Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (286)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víš, co řekl Galileo Galilei, Time ??" - "Jistě !! Proč zrovna já musím mít obě jména stejná !!" ;) Myslím, že ne, Time !! ;) A já zas myslím, že odpověď zní ano.. Pokud se tedy ptáme, zda Kutil Tim platí za jeden z vůbec nejoriginálnějších sitcomů.. Jeden z mála sitcomů navíc, který jsem sledoval už jako dítě školou povinné, aniž by jeho kouzlo vyšumělo i po těch letech.. Vždyť také jde spolu s M.A.S.H.em o jeden z prvních a zároveň nejdéle reprízovaných seriálů.. Sitcom Tima Taylora ozvláštňují, tedy vedle důmyslné konceptuálně ospravedlnitelné střihové montáže či pořadu v pořadu, různá moudra s moralizující pointou a ponaučením povětšinou spojená s nesmírně důsledně záhadným sousedem Willsonem, který zde plní podobnou roli jako třeba poručíkova manželka v seriálu Columbo a jehož citáty slavných filozofů a myslitelů Tim většinou předává dál, byť v naprosto svérázném podání.. I tenhle datail dodává Kutilu Timovi cejch kultovosti.. Home Improvement, který si skvostně utahuje z machismu i samého fenoménu kutilství, navíc na půdorysu rodinného sitcomu, stojí na osobnosti a charismatu skvělého amerického komika Tima Allena, který stvořil projekt z nejbizarnějších a zároveň postavu typově tak jedinečnou a neotřelou, že ho prostě nelze nemilovat.. A nezapomenutelné titulkové zkažené záběry, to už je kapitola sama pro sebe..;) Nesmírně sebevědomá a zároveň sebeironická záležitost.. [ Dabing 5/10 ] Velmi nevyrovnaná záležitost, kdy první čtyři série z dílny Studia Dabing AB Barrandov v čele s hlasem zlatokopa Václava Postráneckého štvou jen neustálými změnami dabérů Timových synů, aby se dál díky TV Produkci a.s. pro TV Prima stala neuvěřitelně špatným vtipem.. II Viděno kompletně celé !! ()

Raimok 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že se mi v dětství tento seriál líbil. Ale když jsem si ho pustil asi po 20 letech, zjistil jsem, že to jeden z nejlepších sitcomů, co jsem kdy viděl. Tim Allen je génius. Je tam dokonalé snad všechno – narážky na Ala (i samotný Al), Wilsonovy rady, které Tim vždycky překroutí, Jill i výjimečně vtipné děti, což nebývá zvykem. 91 % ()

Reklama

kujon 

všechny recenze uživatele

Klasika s velkým K. Ať už vzpomenu Tima, Ala, kluky, Wilsona, Jil, Alovu matku. Nikdy nezapomenu na epizodu kdy Tim závodil s Bobem Villou na zahradních sekačkách :D Bob: Dal sem tam motor z harleye ;) Tim: Já tam dal motor z vrtulníku :D :D :D :D A nebo jak "vytunil" jedné malé kamarádce svých synů autíčko na autodráhu - instaloval motor z vysavače, autíčko udělalo několik bleskurychlých kol a totálně rozsekalo francouzské okno :D 5 hvězdiček málo ;) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Home Improvement rozhodně znamenal pro Tima Allena rozhodující nakopnutí do jeho slušné kariéry a kromě něj, se zde poprvé objevila i třeba Pamela Anderson. Dnes je seriál stále vtipný, ale už drží spíše pomocí nostalgie. Rychlost jeho stárnutí, humoru, i postav je bohužel příliš rychlá. Přesto kdo si čas od času rád nezavzpomíná na Tima a jeho show, asistenta a především souseda za platem? Pro představu o úspěchu sitcomu může posloužit rozpětí sledovanosti od 10,9 do 19,2 milionů diváků v USA. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Asi žádný seriál se nedokáže vyvarovat jakémusi poklesu v kvalitě a je jen málo takových které to dokázali. Kutil Tim bohužel není jeden z těch vyjímečných , ale je to i tak jeden z nejzábavnějších seriálů jaké sem kdy měl možnost vidět. Hašteření Tima s Jill, moudrosti souseda Wilsona, nesmělost Ala Borlanda, tři pěkní frackové a "šikovné" ručičky Kutila Tima. Tenhle seriál miluju a moc se mi líbí R-R-R ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • Plná jména kluků jsou Bradley Michael Taylor, Randall William Taylor a Marcus Jason Taylor. (Kulmon)
  • Na základě seriálu vznikla i hra na konzoli Super Nintendo, ve které se Tim probíjel televizním studiem s různými kulisami a bojoval například s chlapíkem oblečeným v kostýmu dinosaura. Většinu stránek manuálu tvořil text „Skuteční chlapi si poradí bez instrukcí“. (HellFire)

Reklama

Reklama