Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva mladí vysokoškoláci, Warren Lipka (Evan Peters) a Spencer Reinhard (Barry Keoghan) z amerického města Lexington, naplánovali v roce 2003 krádež vzácných knih z tamní knihovny Transylvánské Univerzity. Do tohoto plánu zapojili ještě dva své přátele, čímž vznikla parta nezkušených zlodějů. Co začalo jako nevinný nápad, vyústilo v jeden z nejbizarnějších pokusů o loupež v americké historii. Bart Layton ve svém filmovém debutu, inspirovaným skutečnými událostmi, prokládá dějovou linku rozhovory se skutečnými pachateli této loupeže. (Bospor)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (61)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Bod hore za "not based on true story".... Ďalší za herectvo, ďalší za režisérsku odvahu, plus jeden za to ako je to inovatívne a zábavne zrežírované a posledný za niečo, čo ma celkom prekvapuje, že veľa ľudí nepobralo a teda filozofický presah. Už som to tu u pár filmov mal. 5hviezdový pocit vždy rezonuje viac pri "modro hodnotených". Veľká spokojnosť, čo podškrtlo práve to prekvapenie. RT opäť potvrdil, čo mal. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu hrozně pomáhá, že ve snímku vystupují skuteční aktéři loupeže. Sice si pochopitelně nezahráli „v příběhové“ fázi filmu, ale jsou tam od toho, aby nám dovysvětlili určité události loupeže. A podle mě to funguje skvěle. A nutno dodat, že všichni čtyři skuteční aktéři mi jsou sympatičtější než herci. To ovšem neznamená, že herci byli špatní, to vůbec ne. Evan Peters a jeho kolegové hráli skvěle, ale zkrátka, když jsem viděl ty dospělé kluky vyprávět tak silný příběh, tak nějak jsem si přál, aby ve filmu hráli přímo oni. Na filmu lze hledat spoustu chyb, ale já se ptám sám sebe, proč bych to dělal? Jak bylo uvedeno před filmem – Tohle není příběh založený na skutečném příběhu, tohle je skutečný příběh. A proto je to pro mě tak silné. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ALE TA BOLEST, CO JSEM ZPŮSOBIL, NESTÁLA NIKDY ZA TO DOBRODRUŽSTVÍ, KTERÉ JSME TEHDY POCIŤOVALI NEBO ZA TU ZMĚNU V NAŠICH ŽIVOTECH, PO KTERÉ JSME TOUŽILI…“ /// Super styl vyprávění… skutečný postavy se mísej s hercem, navíc každá postava si události pamatuje malinko jinak… No, Dannyho parťáci to nejsou. Blíž maj spíš k těm Loganovejm. I filmově. Povídání s vobrázkama o bandě pitomců, kteří si ukousnou velký sousto. Líbily se mi až dny po loupeži. To mělo něco do sebe, ale jinak celkem nuda. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Vždycky jsem chtěl mít doma Darwinovu „On the Origin of Species“. 3.) Často navštěvuju www.jaknaplanovatuspesnoubankovniloupez. 4.) Thx za titule „Cibina“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

True-based príbeh o tom, ako štyria mladí chlapi sa chceli narýchlo nabaliť pomocou „jednoduchej“ krádeže. Vierohodnosť príbehu zvyšuje priame „dokumentárne“ začlenenie hlavných aktérov do príbehu. Z daného filmu by sa dalo vyťažiť aj viac – v tejto forme je to zbytočne nafúknutý na takmer 2 hodiny s veľkým počtom statických (a občas zbytočných) scén. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Heist movie o loupeži provedené úplnými hloupoučkými losery. Takže něco jako Logan Lucky, ale opravdu zábavné. Bart Layton má evidentně slabost pro bizarní skutečné příběhy, kterým se těžko věří (viz jeho dokumentární The Imposter). A ať se jim klidně věnuje i dál, pokud z nich bude tvořit takovéto příjemné filmy. Mimochodem, kdo bude dělat titulky, má zhruba v polovině filmu unikátní příležitost použít proslulé motto Jana Plavce "Nedošel jsi takhle daleko jen proto, abys došel takhle daleko". Nezahoďte tu šanci :D ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení herci neměli dovoleno se sejít se skutečnými protějšky jejich postav. Režisér Bart Layton se obával možných sympatií, které by ovlivnily výkony herců. (MarLin)
  • American animals se natáčel na místech v okolí Charlotte, N.C. (blans)

Související novinky

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

03.12.2018

Černohumorné kostýmní drama Favoritka od režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena) ovládlo letošní ročník Britských nezávislých filmových cen. Snímek zvítězil v rekordním počtu… (více)

Reklama

Reklama