Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

mira007 

všechny recenze uživatele

Tenhle tv film je pro mne unikát, protože ač dílo ČT tak uniklo na net před premiérou. Švehlík jako exmukl a teď očko pátrá po holkách, které zmizely do Nizozemí jako nucené prostitutky. První polovina je pětihvězdičkové drama, který zválcuje všechny tv počiny roku 2019 . syrové, realistické, tíživé ( holky který si tím projdou skončí jako nepoužitelné trosky ) jenže pak se z toho stane div ne kovbojka a závěr je šílený, kdy se za pět minut odvypráví něco, co mělo být třetím dílem s hodinovou stopáží. Film nakonec sráží nepravděpodobnost způsobu lákání dívek z lepších rodin do zahraničí na práci modelky ( to možná fungovalo v devadesátkách) a pak vykreslení pasáci , kteří disponují mocí a vlivem na policii spíš jako byznyspolitikové.a lobisti. Překvapivě se film vyhýbá nějakým brutalitám nebo nahotě ( krom herečky K.Jedličkové a pornoherečky Blanche B.) ale vše utáhne atmosférou, kamerou a hereckými výkony, které jsou 100% a brilantní Fraňka a Mauréry. ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

První půlka fakt dobrá. Námět, co má koule, drajv a napětí tomu nechybělo, a pak přišel "druhej díl", kterej to měl krásně dokončit a místo toho hodinová natahovačka, nuda, zmar a hromada scénaristických kravin. Hromada "šťastných náhod", chyb a unylých pohledů. Závěr byl už jen opravdová zlatá malina. Jedná se sice o zajímavej pohled do psychologie zneužitých lidí - ať už bílýho masa, nebo jejich ploditelů, či policajtů ztracených v důkazech. Ale celkovej dojem zkazil zkrátka závěr. Nicméně v rámci televizní tvorby se pořád jedná o nadprůměrnou filmařinu. Kdyby všechno vcucli do dvouhodinovýho jednofilmu, udělají líp. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

První díl velmi dobrý - temný a mrazivý a velmi mě zaujal. Ale druhý byl po "americku" akční a nereálný, vůbec se to nehodilo k tomu předchozímu, dosledoval jsem abych věděl, jak to skončilo. Konec je otevřený a nechává prostor pro vlastní interpretaci a domněnky, některé události tu být ani nemusely, ale chápu, proč zde byly (i když by to šlo natočit jinak). Stockholmský syndrom je zde sice použit, ale spíš bych uvítal film o jeho vzniku než, že tu prostě je. Herecky mě nejvíc zaujala Zuzana Mauréry. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Až na pár drobných chyb technického rázu je první díl ukázkou velice kvalitní televizní tvorby. Herecké výkony si drží vysoký standard i v druhém dílu. Ten ale bohužel na několika místech šlape vodu, když si scenárista nevěděl příliš rady, co dál. Poměrně velkà část druhého dílu se odehrává v noci, osvětlovač však evidentně stávkoval, takže se nám insenace z televizní mění na rozhlasovou. Musím pochválit budování atmosféry, napínavé scény jsou skutečně napínavé, hlavní záporák je úžasně hnusný a vedlejší záporáci jsou adekvátně děsiví. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

V první části hodně zajímavá thrillerová podivaná z český kotliny. Jenže druhá část sympaticky rozjetej thriller stáhla v lepšim případě do průměru. Už na začátku jsem si řikal, že je těch náhod docela dost, nicméně v druhý půlce se snad každej zásadní posun v ději spolíhal na menší nebo větší náhodu. Když už nic jinýho, mohli si tvůrci odpustit trapnou zápletku s Mojžíšovym románkem, tomu jsem fakt nevěřil. Chválim snahu o akci a chápu, že skromný český rozpočty nedovolujou se v tomhle směru moc rozšoupnout. I tak si ale myslim, že těch pár akčních scén se i "s tim málem" dalo nakroutit líp. A hudba mohla být taky zajímavější. Velká škoda, že se nepodařilo pořádně využít zajímavý zápletky a že je druhá část překombinovaná až těžko uvěřitelná. Třetí slabá hvězda za odvahu pustit se v rámci TV filmu do thrilleru, filmařinu (s výjimkou akce) a herecký výkony. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Jeden ze tří motorkářů, kteří vychází z čerpací stanice, je Roman Izzi Izaiáš, frontman české rockové kapely Doga. (rublik05)
  • Dle vyjádření producentky minisérie navazuje Stockholmský syndrom volně na další minisérii Spravedlnost (od r. 2017). Tato informace je však milná, neboť se v obou sériích vyskytují stejní herci (např. Štěpán Kozub, Martin Finger a další), kteří hrají zcela jiné postavy. (Van_Stajpen)
  • Aby se představitel Jindřicha Oseckého, Martin Finger, necítil na vozíčku neobratně, potřeboval několik lekcí. Trénoval se skutečným vozíčkářem Jiřím Pleškou. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama