Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ANDĚL. Zimním mrazem promodralá tepna velkoměsta, kudy se s ospalou neúnavností stále a znovu proplétají cinkající tramvaje, stovky lidí s hlavami sklopenými k zemi i desítky popojíždějících aut. Chátrající synagoga, vedle rozšklebená hluboká jáma a nad ní varovný prst jeřábu předznamenávající budoucí kovově-lesklé obchodní centrum. Mísí se tu hukot aut, dunění rozvibrovaných kolejí, hlasy lidí, ječáky policejních sirén i nezúčastněně monotónní broukání omšelých amplionků na obchodech o idyle a pohodě vánoc: "Pur-pu-ra-na-plot-ně..." Staniol, Santa Mikuláš, kapři bez hlav a zatoulaní psi nedočkaví své vánoční výslužky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (127)

Matts 

všechny recenze uživatele

Mám pro Michálka slabost. Co snímek, to úplně jiný styl. Anděl Exit je skvěle odvedená experimentální práce. Na poprvé jsem měl trochu problém zorientovat se v ději, ale na druhý pokus už jsem si tento trip užil na sto procent. Z rolí Evy Holubové a Věry Galatíkové jsem měl pár nocí zlé sny - skvělé výkony. Dávám 4 a 1/2 hvězdičky a to jen proto, že Michálek vytvořil takové skvosty jako Zapomenuté světlo nebo Je třeba zabít Sekala...a to je pro srovnání hodně vysoká laťka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt slusna kokotina. Prvni pulku je to vsechno desne zmateny, spousta postav, zadnej pribeh, vsichni se tam tak nak motaj a vetsinou jen nadavaj, nastesti v druhy pulce uz se nejakej ten pribeh vyrysuje, ale nejak zvlast dobrej neni. Co se tyce hercu, tak ty sice hrajou dobre, ale stejne jim to moc neverite. No a pak tu je naprosto priserna, skoro dokumentarni kamera, ktera hodne stezuje sledovani filmu. Nicmene to vse dohromady dokaze docela zaujmout, takze film vylozene nenudi. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, chápem tak výrazne odlišné reakcie. Chápem, že pre niekoho je Andel exit iba trápnym undergroundovým pokusom o západný nezávislý štýl. Ale keď sa zamyslíte nad rôznorodosťou zahraničnej kinematografie, tak prečo neakceptovať niečo odlišné aj v našich tragikomediálnych zakonzervovaných vodách. Andel je natočený veľmi profesionálne a preto sa nejedná iba o túžbu šokovať. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko si představit větší sračku, než je tohle. Chudák stanice metra Anděl, takhle zneužít její název, navíc úplně nesmyslně, nevím proč. Šiťácká ruční kamera, šiťácké osvětlení, šiťácké barevné filtry, šiťáckej zvuk, šiťácká režie, šiťáckej děj, šiťácké herecké výkony. Zuzanu Stivínovou mám normálně rád, ale tímhle si u mě zavařila (i když zrovna ona jediná v tomhle filmu nevařila). Často vůbec nebylo rozumět, co kdo říká a do toho ta hromada anglických dialogů (ke kterým sice titulky existují, ale je to úplně jedno, protože to je o ničem). Africká mise asi sloužila štábu k tomu, aby někde ulil prachy a zajel si tam na dovolenou. Děj úplně o ničom, v Africe zvlášť! Vůbec - divím se, že Michálkovi na tohle někdo dal prachy. Asi nevěděl, co z toho nakonec vznikne. Socky, feťáci, cigáni, vulgárnosti, odpad lidstva a nejvíc vaření drog, které nikoho nezajímá. Jediné, co stálo alespoň trochu za to, je použitá hudba - je zde vidět Čechtického vliv (Ohm Square a další vybrané kousky). ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jediný film od Vladimíra Michálka, který hodnotím nejmenším počtem. Chápu, že prózu Jáchyma Topola je hodně těžký zfilmovat a tady se to povedlo tak napůl. Nesedla mě ta digitální, barvami hýřící roztřesená kamera a divný střihy. Herci nebyli špatní, někdy to ale vyloženě skřípalo, hlavně u představitele hlavní role Jana Čechtického a jinak mé oblíbené Kláry Issové, někdy to bylo hrozný přehrávání. Naopak vynikající byli majitel potravin Pavel Landovský a jeho žena, vyšinutá sektařka Eva Holubová, z ní šel fakt strach a respekt, opravdu až mrazivě šílená fanatička. A parádní byla vrchní sestra v nemocnici Věra Galatíková, která byla imrvére našrot. Jinak takový nemastný, neslaný. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Počáteční scéna byla natáčena v kostele sv. Václava ve Štefánikově ulici na pražském Smíchově - tedy skutečně kousek od stanice metra Anděl. (hippyman)
  • Natáčení začalo na Štědrý den v roce 1999. (HappySmile)

Reklama

Reklama