Reklama

Reklama

Všechno bude

  • Slovinsko Zimske muhe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Typický outsider čtrnáctiletý Mára (Tomáš Mrvík) a jeho kamarád dvanáctiletý Heduš (Jan František Uher) podniknou cestu za svobodou. Mára ukradne auto a svými průšvihy ohromí i mladou stopařku (Eliška Křenková). Všichni jsou na útěku, na dobrodružné cestě, užívají si náhlou svobodu, kterou už možná nikdy nezažijí. Až do okamžiku, kdy Máru chytne policie. Vyslýchá ho policistka (Lenka Vlasáková) s policistou (Martin Pechlát) a my spolu s nimi váháme, co je realita a co smyšlený chlapecký svět, někdy je těžké rozlišit pravou skutečnost od té vyfantazírované… (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl český film, kde by obraz tak dobře spolupracoval se slovem, byl natočen zajímavě a zároveň účelně po vizuální stránce, ale zbytečně neexhiboval, herci (a neherci!!) byli tak přirození a z tohohle všeho ještě vykoukl nějaký (velmi nečekaný) společenský osten. A dojde čas i na snové výjevy. A k tomu všemu ten Adamov. U mě je to přesně naopak, čím víc mám od zhlédnutí filmu, tím kdykoliv, kdy si na něj vzpomenu, se mi dostává do paměti. Ne, snímek není žádná bomba, ani není uváděn s nějakou pompou, ale i tak je skvělej. Jen tak dál, pane Omerzu! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Celkem slabota. Tuctová road-movie, které schází opravdová síla i punc výjimečnosti. Takhle bych si představoval absolventský film průměrného famáka. Uvážíme-li, že je Omerzu považován za výkvět českého filmu i FAMU, přesně to vystihuje, jak bídně na tom místní kinematografie i její stěžejní instituce jsou. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Jestliže český kinematografii žalostně chybí jeden specifický žánr, je to žánr road-movie. Jenže jak už název napovídá, 'Všechno bude' slibuje všechno, a zároveň nic. Tenhle film je zkrátka vším, čím road-movie není, a když už si na road-movie hraje, tak jede jen na půl plynu.... nechci zpochybňovat režijní talent Olmíka Omerzu, jenže tahle přeceňovaná nuda jenom potvrzuje, jak bídně na tom FAMU se svou "prestiží" vychovávat výkvěty český filmový scény vlastně je. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru road movie je tento film absolutní pecka. Splňuje všechny předpoklady pro podobně laděné kousky, kde hlavní dvojka je nesourodá dvojice, stáří cirka 15 let plus mínus dva roky, kteří jsou neskutečně autentičtí a navíc Vás zajímá, kam jedou, proč jedou a co během té cesty zažijí. Horší to je ale se začátkem a koncem filmu. Na jeho délku 85 minut je film poměrně dost svižný. Řekl bych, že možná až moc. Začátek chybí, do filmu vpadnete a okamžitě si ty kluky, se kterými často budete nesouhlasit, tak nějak oblíbíte. Jenže jak chybí začátek, tak chybí i konec. Závěr je bezdůvodně utnut a tak například příběhová linka na policejní stanici vyzní do vzduchoprázdna. Vše zakončí název filmu přes celé plátno…Všechno bude ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Pár poznámek. Fakt to bolí sledovat zase po roce nejlepší český film a říct si: OK, tak snad příští rok. 1) Dějově se tady nic moc nestane, což by nevadilo, protože film přece může fungovat jako médium zachycující atmosféru a/nebo náladu. Ale tady fakt nic není, unikátní město Adamov je tam asi na 15 minut a zahalený do mlhy. Náladu jsem úplně nepochytil, ale hraje tam hodně neznámých (ale docela fajn) písniček (asi protože road movie?), což možná mělo něco navodit, těžko říct. 2) Hlavní postavy jsou OK, ten tlustej kluk je ze začátku trochu iritující, časem si to ale sedne. (Oba dva ale převyšuje na malý ploše Eliška Křenková). Ale vlastně se o nich moc nedozvíme (jeden má dědu, co hodně kecá; druhej chce do cizinecký legie; oba chtějí šukat), jenže to nepůsobí jako ten typ filmu, kde si divák rád doplňuje mezery. Spíš to vypadá jako kdyby nebyl rozpočet zaplatit víc herců. 3) Ve výsledku je to další statický český film vrcholící neakčně natočenou (ale rafinovanou) akční scénou, která jen podtrhuje statičnost (párkrát se tam švenkuje do pohybu, hurá). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (19)

  • V jednu chvíli pronese stopařka (Eliška Křenková) větu: „Ty jo, to je jízda tohleto.“ Jedná se o odkaz na film Jízda (1994), který má velmi podobnou zápletku. (Kaleidoskop)
  • „Já s Olmem ráda pracuju, protože mi dokáže posunovat hranice, za které se mi už nechce, a to mě hrozně baví.“ říká Eliška Křenková. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)

Související novinky

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

12.09.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) každoročně mimo udílení národního ocenění Český lev vybírá i potenciálního filmového kandidáta na prestižní cenu Oscar, jenž by na jaře příštího roku mohl… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

26. Český lev – Nominace

26. Český lev – Nominace

22.01.2019

Česká filmová a televizní akademie oznámila své nominace pro 26. ročník Českých lvů a mezi největší favority se tak zařadil snímek Toman s Jiřím Macháčkem, který získal celkem 13 nominací. Hned za… (více)

Reklama

Reklama