Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Centrum zábavné tvorby České televize přichystalo v rámci projektu Nadměrné maličkosti povídku situovanou do doby, kdy králem diskoték byl Pavel Horňák a jedním z mála povyražení pro tehdejší studenty byly chvíle strávené na lyžařském výcviku. Na tzv. lyžáku se dá prožít ledacos první sex, první láska, první zkušenosti s alkoholem, první cigareta, ale také něco, co jen tak někdo nezažije. Jedinečnou příležitost zjistit co ještě jiného se dá prožít na horách, než to, co známe z hitů Sněženky a Machři, či Snowborďáci, máte díky povídce scenáristy a režiséra Jaroslava Pozziho Hypnóza. Kromě osvědčených hereckých hvězd typu Viktora Preisse, uvidíte Vojtu Kotka, Jiřího Mádla, ale i řadu dalších mladých nadějných herců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

codeas 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé uviděl ukázku na tento film, myslel jsem ze začátku že se ČT1 rozhodla uvést již natočený seriál SNOWBOARĎÁCI. Po chvíli uleknutí, jsem se dozvěděl že se rovná o díl z známenoho cyklu - poněkud neznámého jména NADMĚRNÉ MALIČKOSTI. Fakt že, se jedná o seriál bylo "další" umístění "až často mnohokrát" dvojice KOTEK-MÁDL.Dejme tomu že hrají dobře, ale proč tato dvojka hraje v dalších mnohach filmech. Jelikož je celý zasazen do komunistické doby, je to dle dobových zpráv, "kostýmů" a hlavně stylu a způsobu natočení. Pokud se podíváme na některé starší filmy, tak kolem roku 1985 - zpozorujem stejný typ. Rozostřené okraje, typ skládání záběrů. Jako rušivý efekt působá dnešní modernější hudba, který je však výborná. Je zde vyuižta i velmi dobře filmová řeč, kdy místo ukázání záběru, ukáže se jiný - velmi podobný tzv.metamorfoza. Výkon dvou mladičký herců nakonec bohužel ani "nevysuplují" zkušení herci Preiss a Šteindler. Čistě průměrný film jak s velmi dobrými částmi, tak i těmi zápornými. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Film, který se snažil marně napodobit legendární Sněženky a machry, tedy alespoň v charakterech několika postav. Dále jsou zaráženící otřesné herecké výkony, které nejsou vůbec přesvědčivé. Snad jen Jiří Mádl, dokázal předvést skoro brilantně člověka v hypnóze - byl tak přesvědčiví, že bych mu dokonce i uvěřil, že je vosková figurýna ()

Reklama

darm 

všechny recenze uživatele

Mno, docela povedená záležitost. Námět vskutku originální, což je určitě asi to největší plus. Mádl zahrál zhypnotizovaného skvěle, až jsem se místy divil, fakt jsem mu to věřil. Jako komedie zase film fungoval jen místy, což asi tak úplně záměr nebyl, no ale budiž. Spousta vtípků je povedených, ale po některých pokusech jsem neměl ani tu nejmenší chuť se usmát. Ale pořád z toho zůstal docela zajímavý filmík, který neurazí, spíš slušně pobaví, na odreagování jako dělaný. No, ale hrozně mě štvaly takové ty vsuvky do zimní přírody jako z nějakého dokumentu o floře Krkonoš, to se tam myslim si fakt nehodilo :) Anebo záběr na alpskou lavinu, taky dost mimo mísu...50-55%. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebyla ztracená hodina, kterou jsem u tohodle strávil, jen proto, že je to z lyžáku bych to se Sněženkama určitě nesrovnával, to by ani nemohlo obstát. Líbil se mi Preiss a Mádl zvlád svou roli výborně, tady bylo krásně vidět, že je lepší hereckej ksicht než Kotek. Dobře jsem se pobavil a při hlášce: "Spíš?Ježiš já jsem kráva" jsem šel do kolen:) ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Ten Mádl to je tak přirozenej neherec až je z něj perfektní herec, ehm :) Jinak tahle televizní povídka s účastí Preisse mě dost pobavila a atmosféra lyžařských výcviků se jeví jako opravdu vděčná (Hypnóza, Sněženky a machři, trochu Snowboarďáci...). prostě nic velkýho, jen taková příjemná maličkost na odpoledne. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama