Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (231)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, jehož hlavní devizou je dozajisté scénář. Rozumějte tomu asi tak......první půlku pořádně jako diváci nepochopíte, nic prostě nedává smysl a vy jen nechápavě zíráte, ale věřte tomu, že na konci se vše vysvětlí a vytvoří to bezchybnou skládačku. I o solidní herecké výkony se může film opřít, holčička v malé roli jednoduše zaválela a i Bruce Dern v roli vedlejší nehrál druhé housle. Mrzí mě ten fakt, že se o filmu více neví, protože by si to svým nestandardním nápadem vskutku zasloužil. Kanaďané mě mile překvapili, takový indie film vždy rád přivítám s otevřenou náručí, nesnaží se hrát na nějaký hollywoodský blockbuster, ale jako hlavní cíl si dali podařený story-telling.........A to se jim povedlo na jedničku. Zamrzí nižší rozpočet, neboť dojde i na pár trikových scén, a tam jasně člověk vidí, že peníze scházely. Ale snímku Freaks tuto vadu na kráse dokážu odpustit. Za mě dávám 76 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podobné sklamanie ako u filmu Tiché miesto len s tým rozdielom, že tento film nie je aspoň pre hluchonemých a sú tu normálne aj dialógy. Aj keď väčšinou s odporným starcom pripomínajúcim vzorového pedofila. Na druhej strane ten záver ma odrovnal, ale výrazne v negatívnom zmysle. Čistá blbina, z ktorej sa zo sľubného začiatku stane debilné sci fi. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* z kanadské provenience jsem byl zvyklí na béčkové až céčkové akční sci-fi kousky a tento rozhodně nezapadá do toho ranku. Je originální, nápaditý, plný hutné atmosféry s mnoha dějovými zvraty a navíc s výborným výkonem hlavní dětské hrdinky, Já jsem poslechl komentáře druhých a šel jsem do něj naslepo a vyplatilo se, protože trailer zbytečně moc odhaluje. Za mě má tenhle nenápadný malý "nezávislý" film 4 hvězdičky a dovolím si ho doporučit dál. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Freaks" bude jedno z najväčších filmových prekvapení roku 2019. Nielenže tu máme fascinujúci príbeh s veľmi dobrými momentkami, ale okrem toho je to skvelý thriller, ktorý od začiatku až do konca nepustí. Nemôžem povedať, že by to bol úplne originálny film. Myslím si, že podobné témy už sme mali spracované aj filmovo aj literárne. Mali sme tu Stephena Kinga so svojim "Firestarter", mali sme tu seriál "Heroes" a niekoľko ďalších projektov. Tento film má však veľmi zaujímavú stavbu a v niektorých aspektoch sa líši. Kým v niektorých iných je to veľmi známe. Ale platí, čo som povedal na začiatku. Je to veľmi fascinujúci príbeh. Sledujeme malú 7-ročnú Chloe, ako sa snaží naučiť byť normálnou, aby mohla prežiť vo svete vonku. Pripravuje sa na to, že bude žiť život s normálnou rodinou. Mať mamu a sestru. Lenže dlhé roky, ktoré bola uzavretá od sveta ju stále viac a viac presviedčajú, aby skúsila spoznať svet tam vonku. Nebudem hovoriť viac, lebo myslím si, že najlepšie bude, aby ste si film pozreli a zistili sami čo sa bude diať ďalej, no každopádne platí, že rozhodne to nepôjde cestou, akou by ste si možno sami predstavili. Ja som bol sám prekvapený niektorými scénkami, ktoré nám film priniesol. A hlavne to skvele dáva jednu otázku. Kto je reálne dobrý a kto je ten zlý? Z informácií, ktoré dostaneme a jednotlivých udalostí to nebude úplne jednoznačne jasné. Môžeme to povedať o oboch stranách. A to ma na filme asi najviac fascinuje. Moja prvotná myšlienka po dopozeraní bolo, že takto som si reálne predstavoval, aby vyzeral film "Brightburn". A myslím si, že by to fungovalo. Tento film ma presvedčil. Bol silný, bol dramatický a miestami skutočne prekvapivý. Ak máte radi dobré thrillery, toto určite oceníte. Hodnotenie: A ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Příjemná sci-fi jednohubka, která parádně funguje ve chvíli, kdy o filmu absolutně nic nevíte.. Potom vás pohltí naprosto divný a tajemný Emile Hirsch a jeho obdarovaná dcera.. K nim se pak přidá napůl pedofilní dědeček a mamka, která je tak napůl Superman.. Zní to šíleně? To je teprve začátek.. Tento film bych však šel natáhnout na víc dílů.. A to se neodvažuji tvrdit u moc filmů.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno