Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Poněkud nezáživný začátek, ale postupně příběh nabývá na tempu, které kupodivu vydrží až do konce. Klasická komedie s troškou romantiky ale hlavně velkou dávkou vtipných scén a hlášek. Málo lidí dokáže posoudit to, jak je obtížné bavit diváky nejen vtipnými slovy, ale i samotným vystupováním a gestukalací. A myslím, že Goldie Hawn je na toto skutečnou odbornicí. Málokterá hollywoodská herečka si dokázala vybudovat svou kariéru téměř výlučně díky svému komediálnímu talentu. A toho má Goldie Hawn na rozdávání. Díky svému střeštěnému projevu spojenému s neobyčejným výrazem a mimikou se zapsala hluboko do podvědomí diváků. Je velká škoda, že se svou kariérou už pomalu skončila. V jejím zatím posledním filmu Rockerky (2002) je totiž vidět, že stále má co nabídnout. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Komedie přímo srdcová, s "maminkou", která dělala bábába a uřízla panákovi hlavu s nehty plnými muších mrtvolek a pořád se stejně tupým výrazem z fotek hledící...aneb kterak chudý truhlář Kurt Russell napravil nechutně bohatou krávu - pardon dámu - Goldie Hawn !!! :) Jo a od prvního shlédnutí snad denně po návratu z práce domů se nezapomenu zeptat dětí, cože to dělala po celý den naše máma! -:) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Až po videní tohto filmu som si uvedomil, že Manžel na skúšku, ktorý mám naozaj rád, je ničím len totálnou kopírkou tohto scenára, len sa vymenili roly. Ale Eugenio Derbez je určite oveľa vtipnejší. Každopádne ide o dobrú romantickú komédiu, ktorá určite nie je slabšia ako jej malá moderná prerábka. ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Kultovní komedií se může stát film pouze tehdy, má-li dobře sehrané herce, nenáročný příběh, pointu a výborné hlášky padající jedna za druhou. A přesně tohle jsou pro mě důvody, proč na Přes palubu nedám dopustit. Neodvažuji se počítat, kolikrát jsem viděla Goldie padat v noci do vody, sledovat jak se srovnává s tím, že byla malá tlustá děvka a kolikrát si Kurt hrál s tílkem stojíc u šatníku, ve kterém to rádi dělali. Samozřejmě z cedru :) Mám moc ráda tenhle film a považuji jej za jednu z nejlepších komedií všech dob. Přestože znám scény nazpamět, často si jej pustím na spravení nálady. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o příšerně předvídatelnou pohádku o tom, kterak rozmazlená, bohatá fiflena našla štěstí v chudém špinavém domečku kdesi v americkém zapadákově, ale kupodivu je to všechno podaný hodně vtipně, takže místo trapný kraviny, kterou jsem tak trochu čekal, jsem dostal ucházející komedii, kde jsem se bavil od začátku do konce. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Garry Marshall si zahrál malé cameo v roli bubeníka. (sir-dave)
  • Dean (Kurt Russell) Annie (Goldie Hawn) na oslavě jejích narozenin tvrdí, že je jí 29 let. To by ale znamenalo, že prvního syna, kterému je 13, porodila v 16 letech. (ter.s)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno