Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátnice Šarlota se vrací do rodné vesnice hluboko ve slovenských horách. Před mnoha lety odsud za nejasných okolností utekla. Její návrat v místních vzbuzuje podezření, po celou dobu ji považovali za mrtvou. Bojí se, že svým příchodem probudí čarodějnici, která podle legend straší v okolních lesích. (Forum Film CZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Slováci zase zkoušejí šťourat do šuplíků s horory a po tragické Trhlině tu máme další ambiciózní projekt, co se do nominací na České lvy dostal snad jen kvůli nahotě Natalie Germani. Ono mysteriózno tradice čarodějnictví by se v kulisách slovenských lesů dalo vyždímat na maximum, neměl jsem ale ani trochu dávat naději v to, že by snad za našimi hranicemi mohl vzniknout mix Blair Witch a Eggersovy Čarodějnice. [viděno na Netflixu 21.7.2023] ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $94,914▐  Tereza Nvotová je fakt klasa, artová parádička ale len vizuálna, obsahová ani náhodou, taktiež herecká brilancia ani z ďaleka, prevažne len amatérske prejavy od zúčastnených. Jediná tá Olhová sa s tým ksichtom tam hodí, do tejto bosoráckej báchorky.  /35%/ ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Vcera som v predpremiere videl novy film Terezy Nvotovej, Svetlonoc. O tom, aky bol o film zaujem, svedci aj to, ze najvacsia Slovenska kinosala so svojimi 600 miestami nestacila. A to je dobre. Slovensky film tu stale je a nie, nie su to len tie priblble rom-com odohravajuce sa na dovolenke pocas Vianoc ci Silvestra. Dovolim si tvrdit, ze Svetlonoc je najlepsi film za poslednych 10 rokov. Zaujimava tema s este lepsim spracovanim. Samotna reziserka v diskusii po filme povedala, ze netocila film s jednym konkretnym zanrom a je to vidiet. Je to drama, je to mysteriozny film, je to horor (folk horor). Spracovanie Slovenskych tradicii v malej dedine niekde v lesoch v horach, vie tuzemskeho divaka zaujat, pretoze sa s tym vie stotoznit. Scena obycajnej velkonocnej “sibacky a oblievacky” ci svatojanske slavnosti ukazane tak ako tieto “tradicie” u nas (zial) funguju. Vsetko to doplna atmosfera, putovanie postav lesom a odkryvanie tajomna, miestami vyobrazene dost explicitne. Je to film o carodejniciach(?). Chodte do kina, uz 29.9. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mne osobne to tak tragické ako mojim "milovaním" tunáko na ČSFD - neprišlo. Herecké obsadenie sympatické, pričom z pohľadu nejakej dramatickej zložky, to vysloveným prešľapom nie je. Lenže toto by mal byť (aj) horor, čo však po vzhliadnutí tohto snímku, vyjde ako žart na úkor diváka. Chápem čo chcel užívateľ Arsenal83 svojim komentárom povedať, no "dedina" je proste taká. Nie síce všetci samozrejme, no podstatné množstvo sedliakov (vzhľadom na počet obyvateľov Vs mesto) pije ako kokot, potom im totálne jebe na hlavu, pričom nevedia rozlíšiť realitu a toto sa podarilo (za mňa) celkom slušne vykresliť. To zas viem Ja osobne z vlastnej skúsenosti veľmi dobre posúdiť. Na záver len dodám, že doposiaľ jediný slovenský horor, natočil Bebjak z Baťovky, a to: "Zlo" z Piešťan. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak hned v úvodu musím napsat, že jsem od filmu očekával něco tak trošku jinýho než mi nakonec bylo nabídnuto. Takže v tomhle ohledu převažuje spíš zklamání. Určitě film nabídne pár velice působivejch scén ale jako celek to na mě působilo tak trochu kostrbatě. Měl jsem z toho takovej pocit jakoby ani sama Tereza Nvotová nevěděla co chce pořádně točit. Nebo to možná věděla a jen to převedení na filmový plátno nebylo to pravý ořechový. Další možností je, že je to natočený tak jak chtěla jen já jsem se s tímhle snímkem nedokázal ztotožnit. Film balancuje někde mezi sociálním dramatem a mystickou báchorkou. Jenže tyhle dva směry nedokáže proměnit(pro mě ) v kompaktní dílo. I přes všechny negativa vnímám i to pozitivní a tak si myslím, že si tenhle slovenskej počin určitě 3 hvězdy zaslouží. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Před kamerou ve filmu Světlonoc nezemřelo žádné zvíře. (Forum Film CZ)
  • Natáčelo se v obci Stankovany a v lesích Velké Fatry. (Forum Film CZ)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

9. ročník festivalu 3Kinofest již 9. listopadu

9. ročník festivalu 3Kinofest již 9. listopadu

07.11.2022

Slavnostní zahájení mezinárodního filmového festivalu 3KinoFest proběhne 9. listopadu v 18:30 hodin ve Velkém sále Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí. Promítán bude polský film Tata… (více)

Reklama

Reklama