Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 15

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 15

Recenze (237)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď pri začiatku ma napadol Cageho Willy's Wonderland. A sú si hrozne podobný, ale Nicolas je vo všetkom oveľa lepší, Tato postava ma strašne iritovala, svojim chovaním i svojimi činmi. Je možné, že sa nájdu takýto psychicky labilný ľudia, ale, že by už dávno nepobývali na psychiatrii sa mi nechce veriť. A tá policajtka bola úž vážne klincom do rakvy celého hlúpeho filmu. Lebo toľko klišé a fádnosti som už dávno nevidel, ako to bolo v tomto filme. Josha Hutchersona poznám ako fajn týpka v dobrodružných komédiách, ale tu mu to vážne nesadlo, bol hnusný až odporný. Strata času, lebo aj tie mordy nestali za veľa a hračkársky roboti boli viac k smiechu ako k mrazivosti. Keby som bol na to v kine, odídem medzi prvými, takto som vydržal, ale tiež tam hrala pevná vola. Slabé 2*. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech opravdu povedené a zábavné převedení videohry na stříbrná plátna, kterému ubližuje PG-13 rating. Každopádně je osvěžující sledovat „horor“ (uvozovky proto, že tenhle film míří na teenagery, takže hororový aspekt je velmi potlačený), který se snaží rozvíjet logický příběh a postavy. Navíc se natáčelo na skutečných lokacích bez CGI. Škoda, že závěr je opravdu hloupý. Při pohledu na výdělek z kin při nízkém rozpočtu si ale všichni zúčastnění mnou ruce a vytírají zadky stodolarovkama. ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem fanouškem FNAF her, tak jsem si tento film celkem oblíbil. Celkem jednoduchý a poutavý hororový příběh na motivy populárních postaviček z videoher, kde nechyběla krev. Zajímavý příběh hlídače a Abby, kde se polehoučku začíná rozebírat, kdo za tím vším stojí a tak. I ty flashbacky s dětmi mi vůbec nevadily, ba naopak, dobře to zafungovalo včetně prášků na spaní. Ve filmu nechyběly ani roztomilé části, kde bych za pravdu i já bych si rád vyžádal o obětí těch robotů a někdy jsem se dokonce i zasmál, ačkoliv je to horor. Takže pro mě příjemné překvapení, i když nejsem fanoušek hororových filmů. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Stretli sa tu talentovaná režisérka, fajnové herecké obsadenie a ideálna kombinácia CGI a praktických efektov, ale akosi to do seba celé nezapadlo. Na vine je jednoznačne PG-13 rating, ktorý totálne ničí výborne vystavané sekvencie, ktoré vyvrcholia vraždami mimo záber kamery. Pre takéto blbůstky v štýle Goosebumps mám ale slabosť, takže ma to celkom bavilo a rád by som videl aj pokračovanie. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé a desivé prekvapenie!!! Áno hru som nehral, takže neviem porovnať, ale režisérka odviedla nadpriemernú robotu, hlavne s atmosférou a hercami. Od začiatku depky z každej strany, strihnuty hlavný hrdina si ukradol celý film pre seba, dieťa tiež herecky skvelé a čo u mňa bodovalo najviac je, že (trailer ma nenadchol) z tých detinských robotov som mal naozaj strach! Od prvého Chuckyho som sa tak hračiek/robotov nebál, a od Terminátora ma tak červená farba v roboočiach nedesila. Dvojku chcem okamžite hneď!!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Věta, kterou pronesl Steve Raglan / William Afton (Matthew Lillard): „I'm Always come back,“ odkazuje na samotnou postavu Springtrapa, který se poprvé objevil ve videohře „Five Nights At Freddy's 3“ a v dalších dílech měl vždy jinou podobu: Plushtrap („Five Nights At Freddy's 4“), Scraptrap („Five Nights At Freddy's 6“), Glitchtrap („Five Nights At Freddy's VR“) a Burntrap („Five Nights At Freddy's Security Breach“). (DominatorCZ)
  • Úvodní logo Universalu problikává a škvrčí stejně jako videokamery v bezpečnostní místnosti. (DJMaroko)
  • Úvodní titulky jsou zobrazeny v počítačové grafice založené na Atari a ukazují události, které vedly k uzavření Pizzerie Freddyho Fazbeara. (DJMaroko)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama