Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová je trochu nesmělá, a navíc vinou nemoderního účesu, nevzhledných brýlí a bazarového oblečení patří spíš k outsiderům. Přesto žije spokojeně s matkou, svobodomyslnou malířkou Helen, a nejlepší kamarádkou Lilly. Celý její život však převrátí naruby příjezd babičky Clarissy. Mia se překvapeně dozvídá, že babička je královnou malého evropského království Genovie, že její otec byl korunní princ a že je dědičkou trůnu. Matka jí vysvětlí, že podle dohody s otcem se o svém původu měla dozvědět až v osmnácti letech, babička se jí snaží objasnit, že její nástup na trůn ovlivní budoucnost malé země, protože o trůn se ucházejí i další zájemci. Navíc povolá šéfa bezpečnosti Joa, aby na princeznu dohlížel. Mia nakonec souhlasí, že bude brát lekce správného chování a získá tím čas rozhodnout se, zda přijme genovijský trůn. Mezitím musí řešit i běžné školní starosti, výsměch pohledného spolužáka Joshe, o jehož objetí sní, výčitky Lilly, že na ni nemá čas. Na ambasádu dorazí vizážista Paolo, který se svými asistentkami promění tuctovou středoškolačku v atraktivní dámu. Proměna má však i nemilé důsledky. Znechucená povykem je Mia rozhodnuta vzdát se trůnu. Jenže pak jí babička předá deník, a v něm Mia objeví dopis od svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (301)

Lachtaan

všechny recenze uživatele

Můj vztah k Anne Hathaway bych mile rád přirovnal k tomu, který chovám k Zacu Efronovi. Toho jsem mohl kdysi sebevíce proklínat kvůli výkonům v HSM a dneska se snažím, aby mi neutekl jeden jediný jeho snímek, Anne mi ohromně iritovala v téhle rádoby romantické slátanině a opět tomu vděčím své sestře, která Deník musela sjíždět měsíc co měsíc na DVD. A dneska ji řadím do mé TOP 10 nejoblíbenějších hereček a za poslední cca 4 roky jsem v její filmografii nenarazil na špatný film. Takže onen pro mě potupný Deník princezny beru také jako laciný start do jinak povedené kariéry. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Byla jsem přemluvena ke společnému zhlédnutí tohoto filmu. Je ve své podstatě celkem milý. Kupříkladu takové skoro obyčejné dívce z lidu, Kate, se dětský sen splnil. Vzala si budoucího krále. A netvrďte mi, holky, že si žádná z vás na princeznu nikdy nehrála. V tomhle snímku byla řada věcí přehnaná. Vystupování mladé, ženovijské šlechtičny, bylo úmyslně zahnáno do extrému. Nikdo mi nenamluví, že se americké, patnáctileté žáby chovají až tak negramotně a hloupě. Deník princezny by měl patřit spíš na dětský Disney channel než do hlavního vysílacího času televizního programu. ()

Reklama

Phietros 

všechny recenze uživatele

Jasně, tak trochu pubertální a novodobá pohádka.. ale za to je tam docela pár momentů u kterých se dobře pobavíte. Příběh je stanovený na opět známem stylu, kdy se z obyčejné ošklivé holky stane pěkná dámička. Umíte si představit kdyby Vám babička Královna řekla, že jste princeznou v pubertě?! A kort, když jste šedá myška okolí?! Asi by to s Vámi zamávalo.. To samé to udělá z Miou, ale nakonec přistoupí na podmínky babičky a své matky a učí se všemu novému z královské rodiny. Projde změnou v podobě zkrášlení od jednoho kosmetika, jenže ten nenechá nic bez povšimnutí a vše řekne novinářům. A tak se Mia musí vypořádat s novináři, nepřejícími spolužačkami, klukem do kterého je zamilovaná, ale on jí lapí do pasti jen aby se zviditelnil, ale v poslední řadě sama se sebou, co vlastně chce.. Mia má ve filmu přirozené chování a to vzhledem k roli pubertačky i jejímu věku sedí.. Navíc Anne Hathaway předvedla, že jí tyhle role sluší! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film by měl mít upozornění, že je pouze pro dívky do patnácti let! Myslel jsem si, že Garry Marshall je expert na romantické komedie, ale na realizaci tohohle opravdu pitomého scénáře to není vidět. Hector Elizondo má smůlu, že hraje ve všech jeho filmech, takže je i tady. Proč vzala roli v něčem takovém Julie Andrews, ví nejspíš jen ona sama. U Anne Hathaway radši skončím s konstatováním, že vypadá dobře. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Hádám že nejsem cílové publikum, ani věkem, ani pohlavím. I tak bych ale něco tak strašného nečekal. Přeslazená teen romance, plná naprosto nesympatických herců i postav a příběhem jako vypadlým z jedné z těch knih, na jejichž obálkách jsou dívky s koňmi, plyšáky atd. a které začínají "Milý deníčku..." (OK, OK, já VÍM jak se tenhle film jmenuje). Humor veškerý žádný. Dejte pokoj s takovými filmy. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Robert Schwartzman, ktorý si vo filme zahral pohľadného rockera Michaela, je i v reálnom živote hudobníkom. A dokonca známym. Má pop-rockovú kapelu Rooney. (Raccoon.city)
  • Keď Mia (Anne Hathaway) rozbije počas večere pohár, čašník (Allan Kent), povedá: "To sa stáva". Herec povedal toto isté aj vo filme Pretty Woman (1990), keď Julii Roberts odletelo jedlo z taniera. Takisto tam hral čašníka. Keďže oba filmy režíroval Garry Marshall, nie je prekvapením, že sa v Denníku princeznej objavilo viacero hercov z Pretty Woman. (Raccoon.city)

Související novinky

Deník princezny 3 má hotový scénář

Deník princezny 3 má hotový scénář

29.01.2019

Herečka Anne Hathaway (Interstellar, Stážista) čerstvě potvrdila, že scénář ke třetímu Deníku princezny je hotový. Zpráva tak přichází na výročí patnácti let od premiéry prvního filmu. Herečka má prý… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama