Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo toho smutného závěru, který mě vyloženě překvapil a dostal, nešla bych výš než na průměrné hodnocení, protože film nedokázal celou dobu udržet mojí pozornost. Ale vzhledem k tomu, jak to dopadlo, musím jít nahoru. Konečně jednou romantický film, který nekončí stylem "a žili spolu šťastně až do smrti ". Protože něco takového jsem od závěru filmu očekávala. ()

tronka 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, čakala som iný koniec, takže som zostala zaskočená... ale asi v dobrom. V romantickom filme je dôležité, aby si obaja sadli, aby mal dej dobré podporné figúrky a odohrával sa v originálnom prostredí. Toto SPRÁVA VO FĽAŠI napĺňa: odťažito mužný Costner si so šikovnou Robin Wrightovou sadol, vedľajšie postavy sú dobré (len čo 74-ročný Paul Newman v jednej zo svojich posledných rolí začne dávať životné rady a Robbie Coltrane vešať svoje fotky po stenách, je to super) a prostredie rybárskeho mestečka má veľa do seba. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner zřejmě po svém fatálním fiasku v podobě podivné sci-fi Postman – Posel budoucnosti (ale snažil se) přišel na to, že je třeba přibrzdit, přispěchat s pokorou a vrátit se na půdu žánru, který mu sedí lépe a kde ho zejména fanynky vidí nejraději. Milostná romance, která těží z předlohy Nicholase Sparkse (poprvé na scéně), na žánr nadprůměrné kamery (Caleb Deschanel) i z umu romantického skladatele Gabriela Yareda. Přidejme Paula Newmana v roli otce a na kvalitu je zaděláno. Na hranici tří a čtyř hvězd.. dojmout rozhodně umí. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Romantická dramata nejsou sice pro mě tím pravým šálkem čaje, ale čas od času si svuj filmový jídelníček zpestřím tímto žánrem a mohu prohlásit, že tohle zpestření mi docela zachutnalo. Romantiky je tu akorát, herci působí velmi sympaticky a celé to má jakési fluidum, díky kterému se na to dobře kouká. Uznávám, že závěr je možná trochu sentimentální, ale mě to nevadí, i tak jsem spokojen. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Má cenu nadávat na romantický film, že je romantický? Nemá. Má cenu nadávat Kevinovi Costnerovi, proč nenatočí něco zajímavého? Asi taky ne... Nicméně pořád to zdaleka není nejhorší film, co jsem kdy viděla, kdyby člověk večer neměl jo co dělat, tak si ty dvě hodiny strávené s tímhle filmem vyčítat nebude, a Paul Newman je pořád pekelně přitažlivej chlap. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)

Reklama

Reklama