Reklama

Reklama

Miluji tě modře

  • Slovensko Miluji tě modře (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. Tereza je dívka jeho snů – ale je tu ještě „ten" třetí – přítel Terezy, artista Igor, rapl a žárlivec, který nedokáže pochopit, že lásku si nelze udržet ostřím nože. Vztah Terezy a Igora pomalu končí, i když se to neobejde bez bouřlivých a citově vypjatých scén. Na Davidovi je, zda dokáže ustát všechny karamboly rozchodu Terezy s Igorem a zda si dokáže získat Terezinu přízeň... Není to lehké, protože Tereza jednoho dne záhadně zmizí... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (130)

Tosim 

všechny recenze uživatele

I většina uživatelů CSFD miluje tenhle film modře...ehm. Zajímalo mě, jak takový film podle námětu Jaroslava Papouška vypadá, než mi došlo, že to těžko zjistíme, když ho přepracovalo mnoho dalších lidí (kromě jiných i správně ulítlý český spisovatel Pavel Brycz). Snímek tedy nabízí standardní romantickou komedii české provenience s bláznivým Jílkem, sympaťákem Kratinou, mnoha svlečenými herečkami a jednou zajímavou scénou o moderním umění. 50%. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nápad asi hezký, naivita z příběhu čiší, D. Nesvačilová a V. Jílek jsou hodně sympatický pár.... Proč to tedy není super česká romantická komedie? Protože celý byť milý příběh, je zanesen do naprosto nepěkného prostředí a totálně debilního okolí... prakticky všechny vedlejší postavy jsou na ránu.... od začátku až do konce... ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Do reálného života až moc romanticky uhlazené a sladké, což ještě více znásobuje ta umělecká část filmu z prostředí galerie, focení, artistů. Takhle možná žijí herci a umělci v Praze, ale běžný člověk tak nežije, i proto je to pouze snová podívaná, ale přesto krásná. Restaurace žižkovské věže, Pražský hrad, zrzavá Nesvačilová to ještě umocňují. Jen ten sladkej klučina v hlavní roli (Václav Jílek) mi vadil. Ten byl sladkej až moc. [1933. hodnocení, 105. komentář, 38%] ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Na přebalu dvd je best of komedie - tiburon 2017.Asi slepý a hluchý publikum,jinak nesmyslný hodnocení a udělení ceny na festivalu..Bez špetky živoucího humoru,a jestli tam nějakej snad byl,tak hodně uťáplej,takže pro moji povahu, a vkus naprosto nepoužitelnej.Kromě Denisy,která se mi docela líbí,je i obsazení spíš průměrný.Celkově slabý.40%. ()

adelina8 odpad!

všechny recenze uživatele

To měla být nějaká nepovedená reklama na La Putyku? To přece nemají zapotřebí... Odpad dávám jen velmi nerada, ale tady nelze jinak. Zrovna včera jsem tu komentovala český romantický film Pohádky pro Emu, kde byl děj jasný už od začátku, ale vůbec to nevadilo, naopak vše šlapalo jako po drátkách. Tady ale nefungovalo nic. Nevýrazní herci, většina z nich i značně nesympatická, děj, pokud se tam občas vyskytl, nudný, hloupý a často mimo realitu, jednotlivé obrazy na sebe nelogicky navazovaly a dialogy nedávaly smysl. Opravdu těžko se hledají pozitiva; možná neotřelé prostředí galerie, které to ale bohužel nevytrhne. Stejně tak neustálá přítomnost pěkných nahatých slečen film nemůže spasit. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Denisa Nesvačilová (Tereza) musela zvládnuť aj výškovú akrobaciu, nakoľko sa nepodarilo zohnať kaskadérku, ktorá by odpovedala jej výzoru. Režisér Miloslav Šmídmajer využil tiež to, že sa venovala modernej gymnastike. Denisa Nesvačilová sa neskôr nechala počuť, že ju všetko bolelo, mala spálenú kožu na rukách aj nohách a veľké mozole. Na posledných dvoch tréningoch od bolesti plakala. Nakoniec zvládla náročné kúsky vo výške 5,5 metra a bez istenia. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Původní název scénáře "Jedním slovem tě miluji modře" byl zkrácen z toho důvodu, že vtip v názvu ukrytý údajně nikdo nechápal. (Zdroj: Miloslav Šmídmajer) (dwbmb)
  • Jaroslav Papoušek, autor a režisér filmů o rodině Homolkových a spoluautor Formanových komedií Hoří, má panenko a Lásky jedné plavovlásky, napsal krátce před svou smrtí v polovině 90. let romantickou komedii "Jedním slovem tě miluji modře". Nestačil už jí však realizovat. Chvíli si s myšlenkou režírovat tento film pohrával i slavný kameraman Miroslav Ondříček, finance se však nesehnali, scénář pak dlouho ležel ladem. Miloslav Šmídmajer, producent a režisér filmu Miluji tě modře, přizval ke spolupráci na scénáři spisovatele Pavla Brycze, nositele Ortenovy ceny a scénáristku Lucii Bokšteflovou. Za dramaturgického dohledu Miloše Zahradníka a Márie Dufkové vznikl upravený scénář, který je univerzální a přenosný do každé doby. (Zdroj: Bioscop)

Reklama

Reklama