyho parťáků 3 nejlepší film o loupeži. A že to je sakra pochvala! Slabších 5* ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou si toho všímám docela často, ale obsazování starších herců do mladších rolí může vážně rozbít logiku filmu. Když tu je třicetiletý Evans na schůzce z překupníkem kradeného zboží, a ten nemůže uvěřit jeho mladosti, působí to naprosto nepochopitelně, pokud si člověk nedohledá, že jde o příběh podle události, co se stala dvacetiletým klukům. Pořád se to snažím brát jen jako poznámku pod čarou, ale třeba tady už to je celkem zásadní pro vnímání filmu, který má být o tom, jak sotva dospělí kluci dělají něco, na co zdaleka nestačí, a podle toho se i chovají - ale protože jde najednou o třicátníky, nepůsobí "nedospěle", ale prostě "pitomě". Když ale vynaložím energii od toho odhlédnout, mám tu film, který je jinak příjemným procedurálním heistem s paradokumentálními hrátkami, které jsou dost na to, aby to vystoupilo z rutiny. Laytonova Podvodníka považuju za špičkový, možná i geniální film, tohle mělo být asi dalším krokem, ale pro mě to je mírné couvnutí ke standardnímu filmu oproti Podvodníkově vtahujícím, překvapujícím konceptu. Nakonec to naštěstí vygradovalo, až mě mrzelo, že se před tím film tolik soustředil na budování tradičních postav, když procedurální části založené na čistých interakcích jsou nakonec tím nejsilnějším, co v něm je - a obalování "příběhem" je veskrze zbytečné. 3 a 1/2 ()

Druury 

všechny recenze uživatele

tohle hodnoceni jsem zkratka zaokrouhlil nahoru.. 4,5 Hvezdicky si tenhle film urcite zaslouzi. Necekal jsem od toho absolutne nic a musim rict, ze me to fakt oslovilo. Mladistva nerozvaznost a predstava o necem, co je v realu uplne nekde jinde a prinasi dusledky. Z humorne stredoskolske komedie se razem vyklube drama a clovek jen zira a hlta to.. za me super! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co mi zpočátku příliš nesedělo byl pseudodokumentární formát. Neměl bych nic proti komentářům v podání hlavního hrdiny, ale jinak jsem neměl pocit, že by promluvy "reálných" aktérů postavy nějakým zásadním způsobem charakterizovaly. Ale to si časem sedlo, protože sledovat partičku studentíků, kteří mají pro kriminalitu nulové vlohy, bylo docela zábavné. Herecky film táhne Evan Peters, který momentálně patří k tomu nejtalentovanějšímu, co Hollywood nabízí a nezaostávají ani Keoghan a spol. Sice bych si to dokázal představit našlapanější, ale i tak to je na 70%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • American animals se natáčel na místech v okolí Charlotte, N.C. (blans)
  • Během natáčení herci neměli dovoleno se sejít se skutečnými protějšky jejich postav. Režisér Bart Layton se obával možných sympatií, které by ovlivnily výkony herců. (MarLin)

Související novinky

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

03.12.2018

Černohumorné kostýmní drama Favoritka od režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena) ovládlo letošní ročník Britských nezávislých filmových cen. Snímek zvítězil v rekordním počtu… (více)

Reklama

Reklama