Reklama

Reklama

Kvílení vlkodlaků II

  • Česko Vytí vlkodlaků 2: Tvá sestra je vlkodlak (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stefan (Christopher Lee) patří k předním znalcům okultismu. Záhadná smrt populární novinářky Karen White v přímém televizním přenosu jej zavede na stopu vládkyně vlkodlaků Stirby (Sybil Danning). Když Stefan zjistí, že její smečka už je imunní vůči stříbru, vypraví se společně s Kareniným bratrem Benem a její kolegyní Jenny Templeton (Annie McEnroe) do vlkodlačího sídla na hradě Jezeri. Jsou odhodlaní utkat se s krvelačnou Stirbou, protože dobře vědí, že osud Karen může potkat kohokoli z nás... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavná a dost milá blbůstka. Ultrabéčko (možná na hranici céčka) s hodně, hodně jednoduchým příběhem, který si s ničím neláme hlavu. Má to příjemný nádech gotična, erotiky a Eda Wooda :-). Masky ač jsou fakt dost směšné (Švankmajer se přesto dost snažil) tak mě strašně bavilo je sledovat a očekávat, s čím film zase přijde. Zajímavý střih. K tomu nějaké ty české lokace (orloj) a záplava československých herců s Jiřím Krytinářem a Janem Krausem (ten je dost hustej) v čele. Jak říkám, je to blbost, která by si objektivně zasloužila možná ještě menší hodnocení, než tady má, ale mě to tak nějak sedlo a dost mě to pobavilo. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí déčko, které toho ovšem nabízí tolik, že člověk nemá čas se nudit. Krom spousty vlkodlaků jsou to Christopher Lee a jeho parťák Jirka Krytinář (a jeho „nějaké nové techniky zabíjení“), neohrožený policista a zvídavá novinářka z USA, muž se železnou maskou, kolíky i kulky ze stříbra i z titanu, Honza Kraus s parádníma fúsema, lidská i vlkodlačí erotika, loutkové divadlo, neovladatelný Vlad, tajemné rituály, němečtí turisté, pražský orloj, sexy záporačka (kterou místy alternuje Bába Tutovka), vlkodlačí punková kapela, lidová veselice, rozliční vizuální efektové a jen tak mimochodem se tu mihne i svatý grál.  Osobně jsem teda očekával, že to bude ještě o něco dementnější, ale člověk holt nemůže mít všechno:-) PS. Pokud byste nechtěli ztrácet čas sledováním celého filmu, stačí zkouknout závěrečné titulky, kde je vše podstatné k tomu, aby si člověk udělal obrázek vo co go... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhá časť horrorovej werewolf série "Howling" nesie podtitul "Tvoja sestra je vlkodlak". Natočili ju v roku 1985, štyri roky po premiere úvodného filmu. Pokračovanie naň volne nadväzuje, avšak kvalitatívne viditeľne zaostáva. Na režisérsku stoličku už neusadol talentovaný Joe Dante. Réžie sa chopil akýsi babrák Philippe Mora. I scenár je len jedna obrovská hlúposť. Navyše to celé pôsobí desne lacno. Zrejme preto, že značnú časť rozpočtu minuli na honorár pre Christophera Lee, ktorý nejakým nedorozumením prijal úlohu v tomto hlboko podpriemernom snímku. * ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie môjho obľúbeného Howlingu, nesúce podnázov Stirba - Werewolf Bitch (v našich zemepisných šírkach vtipne preložený ako Tvoja sestra je vlkolak) je v porovnaní so skvelým prvým Kvílením kdesi úplne inde... Pokles kvality je citeľný po všetkých stránkach, kým Danteho Howling z roku 1981 sa napríklad mohol pýšiť pozoruhodnými špeciálnymi efektami a maskami, na ktorých pracoval skutočný majster tohto fachu Rick Baker, vzhľad vlkodlakov z Morovho sequelu sa pohybuje kdesi medzi Planétou opíc a človekom neandertálskym a hoci snaha tvorcov občas pritvrdiť je možno sympatická, ako celok Howling 2 za veľa nestojí. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je něco tak neuvěřitelně otřesnýho, to se jen tak nevidí. Klidně bych ho poslal do sraček, ale jakmile se děj přesune do vesničky Vlkava, a objeví se české reálie a čeští herci, zábavnost stoupá závratně vzhůru. Cigánská kapela, loutkové divadlo, kostnice, Krytinář, Kraus, Asterová, pankáči, a salvy smíchu, který film vyvolává. Jedno velké WTF. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Jedného z punkerov v komparze si zahral aj spevák skupiny Plexis Petr Hošek. (Jello Biafra)
  • Část filmu se natáčela také v zámku Jezeří u Horního Jiřetína na Mostecku. Filmaři zde pro potřeby natáčení pomalovali zdi jedné z místností, která tak zůstala dodnes. (Rachmanino)
  • Část filmu se odehrávala v punkovém klubu Fučíkárna v Praze. Policajti dostali od komunistických funkcionářů rozkaz dva dny pankáče neobtěžovat a tak mělo přibližně 250 pankáčů o zábavu postaráno. (whack)

Reklama

Reklama