Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

kingik 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh (scifi) filmu, kdy duo režisérů neodhadlo své možnosti a s mizerným rozpočtem chtělo udělat (přelomový) zázrak. Svůj scénář měli protlačit k renomovaným producentům, kteří by jim jejich novátorskou vizi umožnili technicky a režisérsky vykrystalizovat. Málo působivé po technické stránce, dokonce až mnohdy zaostalé v trikové oblasti, režijně občasně zajímavé a herecky určitě fajn od Emila Hirsche, Bruce Derna a Grace Park. Stěžejní "obludou" pro děj je ovšem sedmiletá holčička ztvárněná Lexy Kolker, která sice rodičům nosí domů dolárky na sociální potřeby, ovšem její herectví je ryzí utrpení. Mnohdy bylo znát, jak jsou jednotlivé scény, ve kterých se zjevuje, naprosto uzpůsobeny jejímu prapodivnému herectví a úplně ve výsledku to nefunguje, jak by mělo. Nejlepší potenciál obsahoval scénář, který sice nezapře určité inspirace Davidem Cronenbergem, nicméně ve svém jádru je poměrně originální a neotřele vyprofilovaný. Zach Lipovsky s Adamem Steinem ovšem jeho převedení optimálně nezvládli, nepřál jim finanční rozpočet a ke kýženému dirigování a komplexnosti všech postav a nápadů by potřebovali film natáhnout nejméně o další hodinu, aby za jejich úsilím nebylo přílišné vzduchoprázdno. Nabízí se možnost pokračování, které už ale nemusí skýtat žádnou originalitu, a i původní herecké osazenstvo by bylo již značně prořídlé (viz zvýšená úmrtnost důležitých postav v závěru). Výměna nevýrazného kameramana, nedostatečná režijní dynamičnost, vynechání trapně červeně tekoucích očí a větší vysvětlivky ohledně schopností i jejich všeobecné neakceptovatelnosti, to jsou výtky, které prostě nelze přejít. Spokojenost s filmem by pak jistě byla větší. Případná seriálová podoba by ze zajímavého námětu zřejmě vytřískala mnohem víc. 6/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězda je za tu dětskou hvězdičku,která podala famózní výkon.Jinak máma letadlo,táta bublifukář,holka mozkovej trojskej kůň,a děda hrál škatulata ,hejbejte se.Vypečená rodina.Jinak ale kravina ,u který jsem asi stopadesátkrát usnul.Pořád sem hledal to mysterio,napětí,a vono furt kokos.Dobře mě tady lakujete s tim hodnocením,cipískové.Běžte do řiti.10%. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to štěstí, že o tomto filmu jsem před jeho shlédnutím nic nevěděl a zde si jako první komentář přečetl ten od J*A*S*M*a, díky kterému jsem nečetl a nezjišťoval nic dalšího, což uchránilo můj divácký zážitek. Nicméně se přiznám, že v půlce jsem měl sto chutí to vypnout a nedokoukat, ale přemohl jsem se. Takže ano, je to docela dobré, nakonec to do sebe zapadne, ale ty některé extra nadšené komentáře zde tak nějak úplně nechápu. Průměrné hodnocení dávám ale nakonec jen proto, že tento styl filmů mám rád, jinak bych dal ještě méně. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Celkem originální scénář, natočený ale velmi rutinérsky. Je pravda, co se píše v ostatních komentářích - nic si nezjišťujte, a budete příjemně překvapeni. Postupné odkrývání toho, o co jde, je moc fajn. Ale pokud byste chtěli víceméně to stejné, jen lepší (následuje SPOILER příměrem k jinému filmu), pusťte si Thelmu od Joakima Triera. Nebo Vyvoleného. Nebo Kroniku. Vlastně už se tohle dřív téma začíná hodně opakovat! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud ve zdraví přečkáte podivný a poměrně nudný úvod do děje, který trvá zhruba 20 minut, tak se vám snímek náležitě odmění. Z filmu je cítit spíše nižší rozpočet, ovšem tvůrci z něj vyždímali úplně všechno do poslední kapky. Námět i vývoj příběhu je velmi originální a když je třeba, tak umí být film i hodně drsný, což mu nesmírně přidávalo na kráse. Dětská herečka byla velmi přesvědčivá a místy zastiňovala své dospělé kolegy. Nakonec se z filmu, od kterého jsem zase tak moc nečekal vyklubalo opravdu velmi příjemné překvapení. [80 %] ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama