Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

higuain 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo, jak nepovedená parodie. Otec zápasník má mindrák, že nevyhrál medaili, a tak chce syna, aby jí vyhrál za něj. Dostane ale samý dcery, tak je z toho strašně na dně, ovšem jen do chvíle, kdy dvě jeho nejstarší dcery zbouchají nějaký drzý kluky a jemu dojde, že oni vlastně taky "mají zápasení v krvi" a začne je k jejich nevoli trénovat. No prostě jeden facepalm za druhým. Nicméně jak byla první polovina filmu přihlouplá, tak ta druhá "vyloženě sportovní" byla oproti tomu fakt dobře natočená. Tak dobře, až mě to ke konci dojalo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Bezvadně natočené. Osobně by mě zajímalo jak to udělaly, aby ty zápasy vypadaly tak věrohodně. Několikrát jsem se přistihla, že se kroutím jak Letty na žíněnce a rvu se jak o život :-) Neměly to děvčata jednoduché. Nejdříve se rvaly s otcem, pak samy se sebou, pak mezinárodně a naposledy na celosvětové scéně. O co všechny v mládí přišly, to ví jen oni, ale asi toho bylo víc, než dost a závěr stál opravdu za to. A to jsem se toho trochu bála....v žádném případě. Uživatel misterz to napsal tak, jak jsem to vnímala i já a proto jdu do plných. Nenechte si ujít závěr, tam jsou jejich skutečné podobizny i s otcem. Holky hrály skutečně super! ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Ten indický rukopis mi úplně nesedí. Jak na místo toho, aby kývli normálně hlavou, začnou hlavou kroutit osmičky ve vzduchu a přehnaně kladou důraz na super zdlouhavé rádoby akční scény s cinkající hudbou, to přebíjí kvalitu filmu o ženském wrestlingu a jiných genderově korektních problematikách způsobem poněkud rozmarným. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Ani by mě nenapadlo, že někdy budu se zájmem sledovat zápasení a to ještě mezi ženami. Tvůrcům filmu se podařilo natočit wrestlingové zápolení tak strhujícím způsobem, že jsem ani nemohla odtrhnout oči od obrazovky a Geetě fandila skoro nahlas. Jedna z věcí, která mě předem od sledování odrazovala, byla i délka filmu. Ale nakonec mi to celé ulitlo bleskovou rychlostí, nenašla jsem v příběhu žádná hluchá místa, všechno do sebe dobře zapadalo a skvěle gradovalo až k závěrečnému finále. A holky to zahrály senzačně. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásný film, moc pěkně natočený, strhující příběh dvou sester a jejich otce.. Otevřeně přiznávám, že holky si mě omotaly okolo prstu hned od začátku, včetně té malé rebelie, než jim to secvaklo (po rozhovoru s mladinkou nevěstou na svatbě).. Aamir Khan si mě namazal na chleba už ve filmu Earth a dnes to udělal znovu.. Ve finále mi bušilo srdce tak, že mi málem vyskočilo z hrudníku a když se na scéně konečně objevil Aamir, tekly mi slzy jako hrachy.. Filmové pohlazení za pět hvězd.. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Film byl promítán také v indickém parlamentu ve snaze posílit postavení žen ve společnosti. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama