Reklama

Reklama

Úhoři mají nabito

  • Slovensko Úhoři mají nabito (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tohle není jenom hra. Je to útěk z reality všedních dnů, se kterým nejde přestat. Úhoři mají nabito je černá komedie o partě chlapů, pro které se hra na URNU (Útvar rychlého nasazení) stala únikem z jejich nudných životů. Zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí. Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina. Bohatým brát a chudým dávat. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Kam až může vést lidská hloupost ve spojení s nešťastnou shodou okolností?! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (174)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Že já se nenechal odradit místním hodnocením. Jenže po mizerné Teroristce jsem jim už nevěřil. Úhoři ani nevím, co mají být za film. Místy jsou příšerně toporní, jak filmy od Magnuska. Jindy zase vypadají skvěle profesionálně. Párkrát jsem se usmál, ale zábavná komedie to moc není. Drama, krimi, thriller... spousta stylů a žádný není dotažený ani do poloviny. Přitom námět špatný není. I scénář mohl být základem pro dobrý a zajímavý film. Na to, že jsem Michákových filmům ještě nikdy nedal méně jak 4*, musím ač nerad přiznat, že tohle je nejspíš hlavně jeho průser. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od včerejška se mi to v hlavě nijak nesrovnalo a stále nevím, co si mám o tomto díle myslet. Sem tam se sice objevil náznak, že je to myšlené jako komedie, ale k smíchu to ani v těchto momentech nebylo. Zbytek bylo jen sledování sestavy výborných herců, kteří se ocitli v něčem, co nemá hlavu ani patu, a s tím nic nenadělali. Při váhání mezi jednou a dvěma hvězdičkami, jsem přihlédl k pěkným obrázkům Martina Štrby, ale jinak to byla fakt bída (30%). ()

Reklama

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám docela "štěstí" na filmy, které obsahují velmi zajímavý nápad, který je však režisérsko-scénáristickou dvojicí zmuchlán a zahozen. Nejinak je tomu i v tomto případě. Při sledování tohoto filmařského pokusu mi několikrát v hlavě rezonoval hlas Zdeňka Svěráka... "Jen o jedno prosím... aby se věci nechopil břídil". Stalo se. >| ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem si tady pár pěti- a čtyřhvězdičkových komentářů, jestli mi něco neuniklo, ale když jsem zjistil, že i tyto komentáře v podstatě nadsazují, ale jinak zmiňují všechna negativa filmu, uklidnil jsem se. Neuniklo, Tak především - pokud měl film, soudě podle závěrečného titulku, vyprávět o rodících se paramilitárních skupinách v ČR, proč o nich do háje NENÍ? Kde je nějaká domobrana, ochrana sídlišť apod.?, což jsou nejčastější důvody, proč tyto ozbrojené skupiny vznikají? O to paradoxněji působí první zásah na diskošce, kde se hraje písnička, s níž by právě tihle domobranci měli zcela souznít. Jenže ve filmu jde o partičku debilů, která se vyžívá v ponižování a mlácení nevinných lidí. A těm jsem měl fandit? Celou dobu jsem čekal, kdy je zatknou a poprávu odsoudí na hodně let, a ono nic. Nebo kdy se jim vrátí karma a sami dostanu několikrát přes držku. O postavách víme kulové, vůbec netušíme, co a proč je vede k takovému jednání. O té babě z benzínky nevíme, jestli měla nějaké trauma a potratila, nebo jestli je pak to dítě u řeky její, zas víme kulové. Jak má divák jít s filmem, když o postavách neví vůbec nic? A jestli o postavách vědí víc tvůrci, je jen a jejich chyba, že to nedokázali filmovými prostředky divákům předat. Navíc mě štvaly všechny nelogičnosti - ten "sebevrah" je nějak až moc čilý, na to, že má jen slintat; holka náhodou jezdí na kolečkových bruslích v trávě (sic! - zkoušeli jste jezdit na kolečkových bruslích po trávě?) zrovínka když tam jde jeden z falešného útvaru URNA, a ten je fakt tak dementní, že jí hned zatepla vše vyklopí? WTF? A skutečná URNA je skutečně tak stupidní, že nepozná falešné členy svého sboru? Fakt, jeden nesmysl se vrší za druhým, až to pohřbívá jakoukoliv možnou myšlenu, kterou tvůrci chtěli sdělit. Čímž se vracím k tomu, že to prostě udělali nefilmařsky a neumětelsky. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Vysoko nadpriemerný film na obrazovkách a podivné hodnotenie väčšiny tunajších recenzentov ma skutočne vôbec neprekvapujú. Páni herci v tomto filme sú skutočne optimálne na svojich miestach. Možno som uvažoval aj o štvrtej hviezdičke, ale možno ju pripojím po druhom sledovaní tohto kvalitného filmu. Tlieskam k Vám v stoji pán režisér Vladimír Michálek ... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Matěj Hádek se na svou roli připravoval mj. na střelnici pod vedením zástupce České zbrojovky. (ČSFD)
  • Původní název filmu byl „Benzína Dehtov“. (SONY_)

Reklama

Reklama