Reklama

Reklama

The Russian Bride

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Starší zámožný muž Karl Frederick (Corbin Bernsen) sa kvôli samote snaží nájsť svoju spriaznenú dušu, no nedarí sa mu. Na internetovej zoznamke jedného dňa narazí na sympatickú Ninu (Oksana Orlan). Háčik je však v tom, že ona je z Ruska a on žije v USA. Vďaka svojmu bohatstvu ju Karl presvedčí, aby spolu s dcérou priletela k nemu a začala u neho žiť. Z ošarpaného paneláku sa matka s dcérou presúvajú do majestátneho sídla a vyzerá, že sa pre nich začína život ako v rozprávke. Postupom času ale začína byť jasné, že o rozprávkovom živote nemôže byť ani reči... (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

raimi 

všechny recenze uživatele

Paráda. Konečně se zase vynořil hororovej režisér, kterej má styl, koule, cit pro nadsázku a krveprolívání, a filmy mu (až na pár zaškobrtnutí) drží pohromadě. Spolu s Joe Begosem a lidma z RKSS oživili současnou zdechlou indii produkci, a ukazují těm vyměklým fňukajícím močkám, jak se to má dělat, aby měl raimi radost. Už dlouho předlouho jsem u novějších filmů nezažíval takový potěšení jako u Savaged a The Russian Bride. Takhle se dělají zábavný béčka, saláti! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Chudá, ruská Máša, letí do USA k dědkovi, za lepším životem. Přišlo mi to strašně laciný, některé záběry až komický. 6 let uběhlo od režisérovo prvního hororu Savaged, který také nebyl bůhví jak kvalitní, ale rozhodně to bylo lepší než tohle. Téměř hodinu se zde nic neděje, atmosféra nulová, příběh totálně nezajímavý, pár krvavých scén se tu najde (ustřelené prsty, masáž očí), ale přišlo mi to dost amatérský a ten konec . . . to byla opravdu šaškárna. Oksana, zde moc hezky nevypadala, ale alespoň mohla ukázat kozy, když už tak dobře kouří ptáky. No, za mě je The Russian Bride propadák. (30. hodnocení, 6. komentář) ()

Reklama

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Palec za námět. I za ty koule zkusit vykuchat největší instagramovou hvězdičku současnosti. Jenomže ani dost solidní gore nedokáže zakrejt, že se Ojeda pokouší o pomalu až austenovskou epiku s rozpočtem jedný večeře v McDonaldu. I proto to nefunguje. A finální rage mód proto působí až srandovně. Škoda. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film se pohybuje někde mezi gotickým a revenge hororem. Russian Bride má problém ujasnit si styl a příběh. Oksana Orlan je fantastická ve své závěrečné šílenosti. Jsou tu ale logické nesrovnalosti. Svobodná matka Nina (Orlan) je zoufale chudá a v touze po lepším životě se přestěhuje do Ameriky s dcerou Dashou (Kristina Pimenova). Podivný milionář Karl Frederick (Corbin Bernsen) se o ně stará. Jeho panství je okouzlující, ale má temné tajemství, které režisér Michael S. Ojeda postupně odkrývá. Žádné zajímavé obraty děje ale nepředvede. Výstavba thrilleru je trochu atypická se standartními prvky služebnictva, blikajícího světla a duše (možná?) a vraždu. Nejvíce cool věc ale je Karlsova sbírka 35mm žánrových filmů. Dasha sleduje Frankensteina zejména scénu s monstrem a malou holčičkou. Vidíme náznak dětského zneužívání a týráni ženy, chudě vypadající digitální sníh a ledový dech. Karlsovo tajemství je odhaleno příliš pozdě jako dort přinesený na suchopárnou párty ve snaze ji oživit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Posílení rusko-amerických vztahů felací a "kokešem". Kdepak tradiční vodka a pirohy na uvítanou, lepá nevěsta z Ruska dostane od svého nápadníka "pékádéčko", takže nejdříve se ocitne ve víru chlípníka, pak už Corbin Bernsen absolvuje přerod v tyranizujícího psychouše, co nemá nic jiného na práci, než zrealizovat svůj maniakální plán v rámci zachování svého rodu. Film těží z účasti prakticky neznámé Oksany Orlan, která si vyprodukovala klasicky béčkový opus, který ani nezastírá, že je zástupcem nižší kategorie. Finanční trhliny, projevující se technickými nedostatky v některých sekvencích, dohání úhlednou prací kameramana a příslušnou dávkou bizarních nápadů, které vrcholí závěrečným masakrem, v němž se ruský syndrom mohutné menstruace hlavní hrdinky projeví v likvidaci všech amerických soudruhů, co povýšili na zdravotní personál operující v polních podmínkách. Herecké duo Bernsen-Orlan výborně do celého celku zapadá, nemálo je z nich cítit pomrkávání na diváka a je radost je při jejich vzájemné konfrontaci pozorovat. Z Bernsena je cítit zvrhlost od samého počátku, Orlana importovala ruský smysl pro nadhled. Je docela možné, že takhle vypadá humoriáda na ruský způsob, akorát až to přítomné přestane bavit a přestanou se smát, požádají o svoji fyzickou likvidaci. Filmem se táhne i cosi příjemně nevyzpytatelného, panství vypadá neutěšeně, jeho služebnictvo strašidelně a ještě se po chodbách prohání duch (doufám, že jsem to správně pochopil a jednalo se o ducha. Michael S.Ojeda do svého scénáře vecpal více žánrových prvků, režijně to zdatně ustál a zabavil v kvalitním, žánrově nevyhraněném a patřičně béčkovém stylu, co není dobré brát jej úplně smrtelně vážně 10/10 ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama