Reklama

Reklama

Greta - osamělá žena

  • Česko Greta: Ďábelská past (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Servírka Frances McCullen žije se svou spolubydlící Ericou v malém bytě. Frances právě prochází těžkým obdobím, nedávno jí zemřela matka a ona nemá zrovna nejlepší vztah se svým workoholickým otcem. Jednoho dne Frances při cestě z práce najde v metru pěknou opuštěnou kabelku. V kabelce objeví adresu, a tak se ji i přes Eričiny protesty rozhodne odnést majitelce. Tou je starší dáma Greta Hidegová. Pozve Frances dál a ihned ji doslova okouzlí svým vyprávěním. Greta je údajně Francouzka a její dcera prý dál žije ve Francii. Ona je po smrti svého manžela vdova. Ve chvíli, kdy si obě ženy povídají, se ozve velký hluk, ale Greta ho přehluší hraním na piano. Frances se s Gretou spřátelí a tráví s ní spoustu svého volného času. Erica ji ale varuje, že na tom, jak si ji Greta k sobě připoutává, je něco podivného. Že má Erica pravdu, se záhy potvrdí. Frances při vaření najde u Grety skříň plnou stejných kabelek, jako sama našla v metru. Na každé kabelce je i jméno údajné nálezkyně. Frances mezi těmito kabelkami objeví i kabelku se svým vlastním jménem. Uteče a už se s Gretou nechce vídat. Jenže Greta začne Frances doslova pronásledovat… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pokud se někdy za čas chcete podívat na nenáročný thriller/drama u , kterého nemusíte nějak extra přemýšlet je tohle volba pro Vás. Chloe jsem naposledy viděl v 5 vlně a zahrála to dobře a u Neila Jordana je to nejspíše můj první film od něho co jsem viděl (ještě mě láká Byzantium). Nebýt posledních zhruba 30 minut kdy se to táhne jak smrad z Čt, když vysílá zprávy a místy nelogičností dal bych i 4 hvězdy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zhruba 70 minut byla Greta až překvapivě povedený old-school thriller,který nejspíš zapomněli natočit někdy kolem roku 96.Bohužel pak ale přišlo závěrečných 20 minut,které celou tu solidně budovanou atmosféru poslalo do kopru.Je celkem běžné,že se postavy v podobně laděných thrillerech nechovají zrovna logicky,ale tady bylo těch dementních lapsů během tak krátké doby opravdu hodně.Vlastně jsem už dlouho neviděl film,který by u mě takhle rychle přešel z fáze spokojenosti do fáze velkého zklamání...60% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Greta" je malý thriller s jednoduchou zápletkou a vyvrcholením, no podľa mňa funkčný a dobre spracovaný. A dôvodom je pre mňa hlavná trojica v podaní Isabelle Huppert, Chloe Grace Moretz a Maiky Monroe. Aby som bol úprimný tak Maika Monroe mi najprv prišla ako ten typický stereotyp otravnej americkej kamošky, no postupne si ma získala viac a máme tu vďaka nej pár skvelých scénok. A musím uznať, že je veľmi dobrou kamoškou a urobí ozaj maximum. Ako bolo povedané v tomto filme našou Gretou: "Everyone needs a friend". A je dobré, keď ho niekto má. Isasbell Huppert je tu vynikajúca ako zloduch. A užíva si to. Greta je skutočne psychopat a je v tej role skvelá. A rovnako je na tom aj Grace Moretz v role obete, ktorá bude najprv stalkovaná a postupne to začne byť horšie a horšie. Najlepšia momentka filmu je pre mňa s výťahom, ktorý neprestane ísť nižšie a nižšie. Vynikajúco to vyzerá, má to dobrú atmosféru a funguje to. Kde film podľa mňa ale maximálne nefunguje je jednanie polície. S typickými hlášakami - "Môže to trvať niekoľko mesiacov" , "Nemôžeme nič urobiť" , a potom prepustenie stalkera na slobodu... a podobne. To sú proste veci, ktoré sa dejú vo filmoch, aby boli dlhšie a aby bola situácia beznádejnejšia. A potom je tu ešte jeden súkromný detektív. A je bohužiaľ musím povedať, že to bol čistý hlupák. Niekedy treba vedieť urobiť správne rozhodnutia. A tie zlé nás môžu vyjsť draho. Bohužiaľ. Celkovo ale má film dobrú atmosféru, vie nás šikovne zmiasť a chcel som to sledovať od začiatku až do konca. Takže dávam filmu pozitívny rating a hodním ako dobrý malý thriller. A súhlasím s tým čo už bolo povedané... keby to vyšlo v 90s, bol by to veľký hit. Hodnotenie: B+ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller o nemocné psychopatce, která nechává tašky po metru v naději, že ji je někdo přinese zpět a bude její kamarád:D .Vizuálně, kamerově i herecky dobré, Grace Moretz po delší době opět na plátně a je skvělá, hot a herecky nadaná, takže se na ni hezky dívá. Film má pár mrazivějších a šokujících scén (kabelky, scéna v restauraci), ale kromě nich se nese 98 minut na stejné vlně a ničím jiným film moc nezaujme, což je škoda. Finále zajímavé a nápadité, takže pár bodíků nahoru. Znova bych si to už asi nedal, film bych někomu převyprávěl za 20 sekund a žádné psychologické, akční nebo napínavé scény tady divák nedostane, ale na jedno podívání se to překousnout dá. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

S poctivostí nejdál dojdeš... a v té dálce chudý pojdeš.SPOILERY nepolíben, užíval jsem si procítěný romantický film o setkání dvou osamělých srdcí. Pak Frances otevřela špatnou skříňku (přímo pandořinu) a ji i mě zamrazilo. Následovalo podcenění situace, obligátní lhostejnost policajtů a zajímavá informace, že v N.Y. může soukromé očko dělat kdejaký blbec, který nezná ani základní thrillerové pravidlo „Na bosou bábu hrající Bacha bacha!“ OMNIBUSOVO OKÉNKO: [][] Mně by se tohle stát nemohlo. 1) Cizích dámských kabelek si zásadně nevšímám, dokonce ani těch zapomenutých u mě doma, natož v metru. 2) V dětství jsem si od cizích lidí bonbónky sice bral... ale pak hned zdrhal! 3) Do té truhly bych se bábě nevlezl a když, stejně by nešlo zavřít víko. [][] Isabelle Huppert mě zneklidnila Pianistkou a rozesmutnila Domem u dálnice. I tuhle stalkerku, lepící se na oběť jak žvýkačka zamudlaná do vlasů, si střihla parádně. Chloë Grace Moretz, s postavou typu Rubens, mi připomněla, že: „Na dětech člověk nejlíp vidí, jak život letí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Gretino příjmení „Hideg“ je maďarské slovo pro „chladný“. (ČSFD)
  • Během filmu několikrát zahraje hudba od maďarského skladatele Ference Liszte. A to konkrétně „Maďarská rapsodie číslo 2“. (Extrakritik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama