Reklama

Reklama

Harry Haft: Boxer z Osvětimi

  • USA The Survivor (více)
Trailer 1

Film je natočen podle skutečné události a odehrává se v období po druhé světové válce. Ben Foster hraje Harryho Hafta, boxera, který bojoval se svými spoluvězni v koncentračních táborech, aby přežil. Pronásledován vzpomínkami a pocitem viny se snaží pomocí prestižních zápasů proti boxerským legendám, jako je Rocky Marciano, znovu najít svou první lásku. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (27)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Židovské vyplakávanie level pochudnutý Foster. O Levinsovi som nikdy nemal vysokú mienku. U Fostera som čakal, že bude fajn, lebo on má rád takéto postavy, kde môže pracovať s váhou a byť v šedej zóne. Dostal som ale nesúrodý film, kde je síce pekná retrospektíva, ale druhá polka stratí dych, nevie to skončiť, emócie žiadne a Foster v konečnom dôsledku nemá čo hrať. Len trpí a všetci ho bijú. Ale to je tak, keď sa točí na základe tendenčných spomienok za krvavé petrošekely. Sklamanie. 2 z 5 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Levinson je dost zkušený režisér na to aby podobně silné téma zvládnul zpracovat bez větší trablů. Jenže ono se mu to nepovedlo a výsledkem jsou sterilní a nezáživné dvě hodiny, které s Haftovým příběhem nedokáží pracovat tak aby z nic měl divák dojem že sleduje něco velkého. Chápu že to není jednoduché už jen proto, že silných příběhů z druhé světové války jsou stovky, ne-li tisíce, ale tady to prostě nefunguje ani v jedné ze svých části (koncentrační tábor, sport, Haftovo trauma). Ben Foster přitom má celkem formu a je docela škoda, že mu scénář nedal víc než jen celkem plochou postavu, která diváka - bohužel - nijak neosloví...40% ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Levinson předvedl husarský kousek. Jeho nemastný režisérský styl je okamžitě znát. Nepřekvapí tedy, že udělal nudným i životopis boxera, který dokázal přežít Osvětim. Scény z koncentračního tábora mají slušný náboj, ale jsou v menšině a poválečné hledání lásky s nevýrazným závěrem je velkým zklamáním. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Skvělý Ben "Jan Žižka" Foster bravurně táhne celý film, aniž by to někde jinde skřípalo. Je to skvělý uvěřitelný herec, v rámci této role se dokázal neskutečně fyzicky proměnit. Skvělá kamera, výborný střih, kdy se naprosto dokonale mísí doba vyprávění příběhu s historií a diváka to vůbec nemate a tím rozhodně nemyslím barevné rozlišení příběhových linek.  Éterická Vicky Krieps, která na mě už zapůsobila na place Ponorky, je výborná herečka, která se pomalu, ale jistě etablovala do skupiny hollywoodských A-list herců. Hanz Zimmer opět předvedl své umění.  Jediné, s čím mám čím dál větší problém je to, když scénář/producenti/exec/režie/možná samotní herci nebo kdo vůbec cpe rodilým mluvčím potřebu hrát s akcentem, kde to není vůbec potřeba a zrovna zde to bylo spíše na škodu, ovšem naštěstí ne tolik, abych byla nucena ubrat byť jen jednu hvězdičku ;o) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Barry Levinson je takový typický příklad úsporného režiséra. Vlastně opět natočil drama, které tentokrát kombinuje boxérství a druhou světovou válku a v obou ohledech budete vědět, že podobná témata jste filmařsky viděli mnohdy i nesčetně krát líp. Záběry z koncentráku solidní, ale je jich zatraceně málo na to, aby film zaujal. Zbytek je spíš nuda. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Okrem USA prebiehalo natáčanie aj na viacerých miestach v Maďarsku. (MikaelSVK)
  • Ben Foster najprv schudol skoro 30 kg, aby stvárnil postavu Harryho v Osvienčime. Následne opäť pribral cez 20 kg, aby Harryho stvárnil v roku 1948. (Arsenal83)

Reklama

Reklama