Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (597)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jakožto nejlepší uživatel této databáze musím konstatovat, že ani druhý díl mě nikterak nechytil za kulky. Za největší kámen úrazu považuji naprosto nudně napsané ústřední postavy, kterým prostě nemáte chuť fandit. Film je koukatelný výhradně během akčních pasáží, kdy umí moc hezky pracovat se zvukem a tichem. Jinak je celý děj vykrádačka všeho možného a jako celek prakticky nefunguje a bránil mi držet u něj svoji pozornost. Vyloženě dobrý byl pouze úvod, který pojednával o tom, jak se krvežízniví obyvatelé z hlubin vůbec dostali na naši malebnou planetu. [30 %] ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Mně obsazení Kyliána sedlo! A mohla bych ho vidět častěji otrhaného, zarostlého, smradlavého... Jednohubka, ale vydařená, která podle mě jedničce výrazně neuškodila. Skok do loďky byl sice úsměvný, tady se nabízí popis reálné scénky, kterak jsme jednou na přehradě pomáhali nastoupit z vody na bárku kamarádovi, který o to stál a kterého jsme nalití svorně několik desítek minut tahali za plavky, on řval jak eunuch, ale nakonec se to podařilo a i s vlnou provázející labilní rovinu žuchnul do kocábky, odřel si do krve bok, hlavou narazil do protější stěny, chvíli zůstal ležet a než jsme se začali třískat smíchy, skočil zpátky do vody. Čili to, co předvedla mladá se starým s lanem kolem krku, byl úlet nehodný tohoto bijáku, nicméně Emily je stále podmanivě okouzlující, dokonalá a jako máma přesvědčivá, slečna v hlavní roli to do krásy a sympatie nevybere nikdy, v rámci trendy posilňování ženských pozic ve filmu pochopitelně musela být ona tou, která všech zachrání, ale budiž.  Tahle dvojka má potenciál diváky oslovit a důstojně pobavit. Pokud do toho půjdou dál, vadit mi to nebude. Téma je perfektní, vyrazit se z toho dá pořád mnohé, bude se trochu špekulovat, to jo, ale proč ne? Kdo má doma dětský pokoj, se u toho pobaví vždycky. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Atmosféra domácího kina byla skvělá. I když jsem vážně uvažoval nejít-li na svůj oblíbený film do Cinestaru, tak domácí popkorn, velká obrazovka a hudba na plné koule byla ve výsledku více než dostačující. To vše navíc bez filmových otravů se kterými jsem se již v kinech mnohokrát setkal. Zpět k hodnocení: Na úvod jsme se v perfektním flashbacku dozvěděli něco nového o minulosti a bylo nám naznačeno odkud záhadné bytosti pocházejí. Přestože jsem měl od dvojky ohromná očekávání a v takovém případě je vždy těžké dosáhnout stejného nebo lepšího hodnocení, byl výsledek takový, že dvojka v mnoha ohledech dokonce jedničku předčila. Prvním krokem bylo, že se hlavní postavy vydaly do světa a opustily tak relativně bezpečné zázemí farmy. Dále přítomnost Cilliana Murphyho byla pro dílo velice obohacující, jelikož ten chlap má neuvěřitelné charisma a v průběhu sledování si krůček po krůčku získává divákovo srdce. Dále jsem byl nadšený v jakém stylu zde Krasinski budoval atmosféru a přestože nejsem fanouškem rozdělování klíčových momentů a jejich gradaci do 3 různých rovin a míst, tak zde to fungovalo perfektně. Dvojka tak byla o mnoho lepší a o poznání strasidelnější než jsem vůbec mohl očekávat. Závěr pak optimisticky nasměrován a klidně bych dal za pár let další díl. 83% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $61miliónov║ Tržby USA $160,072,261║ Tržby Celosvetovo $297,372,261▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,360,634║ Tržby za predaj DVD v USA $5,631,769║ Na pokračovanie to dosť obstálo a trocha to príbehovo rozširuje a obohacuje túto rozbehnutú tému o invázii podivných príšer. Technicky za ten rozpočet výborná práca, dej stále pútavý, dusná atmosféra delikátna, jediná škoda je že tam je miestami príliš tých naivných scén tam sú tie nešťastné rezervy filmu. Ináč spokojnosť a kľudne môže séria pokračovať ďalej, túto tvorbu Krasinskému kvitujem. /80%/ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

I řekl Bůh: Držte už piču! A bylo. Postapokalyptický film, který spěje ke třetímu dílu se spásou nebo mimozemským plavčíkem a dýdžejem se sluchátky v podobě  Matky pluků. Mýlím-li se, dám si dva otčenáše, velmi potichu. Nejlepší na dvojce bylo tiché kino, bylo nás totiž celých pět. Znovu do stejné, stejné, stejné, ano zejména stejné, řeky nevstupuj. Tři, samozřejmě příznačně a v očekávání epičské trojky. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama