Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 700 po Kristu je severní Evropa rozdělena na dva různé světy: nad řekami žijí Frísové, Sasové a Dáni. Dole pod řekami zase Frankové, kteří v této oblasti vládnou. Ale chtějí udělat  to, co ani Římané nikdy nedokázali: podmanit si celou Evropu nasazením nové zbraně, kterou si podrobí vše nevěřící, a tou je křesťanství. Zaměří se na hlavní obchodní centrum Evropy, kde vládne frízský král Aldigisl. Tento film je historickou epopejí  o vzestupu křesťanství, ságách a starověké legendě jménem Redbad. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (27)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Příběh neoslní, bitevní pasáže jsou místy až k smíchu, ztvárnění biskupa Wilibrorda mi přišlo naprosto hrozné a celý ten koncept "křesťané plní zla vs pohané žijící v jakési téměř demokratické idylce" se mi zdál poněkud podezřelý... Někdo zřejmě vyslyšel nářky zdejších uživatelů kvůli přemrštěné stopáži, takže já jsem viděl nějakou zkrácenou dvouhodinovou verzi a zejména ve druhé půlce jsem měl občas pocit, jakoby v ději něco chybělo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tá história je zvláštna. V popise film filmu sa hovorí o Karlovi Martelovi ako o proradnom veliteľovi, pritom bez jeho pričinenia by dnes Európa bola islamská a ženy by na vonkajší svet pozerali len cez malé okienko v handre. Ale všeobecne je to všetko uhol pohľadu. Karol Veľký je uznávaný otec titulu kráľ a veľký panovník, ale jeho krutosť nemala medze, hlavne u Sasov. Mongoli majú dnes obrovskú sochu Džingischána, ktorý by v dnešnom meradle určite predbehol aj Hitlera. Rusi uznávajú Stalina, hoci to bol akurát krivý psychopatický Gruzinec. Kto vie, čo prinesie budúcnosť, ale snáď sa nebude čoraz viac relativizovať nemecký fúzatý jednovaječník. Čo sa týka filmu 160 úmorných minút obsahuje tak 120 minút zbytočného materiálu a jediné, čo stojí za to, je akože vikingská ranostredoveká atmosféra. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mě to téměř vůbec nebavilo.Měl jsem hrozný anglický dabing a herecké výkony kvůli tomu vyzněly strašně ochotnicky. Film má téměř 160 minut a to je na můj vkus strašně moc kor na takový film. Hlavní hrdina byl v pohodě a akce nepatřila k nejhorší, ale nebylo jí až tak moc vzhledem ke stopáži. Na jedno podívání se to dalo, ale raději bych si dal díl z Vikingů. 60% ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Holandčina bola krásna a zrozumiteľná, mali by to púšťať na jazykových kurzoch. Boli tam skvelé, zaujímavé postavy, škoda, že hlbšie rozpracovali len charakter Redbada a jeho protivníka Karola Martela. Za 3 hodiny tam mohli dať viac bitiek. Základný konflikt pohanstvo x kresťanstvo, je prekvapivo dobre rozvinutý a keďže ma bavia dejiny, nenudil som sa. Uznávam, že väčšina ľudí na Redbadovi asi zaspí. Dej bol pomalý a väčšina bočných zápletiek ostala v embryonálnom štádiu, ale mňa to bavilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet EUR7,000,000 ($8miliónov)Tržby USA Tržby Celosvetovo $426,000▐ Každý chce mať svojich vikingov, je to až príliš úrovňou podobné Vikingom (2016) z Ruska, dejovo rozvláčne, nesedia mi moc tie kamerové filtre. Súboje sa dajú. /videl v kine: 55%/ ()

Galerie (56)

Reklama

Reklama