Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (822)

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka je o poznání pohádkovější a tím že je o mnoho let novější působí všechno daleko lépe. Stejně tak se tu ze všech stran valí na hrdiny jedna pohroma za druhou, takže se zase trochu opakuje scénář z jedničky. Tentokrát vás někdo honí a chce vás zabít, nebo třeba vyhodit z práce kvůli malinkaté chybičce... Pan Strach zřejmě chce, aby děti měly strach ze života, který je čeká. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zasloužený a masivní úspěch snímku dokládá, že Češi jsou po kvalitní české pohádce hladoví a že se první Anděl pomalu ale jistě stává klasikou. Ještě bych ale s konečným soudem počkal minimálně další dekádu. Druhý Anděl je vynikající film, ke kterému mám v podstatě jen jednu, za to důležitou výtku - základní konstrukce vyprávění - nebe, průšvih, Země, napravování, pomoc svatých - se opakovala, takže mě film v druhé třetině už lehce nudil. Proto (bohužel?) jdu konkrétně na 70%. Ale drobné výtky o negativním, třeba jako to, že mi sv. Josef (Abrhám) přišel na manžela Panny Marie (Klára Issová) dost starej, Jirko, snadno vstřebám. ;-) Velká pochvala o pozitivním - Bolek Polívka si snad svého prvního záporáka vystřihl naprosto skvěle! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Osobně přemýšlím mezi silnými 3 nebo slabými 4 hvězdami. Zkusím si tu pro sebe sepsat důvody, třeba se k něčemu doberu. Třeba se mi líbí, že je využit Český Krumlov - nasvícení a prezentace uliček je jako vždy dokonalá. Na druhou stranu se mohlo točit jen asi na pěti místech, a je pak divné ve filmu vidět, jak postavy utíkají někam, kam podle předchozích scén to nedává smysl, nebo se dokonce svezou někam, co by mělo být za rohem. Pak pořád přemýšlím, jestli byl dobrý nápad dát více na „nebeské“ vtipy před zápletkou na zemi - ta je v podstatě jalová, a se závěrečným rozřešením i lidsky podivná (SPOILER! třeba párkař - kolikrát odbyl matku s dcerou, že na dluh nedává, a nakonec se dozvíme, že jim stál pod okny, aby si ho krásná žena všimla?). Vůbec adorace ženských postav mi zde přijde ad absurdum, jež pro mne je nakonec nešťastně dovršeno zjevením Kláry Issové jako Marie v kostele - přehnaný kýč, to jediné mne v té chvíli napadlo. K těm nebeským vtipům - někdy mi přijde, že jsou za hranou. Jo, znám vtip o Panně Marii, která by se měla zjevit v Lurdech, ale tady se mi zdá nepatřičný, takový na sílu. A přijde mi, že Trojan zde v herectví silně pokulhává za Jirkou Dvořákem. Ale na druhou stranu u spousty scén se člověk zasměje, spousta dialogů je kouzelná, písnička anděla a čerta v šicí dílně je dokonalá. K tomu vážně skvělá kamera, tradičně vynikající lokace. Přesto jsem se chvílemi díval na hodinky, kolik chybí do konce - třeba, když bylo jasné, že holčička hledá čerta a anděla do party, pořád někam chodila, a mezitím anděl s čertem pořád a několik minut bloudili zasněženými lesy a pláněmi. (Logická chyba - kdo by v zimě, v zasněžené krajině, odkud kam svážel seno, mankote?). A rovněž mi přijde, že zlo nebylo pořádně potrestáno, nehledě na to, že i Herodes dostal šanci, takže to bylo takové relativizování zla v jedné chvíli, a pokus o potrestání v jiné (byl víc zlý Herodes, nebo majitel šicího salonu?). A rovněž těch věroučných, pro ateisty pozlátkově zabalených věcí z výuky katechismu mi přišlo moc a až okatě přímočarých. Tak vám pořád nevím. Film je zcela určitě na české poměry velmi nadprůměrný, dobře natočený, relativně odněkud někam spěje, ale celkově mi i u buddy linky chyběl chvílemi větší drajv. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bylo příjemné po těch vánočních TV propadácích vidět konečně pěknou a hezky natočenou českou pohádku, kterou druhý díl Anděla Páně rozhodně je. Ve výsledku se mi dvojka líbila o něco více než jednička. Většina vtipů fungovala na výbornou (i když občas jsem se jako "totální neznaboh" nechytal) a stejně tak i vzájemné pošťuchování mezi Petronelem a Uriášem, kteří byli hereckými tahouny celého filmu. Z technického hlediska jde o slušně zvládnutý filmařský kousek, na který si ještě určitě někdy v budoucnu najdu čas. Moc milé překvapení a oddychovka v jednom během vánočních svátků. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Na české poměry to nebylo špatné! Naopak, myslím si, že v posledních letech nevzniká mnoho dobrých pohádek. Ale pokud by tomu bylo tak, že občas vyjde jedna kvalitní, nejsem proti. Anděla Páně 2, stejně jako v jedničce, zdobí především herecké výkony dua Trojan x Dvořák! Druhý jmenovaný je jako čert skvělý. Mírně bych přidal na svižnosti a pár nápadů navíc by neuškodilo, ale těším se na Vánoce, kdy se na to podíváme v pohodě znovu. 75% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Ivan Trojan (Petronel) řekl, že když do kina přijde milion diváků, přistoupí na natáčení filmu Anděl Páně 3. (Gump24)
  • Čert Uriáš (Jiří Dvořák) si u nebeské brány čte knihu "Kladivo na čarodějnice". (sibuk)
  • Ve filmu si zahrálo hodně zvířat – 2 koně, 4 myši, 10 slepic a králíků, 30 kaprů, 6 amurů,11 pstruhů a mrtvé prase. (P. J. D.)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama