Reklama

Reklama

Vzduchoplavci

  • Velká Británie The Aeronauts (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V roce 1862 se odvážná pilotka balonu Amelia Wrenová (Felicity Jonesová) spojila s průkopníkem meteorologie Jamesem Glaisherem (Eddie Redmayne), aby rozšířili lidské vědomosti o počasí a vylétli výš než kdokoli v dějinách. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (60)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Výsměch horelezcům a jejich zálibě v péřových bundách, rukavicích nebo třeba kyslíkové láhvi... Balónové dobrodružství jako z pera Jula Verna a s vizuálním nadšením Kamila Lhotáka, ale také zcela ignorující fyzikální fakt, že v 11km nadmořské výšky je jedna sukénka a pláštík bez rukavic a ušanky pro vzdušnou akrobacii prostě málo... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci film podla skutocnych udalosti o lete a vystupe balonom,v ktorom bol v roku 1862 prekonany svetovy rekord v nadmorskej vyske,aj ked s Jamesom Glaisherom neletela zena,ale dalsi chlap,cize v tomto je to trosku nepresne,ale i tak sa mi to velmi pacilo,tie sceny v balone boli vzrusujuce...:-) ()

Reklama

Damarus 

všechny recenze uživatele

Možná se o tomhle filmu tady rozžvanim víc, než by si to zasloužil, ale co už. Myslim, že mu nejvíc ublížilo to nelineární vyprávění, kdy už na začátku se vypravujem s balónem do nebes a postupně se dozvídáme, co se stalo před tím, pomocí prostřihů do minulosti, která je, ve srovnání s cestou balónem, bohužel docela nudná. Kdyby na to šli lineárně, možná by to bylo o trochu zábavnější. No a pak je to střih, kterej dočista zabil jeden z nejnapínavějších filmových momentů posledních měsíců, kdy je uprostřed týhle scény (pro zájemce čas: 1:14:57) střih na zemi, kde se dozvíme, že si lidi dělaj o aeronauty starosti. A střih zase zpátky. Bez takovýhle informace by film prostě nemohl pokračovat a muselo to být sděleno přesně v tuhle chvíli. Když jsem to včera viděl, tak jsem s hněvem tuhle kreténskou pasáž ze země, se slovy "No tak to nasrat!" přeskákal do chvíle, kdy se film zase věnoval balónu. Když to vezmu kolem a kolem - vizuál je nádhernej, kupodivu jsem měl i v některejch scénách trochu závratě a kdyby byl příběh vyprávěnej lineárně, možná bych uvažoval o čtvrtý hvězdě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemná jednohubka so sympatickým kastingom, kde dvaja hlavní herci síce hrajú klišé postavy, ale podobné mužsko-ženské vzťahy, ak sa dobre zahrajú, skoro vždy fungujú. A tu sú zahrané dobre. K tomu plno magických a poetických scén, zaujímavá a nečastá (a teda vcelku originálna) balónová zápletka a príjemná atmosféra, z ktorej cítite pokoru pred vedou, technikou, silou prírody a počasím. Flashbacky sú trochu nudné, ale zas prehlbujú postavy. Občas tempo jemne upadá, ale dosť rýchlo zase chytí dych. S prižmúreným balónom 70%. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Film byl příjemný a krásně se koukalo na záběry z mraků. Trošku jsem čekal biografický snímek, ale tím tento film rozhodně nebyl. Je ostudné, že byla zcela vypuštěna postava Henryho Coxwella, která v reálu J. Glaishera zachránila a namísto něho byla obsazena fiktivní ženská role...F. Jones je úchvatné, ne že ne....ale jděte už do háje s tím umělým obsazováním žen a afroameričanů tam, kde nemají co dělat...ať už kvůli reáliím nebo talentu... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Aeronaut, který s Jamesem Glaisherem 5. 9. 1862 let absolvoval a měl svým hrdinským činem zásluhu na úspěchu měření, nebyl ve skutečnosti ženou a jmenoval se Henry Coxwell. Jeho filmové nahrazení fiktivní ženskou hrdinkou bylo ze strany britských vědců kritizováno. Nicméně průběh letu je ve filmu popsán poměrně přesně. (Jirka_Šč)
  • Součástí soundtracku je i píseň „Home To You“ od Sigrid. (J.F.B.)
  • Vztah Amelie (Felicity Jones) s manželem je založen na vztahu Sophie Blanchard a jejího manžela Jeana-Pierra Blancharda. (p.a.douch)

Reklama

Reklama