Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z cyklu České televize Oběti o lidech postižených zločinem přináší drama muže, který se stal svědkem pouliční loupeže auta. Nejdříve jen užasle přihlížel, pak začal křičet. Zalarmoval lidi v domě a zděšeně pozoroval, jak mladičká zlodějka mlátí tyčí do majitele auta. Když přijela policie, přihlásil se ke svědecké výpovědi. Manželka ho odrazovala, chlapi v hospodě i v zaměstnání také. Ale noční návštěva zhroucené matky mladistvé zlodějky, prosící ho o svědectví, aby její dceru už konečně zavřeli, ho přesvědčila... Jako i v ostatních dílech tohoto cyklu, i v tomto dílu jeho autor Miroslav Sovják vypovídá o lidech, kteří se stali obětí nějakého zločinu. Tentokrát do hlavní role režisér Petr Slavík obsadil skvělého Jaromíra Hanzlíka. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Na televízny film prekvapivo pútavý príbeh, taký zo života a perfektne civilne zahraný. Poctivý človek to má v živote vždy ťažšie ako ten s ostrými lakťami. Snáď bez toho malého legálneho hazardu by bol život o niečo jednoduchší, ale na druhej strane menej zábavný. –––– Každej, kdo má mozek, tak sází. Kdo není hráč, je sráč. –––– Byl jsem korunní svêdek a udělali ze mně korunního vola. –––– Jak se na tebe štěstí jednou přilepí, tak už se ho nikdy nezbavíš. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úděsný příběh, který se může stát komukoliv z nás. Na počátku postarší muž, který má ženu, dceru, byt, žije si relativně v pohodě. Na konci typický umouněný potácivý bezdomovec s beranicí na hlavě, kterého nikde nechtějí a na kterém se pouze osud svezl nejkrutěji jak to jen šlo. Dokonce mu mladistvá svině, která způsobila smrt jeho kamarádovi, ukradla boty. Zkrátka ideální zakončení života. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Hnusnej, hnusnej a ještě jednou hnusnej film, a to nejenom proto, že v něm starý člověk zůstane úplně sám, což je tematická chuťovka, kterou osobně naprosto nesnáším. Mám vůči Svědkovi jedinou, ale zásadní výhradu: tím, že dává do přímé souvislosti Hanzlíkovu ochotu jít před soud a jeho následný pád, dost otevřeně a aktivně brojí proti občanské činnosti, podporuje přizdisráčství a takový ten maloměšťácký ufňukaný étos „do ničeho se nepleť, táto, to se tě netýká a teď si sněz polívku, dyť tobě by taky nikdo nepomoh.“ Na televizi veřejné služby poněkud zvláštní poselství. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film mnoho let starý a mnoho let také aktuální. Herecké výkony nebudu komentovat. Byly kvalitní a nevím, zda se reálně jednalo o návrat Jaromíra Hanzlíka, nicméně i on mě přesvědčil. Příběh není nudný a když pomineme trochu naivní závěr, kdy si postava J. H. nevsadí a zrovna jí vyjdou její čísla, pak sledujeme celkem zajímavý děj, kdy diváka především zajímá, jak se pracovitý muž dostane na ulici a jak s tím vším souvisí to, že byl svědkem. A dozví se, že nijak. Tedy nijak zásadně. V první řadě si za to může sám. Tvůrci se sice snaží dostat to trochu do souvislosti, ale podle mě marně. Samozřejmě, že přijít o práci může v pokročilém věku každý. Ovšem, v době, kdy tohle píšu je situace zase jiná a i lidé pokročilého věku si práci v současnosti najdou snadno. Tak jako tak, jak si útočníci v našem státě libují a svědci či oběti trpí i dlouho po útocích, ukazuje film kvalitně. A bohužel to je celosvětový problém nejen český, tím jsem si jistý. Zkrátka, film mě nenudil, ale jistá trpkost v příběhu, že kdyby hl. postava nesvědčila, mohla se mít líp, se nedá z filmu nevidět. Takže tedy "jen" tři hvězdy. ()

Marquis 

všechny recenze uživatele

Film o tom z čeho mám v životě největší strach. KŘIVDA. Nesnáším ji ve filmech a pokud je to nosné jediné téma, vypínám obrazovku. Zde jsem to ustál, musel jsem. Opravdu, co může být v obyčejném životě horšího než křivda a její následky. Bezmoc, beznaděj, samota...... smrtelnej koktejl, aspoň pro mne. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Přijmení postavy Jindřicha Vlacha a jeho představitele Oldřicha Vlacha se shodují. (navabaca)
  • Natáčení probíhalo v Praze v lokalitách Žižkov a Vinohrady. (Terva)
  • Jaromír Hanzlík v roli špinavého, otrhaného a zarostlého bezdomovce využil během natáčení příležitosti a když viděl svého hereckého kolegu Jana Teplého procházet místem natáčení, oslovil ho, zda nemá nějaké peníze. Teplý dostál své pověstné nevlídnosti a absenci smyslu pro humor a „bezdomovce“ (Hanzlíka) velmi tvrdě odbyl. O to více se bavil filmový štáb. (sator)

Reklama

Reklama