Reklama

Reklama

Batman vs. Joker

  • USA Batman: The Killing Joke (více)
Trailer 1

Barbara se pokouší zabránit loupeži, což se jí nepodaří. S Batmanovou pomocí ale zadrží jednoho ze zločinců. Dívka je nadšená, že má případ, Batman ji ale brzdí, protože má divokou povahu a domnívá se, že se Barbara nebude držet zákonů a pak by mohla lehce podlehnout pokušení zločince zabít. O několik dní později je Batman přepaden, Barbara mu přijde na pomoc a v záchvatu vzteku muže, který ho přepadl, málem zabije. Uvědomí si, že Batman měl pravdu, a rozhodne se v boji se zločinem raději nepokračovat. Krátce nato Barbaru i jejího otce, komisaře Gordona, přepadne Joker v jejich bytě. Komisaře unese do opuštěného lunaparku, kde se ho snaží dovést k šílenství, aby dokázal, že i tomu nejpříčetnějšímu muži stačí "jeden špatný den", aby se z něj stal blázen. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (112)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mám s těmi DC animáky trochu problém, nějak jim nemohu stále přijít na kloub, aby mě tak uchvacovaly jako všechny zapřísáhlé fanoušky. Killing Joke je obecně ohromně skvělý noir Batman, kterého bych třeba ve stylu Sin City uvítal i na velkém plátně. Dabing pod navládou Marka Hamilla je precizní, animace geniální, onen "joke" pro neznalce trochu matoucí, ale rozhodně zamyšleníhodný. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální píčovina. První půlhodinka je totálně nezajímavá a ani následující zbytek za zhlédnutí nestojí. Předpotopní animace sice navozuje batmanovskou atmosféru, ale skoro z ní bolí oči. Dialogy jsou totálně nezajímavé, nevtipné a dost debilní. Děj je o hovně. Neznám detailně knižní předlohu, ale měl jsem za to, že Batman byl asexuál, tak proč se většina děje točí kolem nadržené netopýřice. Tohle, že má být pro děti? Fuj, fuj! Když ošklivého, starého a nahého Gordona obskakovaly jakési malinké zrůdičky, tak jsem byl vyloženě zděšen. Naprostá ztráta času. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Komiksový Kameňák má sílu v údernosti a také v tom, že není zbytečně natahovaný. Z tohoto popisku vyplývá jedna věc, a to že se nehodí pro zpracování na celevečerní film. Batman: The Killing Joke rozhodně není špatný DC animák. Na druhou stranu není ani nijak výborný. Film je rozdělený na dvě části. A to rozdělení je pro mě docela dost logické a to nejen kvůli natažení stopáže, ale hlavně pro ten emocionální šok ze zvratu v druhé části filmu(tohle platí pro neznalé předlohy). Zatím co první půlka se nemusí ortodoxně držet předlohy a může nám ukázat prakticky cokoliv. To bohužel neplatí o té druhé, která přesně kopíruje komiks se vším všudy. A to je docela škoda, protože tady se nabízela možnost ukázat něco originálního a nebo zkusit pár vlastních nápadů. Určitě bych se za to nezlobil, protože by to nepůsobilo tak staticky a místy prázdně a bez náboje. Je to škoda, jelikož cítím, že to šlo udělat lépe. Batman: The Killing Joke pro neznalé a fandy Jokera velmi slušný animák, pro fanoušky a znalce nic co neurazí a ani nenadchne. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, nicméně i tak ze snímku cítím určité odtržení prequelové části věnující se vztahu Barbary a Batmana. Následná brutální přetahovaná Batmana s Jokerem se mi líbila (obzvláště flashbacky do jokerovy geneze). K absolutní spokojenosti však přeci jen něco chybělo. Mark Hamillu jako Joker samozřejmě zase kraluje a Kevin Conroy se zahanbit také nenechá. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se mi (vlastně krátká) komiksová předloha líbila, nemůžu říct, že bych z téhle doslovné adaptace byla nadšená. Cesta spíchnutí dvou oddělených příběhů nebyla šťastná, protože ten první slouží jenom k představení Barbary/Batgirl a dal divákům víc důvodů její drama v druhé části prožívat. Jinak má ovšem první příběh uzavřený dějový oblouk a závěr. Druhý a delší příběh je až otrocky věrný předloze, jenže není tak úderný a i vizuálně mi přišla předloha zajímavější. Dala bych rozhodně přednost trochu volnější adaptaci, protože prostor na rozvinutí některých postav a témat tu byl a Batgirl mohla být představená i způsobem, který s hlavním příběhem nějak souvisel (nelegální aktivity původních majitelů zábavního parku, třeba?). ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Bezpečnostní kód pro vstup do Francescova sklad je Fibonacciho sekvence "0, 1": 1, 2, 3, 5, 8 (v matematice je takto označována nekonečná posloupnost přirozených čísel - každé číslo je součtem dvou předchozích). (Caszidy)
  • Číslo Jokerovy cely je 0801. V abecedě odpovídají tato čísla písmmenům "HA." (Caszidy)

Související novinky

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

15.03.2016

Už za pár týdnů se nám představí nový Batman v podání Bena Afflecka a v srpnovém Sebevražedném oddílu se poprvé objeví Jared Leto jako Joker. Studiu Warner Bros. to ale očividně nestačí, a tak na… (více)

Reklama

Reklama