Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Velká Británie Randall and Hopkirk (Deceased) (více)
Akční / Komedie / Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (více)
(další profese)

Epizody(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Zbygniev 

všechny recenze uživatele

Mám všechny díly koupeny na DVD a nechápu proč se tento seriál nevysílal vícekrát. Výborné zpracování, dobré herecké výkony, člověk se ani jeden díl nenudí a povedl se skvěle i dabing. Hlasy Františka Němce a Václava Postráneckého dvoum hlavním hrdinům skvěle padnou. Tyhle kriminálky prostě miluju. Má to hlavu a patu jako všechny starší filmy... a herci jsou opravdovými herci ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Legendární britský kriminální seriál s duchařskou zápletkou. Randall a Hopkirk jsou parťáci v detektivní kanceláři. Hopkirk je zavražděn, jako duch pomáhá svému kolegovi s řešením případů. Pozdější remake se zrovna moc nepovedl. Jen škoda, že některá z našich povedených TV stanic tenhle seriál nereprízuje. Určitě by ho sledovalo hodně lidí. Na svou dobu povedené dílko s originálním nápadem a příjemným humorem. ()

Reklama

Zevon 

všechny recenze uživatele

Ve své době neotřelý nápad, dnes jsem sledoval jeden díl dost nevěřícně a s úsměvem na tváři..Mám rád anglické detektivky daleko víc jak americké, není se třeba topit v krvi a přehnané brutalitě, abychom si měli po cestě z kina na oblíbenou základnu o čem povídat. Na filmový klub to rozhodně není, ale v nedostatku kultury montérkového režimu na mě působil seriál jako balzám a na každý díl jsem se těšil. Nemohu ho prostě mít nerad. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

V dobách raného mládí jsem byl tímhle dílem fascinován a uchvácen. Bolševik ho sice koupil a pustil (dokonce dvakrát, byť ne všechny díly a navíc černobíle - barevná verze na DVD byla překvapující), ale pak se po něm slehla zem a domácí obrazovku zahltila veledíla (mnohými dodnes tak horoucně milovaná) od Majora Zemana až po Nemocnici na kraji města. Po roce 89 se tenhle Randall a Hopkirk objevili zase na na Primě a já s obavami očekával, jak se mi to bude líbit po těch letech. A líbilo! Stejně jako filmy ještě starší to má půvab, vtip, lehkost a také pravidla hry (což moderní seriály - zejména remaky postrádají) a jistou logiku, danou námětem i charakterem postav. Navíc se z toho stalo skutečně stylové retro - kdybych měl někomu předvést, jak vypadal svět v přelomu 70. a 80. let (oblečení, auty, ulice, hospody, ale i předměty denní potřeby), pustil bych mu pár dílů tohoto seriálu. Chápu, že ten, kdo tenhle seriál viděl až v současné době tak nadšený nebude, ale možná bude více těch, kteří mu na chuť přijdou, než těch, kteří nad ním mávnou rukou. No a na závěr nemohou než konstatovat, že jeho remake ze samého konce tisíciletí je právě tím nejlepším oceněním toho původního - originálu. Jedná se totiž podle mého názoru o snad nejhorší anglický seriál, na který jsem kdy koukal ( a nedokoukal). A to, že v seriálu ze sedmdesátých let jsou triky leckdy ne zcela dotažené a Hopkirk má stín nebo se pod ním prohne sedačka, když se posadí, nehraje vůbec, ale vůbec roli. No a ještě nezbývá dodat, že Anette Andre pro mně patří dodnes k tomu nejhezčímu, co se na plátně nebo na obrazovce v sedmdesátých letech objevilo. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 19.12.1970+ČST 1 = 31.5.1974, réžia českého znenia (ČST Praha) = BLANKA NOVÁKOVÁ (16.5.2014) - Na úvod zopár faktov. Táto britská séria bola prvou v dejinách ČSSR, ktorá sa dostala na obrazovky ČST rok po tom ako bola nakrútená. Vysielala sa čiernobielo hoci v ostatnom svete ju poznajú vo farbe. Zachovalo sa 17 epizód s pôvodným českým dabingom (František Němec, Václav Postránecký a Jorga Kotrbová) ku ktorým pri obnovenej premiére v roku 1990 pribudla novonadabovaná epizóda zo zákulisia súťaže MISS. Keď som sledoval obnovenú premiéru, bol som nadšený, pretože ide o veľmi zábavný a napínavý počin. Štve ma, že dnes sa programoví pracovníci odvolávajú na rôzne voloviny len aby tento skvost už neuzrel svetlo českých a slovenských obrazoviek. No a tá zlátanina čo si trúfa nazývať sa remakom nestála za nič. (19.10.2004) A potom, že zázraky sa nedejú. Na DVD. REMASTROVANÉ a FAREBNÉ (konečne)! A epizódy ku ktorým sa pôvodný dabing zachoval, ho aj naozaj obsahujú (+originálna stopa samozrejme). ďakujem K&B MUSIC. ĎAKUJEM ! (22.1.2009) ()

Galerie (165)

Zajímavosti (32)

  • Miss Londýn (Olivia Hamnett) jezdí ve voze TVR Griffith 400. Tento americký vůz se vyráběl v letech 1964 až 1967. (sator)
  • Sídlo „Crackan Manor“ je JJ Media Group | High Canons House, adresa Shenley, Borehamwood WD6 5PN. (sator)
  • Strašidelný dům je The Edgwarebury Hotel (dnes The Manor Elstree) a nachází se na adrese Borehamwood, Hertfordshire, WD6. (sator)

Reklama

Reklama